Edda bebisen!!! :D

Edda har idag fått sin första tand!! En av de där framme, nere till vänster. LILLAN!! <3 Dreglar gör hon som fasen nu och verkar extra kinkig! Det är klart att det måste vara jobbigt och framförallt om om hon är som Freya som fick alla täner efter varandra.

Imorgon ska videokameran på laddning!! Det måste vi nu när kameran är värre än någonsin!!! Tack och lov för videokameran i allafall!! :D

Sitter och sneglar på "The Ministers" med bl.a Harvey Keitel, den verkar sisådär so far. ÄNTLIGEN verkar den värsta förkylningen ge sig..  *Pew*
Jo, just det!! jag har ringt nu två dagar i rad om min kommande operation, så som det lät idag kan jag komma att få den December-Januari något! YEY!!! :D Jag ska ringa till dom en gång i veckan.. alla dom som jag ringt igår och idag och tjata en gång i veckan eller något så de tröttnar på mig och skickar in mig tidigare ;p

Jag har börjat läsa på Pitbullforum igen, där ett tag var jag så förbannat less på allt vad forum hette..! MEN å andrasidan så är det för mycket folk på det forumet för att det ska vara styrt av ett litet gäng. Faktum är att han som driver Pitbullforum verkar vara en sådan männsika som VERKLIGEN klarar av att vara opartisk. Imponerande!! Jag har på TOK för mycket egna åsikter för att klara av att vara helt platt så.. ja, jag blev i stället  the bad guy när jag inte klarade av att sitta och dunka ryggar hos de populära flickorna höll jag på att skriva.. men det kan man inte kalla folk bara för att de beter sig som det. ;p

 

Ja, i allafall.. Det har skrivits en del av en av mina "favvo-uppfödare" EN av dom i allafall och det man kan säga om henne som "förklarar" en del är väl att hon inte är den vassaste kniven i lådan. Hjulet snurrar men hamstern är död.. Hon vill inte lära sig allt det där.. hon försöker knappt påstå att hon kan något om "Fenotyp", anatomi, genitik och alla andra fina ord.. det hon vill är att tjäna pengar på sitt storhetsvansinne.

Det som är så BRA med folk där inne är att de faktiskt gör saker åt sånna som inte gör annat än att förstöra!! En ELOGE för det!!

En av kvinnorna där inne som påminner hemskt mycket om Linn på K9Madness fast Svensk då, men hon skriver heller inget i onödan.. men NÄR hon skriver så är det VÄLDIGT bra!! Hon hade skrivit till någon som hade en hund med dåliga höfter och dåliga armbågar och som sa att sin hund inte hade problem av sina dåliga höfter och armbågar att många inte vill se det på sina hundar. Det är ju så RUSKIGT sant så man blir snurrig!! Hehe!!

Jag ska i allafall fortsätta läsa där inne med spänning! :)


LOVE & PEACE ALLA GODINGAR!! :D

The sun is shining!!

Solen skiner idag, så fint!! Men vad faan... jag har feber och mår sisådär. Igår kollade vi klart på "The Pacific" så bra serie!! Helt klart mer gripande än Bands of Brothers!!
Edda håller på att få tänder nu, de två där nere är snart framme!! Det kanske jag redan sagt? Freya förstår så mycket av det man säger nu. Hon håller på att bli stor ju!! =/ Så har vi bara lilla Edda kvar som är riktigt liten ett litet tag till i allafall. Jag kan förstå att det yngsta barnet lätt bli daltat med då det faktiskt är det sista barnet.. sista bebisen. Så ja, det gäller att vara vaken med vad man gör.

Edda har fått testa gå-stol lite nu, det tyckte hon var kul! Man ser ju världen på ett helt annat sätt mot för att ligga på golvet. :D

Inger, Kian och Niklas var här igår.. så Inger kapade 5 cm på mitt hår! Så skönt!! Funderar på om jag ska klippa av det mer eller vad jag ska göra egentligen. Fast när jag blivit opererad så kommer jag väl måsta klippa det. Tessan tappade massor med hår efter den operationen! Då kanske man skulle passa på att färga det i någon kul färg i stället för detta tråkiga bruna, nästan svarta! Nu har jag inte färgat det på lääänge så det är mycket som är min vanliga hårfärg.

