Edda.

Igår, 26/4-2010 Klockan 14:50 föddes hon.. vår lilla dotter Edda. Hon vägde 4150 gram och var 51 cm lång. Helt skumt att vi är trebarnsföräldrar nu jag och Peter!! Vi som inte skulle kunna få barn alls. Det är tre mirakel som vi har och så är det verkligen!!
Jag är tacksam över mitt liv och allt det goda i det och hoppas verkligen att fler får känna den känslan som jag gör. Att kunna känna värme och kärlek och lycka i stället för att se allt i svart kryddat med lite bitterhet.

Den dagen man blir förälder så får livet verkligen en annan innebörd och det är DÅ som man förstår varför man lever.

Puss och kram på er! <3

Fortsättning på Mayas berättelse.

Expressen skriver om Mayas fall. 

SAKNAR MAMMA. Två av kamphundstiken Mayas nyfödda valpar. Kanske är de snart utan mamma - om Malmöpolisen får sin vilja fram. Foto: Sanna Dolck

Polisen  

vill      

avliva     

deras   

mamma

Polisen vill avliva Maya - trots hennes nyfödda valpar.
Nu kräver experter att polisen lämnar tillbaka hunden till sin ägare.
- Låt henne vara i lugn och ro, säger hundpsykolog Anders Hallgren. 

Polisen har beslutat att hunden Maya ska avlivas efter att hon bitit en vän till familjen i ansiktet så han fick sys. Men hundpsykologen Anders Hallgren menar att det kan finnas förmildrande omständigheter. Bland annat ska det, enligt hundägaren, ha varit mörkt i lägenheten när Maya gick till attack.

Skyddade sina valpar

- Hunden var sjuk och hade ont. En person kommer hem dit och det är trångt, det är klart Maya skyddar valparna mot en okänd man, säger Anders Hallgren.
Ägaren vill att polisen ska låta Maya återförenas med sina valpar. Och hundpsykolog Anders Hallgren är inne på samma spår.
- Lämna tillbaka Maya till valparna, låt henne få vara i lugn och ro en period. Sedan kan man eventuellt kika närmare på frågan om avlivning igen, säger han.
Maya är en femårig amstaff pitbull. En ras som är vanlig bland kamphundar.
- Kamphundsraser har ett, ofta oförtjänt, dåligt rykte, säger Anders Hallgren.

Engagerar sig

Föreningen Djurens jurister har engagerat sig i Mayas fall. De tycker att polisen har agerat felaktigt.

- Det finns ingen rättssäkerhet för hundar. I det här fallet har polisen haft en anmälan som de inte alls bedömt. Man har bara hämtat Maya och vägrar lämna tillbaka henne, säger Shalini Persson, jurist hos föreningen.


Mayas berättelse.
Maya är en 5-årig tik som har blivit dömd till döden på helt felaktiga grunder.


Läs hennes berättelse här (sidan med texten om Maya håller på att uppdateras, så om det inte står något så är texten på väg att uppdateras för tillfället)
Det finns en grupp på Facebook som aktivt arbetar för Mayas liv och rättvisa. Den finns att hitta om man söker på Facebook på Mayas Berättelse (om länken inte fungerar)
Det finns även en namninsamling för att protestera mot polisens maktövergrepp i fallet med Maya och hennes tre små valpar.Detta måste vi alla agera mot att polisen omhändertar en tik och hennes en vecka gamla valpar utan att ägaren ens fått ge sin version. Detta är något som alltså kan drabba alla som äger en hund där någon gör en anmälan mot en och ens hund. Att inte göra en ordentlig utredning innan man tar beslutet om att omhändertaga och separera en tik från sina en vecka gamla valpar för att få stå fastkedjad i en bur i 12 dagar uan att få en enda rastningspromenad på de 12 dagarna är skandal i vårt rättssystem!!! Det är djurplågeri i allra högsta grad! Till saken är att Maya dessutom led av livmoderinflamation och ingen undersökte eller ens tänkte på att hon kanske var sjuk förens Anders Hallgren, Hundpsykolog och psykolog www.andershallgren.se frågade saker som gav honom svaret på att Maya inte var frisk fysiskt. Först då fick Maya vård, men beslutet om hennes avlivning står i dagsläget fortfarande kvar och jag upplever det som att det mer handlar om prestige från polisens sida nu. ALLT mitt förtroende för polisen kommer försvinna om Maya får sätta sitt liv till, trots att polisen själva gjort sig skyldiga till ett antal misstag och lagfel när det gäller Mayas fall.Som man kan se på bilderna så har Maya tappat mycket vikt och ser inte ut som något annat än en ängslig stackars hund. Att man så lätt kan få sin hund omhändertagen och dödsdömd bör vara en stor varningssignal för alla som har en hund!

Sedan barnsben fick jag lära mig att inte tvinga mig på ett djur och det borde faktiskt vilken vuxen människa som helst förstå, speciellt inte en tik som precis valpat!
Jag vädjar till mina läsare här på bloggen att hjälpa till för att rädda Maya och att Trygga rättssäkerheten för ALLA hundägare (om en hund ska omhändertas måste lagens krav för det vara uppfyllda)

Kolla in länkarna och läs, skriv på och visa att vi inte vill att polisen ska kunna ta lagen i egna händer!

Om du vill maila de ansvariga så finns ett förslag på mail här och längst ner på den sidan finns mailadresser till de tre högst ansvariga i saken, Eva Årestad - Länspolismästare, Mårten Unbeck - Chefsjurist och Liselotte Grant - Chef för polisens tillsåndssektion.