Ja just det.. Peter och Hugo ska eventuellt till USA nästa år. Kul för dom!! Hugo bör verkligen följa med så han får träffa sina släktingar där.. han som förstår och kommer ihåg i allafall. Vi har rätt liten släkt och stora delar utspridna långt ifrån varandra.. som exempelvis i USA då. Jag vill åka till Spanien så jag kanske kan planera en resa med någon dit! Vem vet.. den som lever får se. :D

Sen har det ploppat upp ett och annat erbjudande om hund här.. rätt kul för då kan ju i allafall inte alla tycka att vi är skit ;D Men efter min erfarenhet med Ymer så är jag MYCKET försiktig!! Jag vet vad jag vill ha och det känns bra! Det känns också bra att jag och Peter är helt överens om vad vi vill ha.

(Bara ett pm eller ett telefonsamtal bort ;p  )


Min kamera är så gott som kasserad nu så jag har fått lite bilder från Anna att förgylla bloggen med! TACK söta Anna!! :D I sinom tid så kommer vi köpa en digital systemkamera. Kim ska hjälpa oss att hitta en bra kamera genom sina kontakter!! Sååå snällt!! :D

Japp, det var det!

LOVE & PEACE!!

Ja.. det är så sant.. ja.

Rätt kul det där med att påpeka att jag ska göra en sak, men själv gör och har man inte gjort så.. Hur kan det komma sig?? =) Kanske för att man självutnämner sig som expert och då är väl ens ord lag och sanning och inget annat! Eller så anser man sig vara så mycket över alla andra och har total översikt över precis allt och alla. :D
Sedan att man tror att jag tvekar på mina åsikter för att jag tar upp andra tillfällen då man själv inte levt som man lärt? Ja, det kan man ju också intala sig tillräckligt hårt så blir det nog så... Eller..  inte!

Lilla Luke söker hem. En otroligt vacker liten pojke!! Mer om honom kan ni läsa här.

Hey there beautiful!

 

Just nu spelar HIF mot Ödebro.. Fy faaasen vad kasst HIF spelar och att de är serieledande kan jag inte förstå när jag ser denna match i allafall. =/ Skärpning!! Det är ju så man skäms!! Till och med Edda sitter och skäller på Tv´n! ;D Bra Bebis som redan fattat vad som gäller!!

 

Åhh!!! jag har nåt kul som jag egentligen bara skulle vilja skriva här.. men det struntar jag i! Den som lever får se, Hihi!!! Bäst att ha det så, annars vet man hur snabbt allt och alla får reda på precis allt. Jojjomensan, jag är väl medveten.. och det är så underhållande är när folk underskattar mig... :D

 

Nähäpp, nu ska jag gå och viska till Kabbi genom en PET-flaska ;D

Lilla fina, vackra flickan min!! Så förbaskat go och snäll!!! <3

 

Tjingeling!!Soligt och fint.

Idag skiner solen, härligt!! Vi ska ner i stan och träffa Inger, Niklas och Kian.. Det var något jippo på söderpunkten för barn. =)
Freya verkar vara på bättringsvägen nu så det blir dagis igen nästa vecka... Skönt! För hon tycker det är så kul på dagis!! En riktig förskole-tjej som Marta säger. Marta är Freyas kontaktperson på dagis och också den goaste dagisfröken i min mening. Det ska bli kul för Freya och Edda att ha varandra genom daigs och skolgång!!

Igår satt jag och chattade med gamla vänner på facebook.. Så kul när man snackar gamla minnen och blir lite sentimental. Så tänker man ju aldrig att andras liv också rullat på, man minns ju dom som sist. Men de flesta gamla vänner har sambo eller är gifta och har barn. Kul att få en up-date!!

Jag snackade ju igår om nya gardiner.. Dessa tänkte jag på:

Dessa till Tv- rummet.

 

 

Och dessa till flickornas rum.

 

Snart är det dax att rösta! Det kommer jag göra även detta år. Faktum är att jag tycker att de båda stora blocken i stort sett har bytt sida... Eller så är de väldigt mycket i mitten i allafall!! Varken Mona Salin eller Fredrik Reinfelt har mitt förtroende heller!! Så långt kan jag säga utan att börja snacka politik ingående. Men jag anser att en människa som varit involverad i mygel med medel från skattebetalarnas pengar när man har så fet lön och BORDE ha råd att köpa toblerone för egna pengar.. en sån människa har och kommer aldrig få förtroende hos mig! Fredrik Reinfelt.. ja, han har väl inte myglat något vad jag VET i allafall. Eller VET kan man ju aldrig göra om man inte själv ringt upp personen och fått det bekräftat eller sett det med egna ögon så.. Men, ja.. ni fattar!