Obs! Om ni vill ha kontakt eller har några frågor till de som driver ärendet kontakta Djurens Jurister på info@djurensjurister.se

Vår. <3

Så underbart, våren är här på riktigt nu! Fan man orkar ju knappt vakna varje morgon på vintern. Solen skiner och det är sååå nice! Det känns som att jag lätt hade kunnat bo i något land som inte har vinter! Vi står i ett vägskäl nu, massor med beslut kommer att påverka vårt liv markant.. Det känns som att något jäkligt bra kommer ske och det skulle inte alls vara fel. Det jobbiga är väl att alla beslut inte fattas av oss. :)

Just nu vill jag bara amputera bort ryggen, men såhär var det ju förra gången också. Jag lovar att jag går som en gammal farbror och det säger väl allt. Jag längtar tills jag kan ta Kabbi själv på en låååång promenix istället för att Peter alltid får göra den biten nu.

Jag önskar mig en ny kamera!! En Nikon D90 helst! :D Vår kamera har verkligen sett sina bästa dagar.. KAN bero på att den åkte i sanden på stranden några ggr i sommras iofs ;) Hursom.. jag skulle ta lite kort här igår, men av säkert 200 så var det ungefär 5 som blev bra (bra och bra.. ok är väl mer rätt). Det säger ju endel om kameran. Idag tänkte jag gå ut och ta lite bilder på vårtecknena här.. Men först och främst den dagliga dammsugningen.

Till helgen hoppas jag på riktigt fint väder så man kanske kan ha grillpremiären!

Sen måste jag bara tillägga att det känns så skönt att veta att jag är den jag är. Jag har mina vänner och har man förbrukat sin vänskap med mig så har man, jag orkar verkligen inte med hattande hit och dit.. vänner ena dagen, ovänner nästa. Sånt trodde jag man hölls med på lågstadiet och att man med tiden kom fram till att man inte vill ha det så. Men jag vet ju inte riktigt hur man funkar när man håller på så.. så man kanske VILL ha turbulens och ambivalens i sitt liv? Eller är det bara så att när man har meningsskiljaktligheter så är man plötsligt ovänner per automatik? Tja, jag vet inte. Men det känns rätt gott att studera folk och deras beteenden, där får man fram otroligt mycket info om en person.

Funderar på att dra igång studierna igen förresten. Jag har nog landat i min person och yrkesvalet är det samma som jag ville redan som barn (förutom "sjungerska") Det är inte så jäkla mycket som fattas.. Matte B och få upp nåt betyg en aning, jag har jäkligt bra betyg faktiskt.. jag är riktigt impad av mig själv. Där ser man också vad lite studier av egen fri vilja kan göra. Jag vägrar sitta som "ung" och vara bitter.. jag har sett alldeles för mycket av det och så vill jag inte vara eller bli. En 30-årig "tant" som gnäller och hänger upp sig på precis allt som har med livet att göra.. Trycker ner andra för att man känner sig så värdelös så man måste få andra att verka ÄNNU mer värdelös för att kunna känna sig bra.. Huuua!! Nej, jag vill inte bli bitter alls, inte heller som gammal. :D

Jag är heeelt övertygad om att ens egen inställning kan påverka ens mående jäkligt mycket! Vill man se allt i svart och vitt så gör man det.. Har man fokus på allt negativt så missar man ju allt kul och bra. Bestämmer man sig för att vara positiv så kan man påverka sig själv väldigt mycket.. En sådan resa gjorde jag för ett par år sedan. Mental balsam! Det är väl därför jag skrattar så mycket åt folk som irriterar sig så förbannat på mig ;D
Jag är ju bara jag och det är väl inte så mycket att hänga upp sig på? Jag har ju inga diplom och emblem i något särskilt kunnande, ingen raketforskare och inte heller nobelpristagare.. Jag har ju för sjutton inte ens gått uppfödarutbildning!! xD

Sen kommer jag inte undan att jag har MYCKET och STARKA åsikter, fast det ser jag väl heller inte som något negativt. Det är ju grundat i vem man är. Men som exempel skulle jag aldrig ge mig in i en politisk debatt men någon annan. Varför skulle jag det? Jag vet ju själv vad jag anser och jag har föga behov av att försöka "omvandla" folk omkring mig. Samma sak med religion.. Det betyder inte att jag har mycket starka åsikter och är väldigt klar övar vad jag anser vara bra och inte bra.

Nåväl, nog om detta. Jag tog lite kort igår i allafall som jag tänkte lägga in här (så jag har dom kvar)Hej hopp! :D


Pålsjö Skog.

Idag har vi varit till hundrastgården i Pålsjö skog. Nu har vi precis kommit hem och vi har två trötta, skitiga men lyckliga hundar. Så nu är det bara slänga dom i duschen. I och försig så kan det vara en bra idé, för grannens hund löper och Ymer verkar inte fatta att det INTE är Kabbi som löper. Kabbi är sådär lagom less på Ymer och det är jag med i ärlighetens namn. Sedan så låter de ju hunden som löper kissa under vår balkong och det är ju verkligen begåvat :/

Så om nu Kabbi råkat gå i något eller vad fan det nu kan vara så ska det duschas bort!! Förhoppningsvis trillar väl poletten ner.

Självklart så tog batterierna slut efter ca 10 minuter så det var många kodak-moments som blev missade tyvärr.
Lite kort blev det och de kommer här.

RSS 2.0