Synd att Anna Lind blev mördad, för jag tror att hon fått mer förtroende och gjort sig mer lämpad som partiledare! Göran Persson.. Tja, han gjorde mig bara illamående!

Så jag kan väl avslöja att det jag ska rösta på inte är moderaterna eller socialdemokraterna i allafall!! =)


Sedan tycker jag att alla som värnar om djur ska kolla in Rebekahs blogg!! Denna sinnessjuka människa borde fan sättas bakom lås och bom!! Hon är en skadad människa som kommer skapa massor med problem för seriösa Pitbull-folk. Jag har inte ringt B.B själv, men jag har haft dialog med henne över internet och hon är en sådan människa som jag inte ens skulle orka ringa för att hon är en sån som också ljuger och snackar en massa skit!
Liksom många andra anser sig gynna och värna om rasen, ja det gör B.B också!! och såhär ser det ut när HON gynnar "SIN" ras.

Denna bilden har jag tagit från Rebekahs sida! Detta är nog det värsta jag har sett i hela mitt liv!! >=(

Detta är resultatet av någon som verkligen anser sig gynna sin ras med hemmasnickrade stamtavlor och "linebread" vad det nu då är.. Linje bröd?

Kvinnan är dessutom VÄLDIGT övertygande i sitt snack för någon som inte vet så mycket. Så igen, tipset till alla som vill skaffa en hund.. tag god tid på er att läsa och lära och gå för sjutton inte på en massa försäljningssnack! Och vill ni nu ha en Pitbull så håller så LÅNGT bort ifrån "Svensk Pitbull Klubb” Som drivs av B.B och en av Malmös värsta blandraspeddler!

 

Ja, som sagt så har jag inte träffat hunden i fråga själv så kortet KAN ju vara photoshopat och hennes egenskrivna stamtavlor KAN ju vara äkta och allt hon skrivit emot sig själv på olika ställen har ofta blivit raderat så, det finns inte mer. Så har jag sagt det så det inte blir några syrliga kommentarer i bloggen om att jag INTE vinklat något UTAN att kolla källan i båda parter igen =)

 

Japps!! Så får ni ha det så fint så länge alla glada!! =)

 

Kyss och Hej!!

 

 


Roger Waters & The Wall.

Roger Waters kommer till Sverige nästa år i Maj! Fyyyy fan vad jag vill dit! Jag har sett The Australian Pink Floyd Show 2 gånger.. men inget går upp mot the real deal!
Jag vill såååå gärna se Roger Waters, men jag har ingen större lust att sticka till Stockholm för det. För jag vill åka med Peter denna gången och det blir jävligt dyrt att måsta åka ända dit och boende och hela skiten. VARFÖR har de slutat ha konserter i Köpenhamn kan man ju undra!! Så smidigt, 1 timme med tåg så är man där.

Nåja, vi får se vad det blir med det där.

Jag och Edda ska ner i stan på Måndag och beställa mina glasögon. That´s right, jag har blivit så gammal så jag måste ha glasögon. :p Det blir bra för då kan jag ju granska allt ännu mer under lupp! ;) och eftersom att jag är så jävla snygg också så gör det inget. :D

Nu i dagarna får jag nog byta gardiner känns det som! Jag är väldigt less på dessa så jag tror jag ska beställa dom fina bruna gardinerna med löv på. Fin som fasen att ha i tv-rummet för det passar bra till soffan.

Jag tänker på hur tragiska en del folk är! Hur kan man straffa någon annan för det JAG skriver här i min blogg som är heeelt frivillig att läsa. Nej då ber man alla som orkar, sjunka till en mogen nivå och sitta och förlöjliga någon som jag skrivit om?? :O Jaaa, så tragiskt!

Jag tycker i allafall att gårdagen var rätt roande i vissa delar.. Som ett litet lämmeltåg kom ni och gick. :D Nåväl, jag förstår hur Suzzie måste ha kännt sig igår. Det finns väl en hel uppsjö av folk som blivit svikna av sina uppfödare och sedan kan man alltså utan problem göra precis så som man själv blivit behandlad och mått så dåligt för av någon mot någon annan.. Ja, det är verkligen intressant!!!

Nåja.. nu ska jag hoppa i säng och glo på någon film som Peter precis slagit på!! :D


Fiiinast igen, tyckte att polaroideffekten var kul! :D           Foto: Kim Salabim Sandberg!
Gaammal!! :D

Satt och lyssnade på Gasolin och tänkte tillbaka på sommaren hos farsan i Kåbdalis när jag var 16 år, så låg i solariet i Carros gamla rum och "This is my life" på full volym och inser att det är ju för fan 15 år sedan!!! O.o Vad fan liksom!! Vad hände med tiden? Samma sommar var jag och Jimmy Eriksson hemma hos Ann-Louise i Piteå och tältade på hennes gräsmatta under pite dansar och ler. Jag kommer ihåg att vi såg Hooters och Nordman.. E-Type var väl där i vanlig (plåga) ordning. ;p Jag hade fått tag i en flaska prima norrlandssprit. Haha!! Smarta jag skulle göra någon "trevlig" shot-blandning och hade honungshalstabletter som inte alls var starka om man käkade en och en. Men självklart så blev det ju vansinnigt äckligt med en påse vicks honungshalstabletter i.. OCH vansinnigt starkt! Hahaha!!! Men, att kasta skiten var det INTE tal om. Men jag blev inte förkyld i allafall!!! Hahaha!!!


Ja, många av de där minnena från den sommaren kan jag inte skriva här, men det var fan en riktigt skadad sommar!! Anne-Maria skulle ha slingor, så jag skulle göra dom åt henne. Med denna slingvätska medföljde en "virknål" i plast och en sån slinghätta.. Vad gör vi då, ja.. vi knyter ju inte fast slinghättan så när alla slingor var klar så var det en fin utväxt på dom också!! Hahaha!!!
Josefine Abrahamsson och jag och Carro gjorde en nice escape också! Gud vad kul det var egentligen. Jag kommer ihåg att Jossan hade en parfym som heter Tresór som luktade så sjukt gott! (Tyckte jag i allafall då)

Tänk vilken sommar det var!! Ni som var där, ja ni vet ju också hur kul vi hade! :D <3 <3 <3Sweet memories!! 

:D <3

283.

Detta blir mitt 283:dje inlägg. Bloggen har funnits ett tag nu och det känns kul att ha det mesta samlat på ett ställe!!

Jag kommer ihåg ett av alla mina inlägg som handlade om Wilma.. Det var faktiskt hjärtskärande och det skrevs också endel om det på forumet som försvann.. Eller, ja.. Försvann gjorde det ju inte, stora delar av det bara försvann, ja. Men sen efter det stängdes det. Många starka åsikter om detta kring Wilma.. Jag vet inte hur många som ringde kenneln i fråga och hörde vad de hade att säga om saken men, det måste ha varit minst 3-4 stycken eftersom att det skrevs att man skulle gå ut och varna folk för den kenneln. Jag förutsatte (liksom många med mig) att Wilmas matte skrev som det var.. Men jag vet inte, JAG ringde aldrig till kenneln i fråga.. Likförbannat så tyckte jag vansinnigt synd om Wilmas matte!!! Men som sagt, det lär i allafall finnas MINST 3 personer som ringt för dessa hade minst lika starka åsikter som mig och det skulle de såklart inte ha om de inte hade varit källkritiska. :D

Jag kom ihåg ett rykte som florerade om att någon påstått att en person drogade sin hund.. Jag vet inte hur många som ringde till de som påstods sprida det ryktet och hörde om det verkligen var så. Illa var det i allafall och även där förutsatte jag att personen det pratades om HADE blivit anklagad för detta.

En annan sak var någon som var uppretad för att någon hade sagt "jag är inte imponerad" av utseendet på dennes hund, Jag vet inte vad som är sant där för jag ringde inte upp vederbörande och frågade om det var så... Men varför skulle personen med hunden hitta på att någon sagt så om sin egen hund?


Sen var det då den svarta hunden som enligt ryktet sägs ha bitit sin fodervärd. För bara någon minut sedan fick jag denna kommentar i mitt förra inlägg. Jag ska tillägga att jag har e-mail adress till denne så jag ska efter dagens banning kolla upp och verifiera uppgiften ;)
Kommentaren lyder:

"Hejjj vill bara göra ett litet inlägg ang den SVARTA TIKEN (FENI heter hon) nu råkar de vara så att det va jag som va fodervärd till denna underbara huden och vill intyga alla om att denna såkallade händelse aldrig har inträffat. Eva även så kallad (doggwisper) haha inte vet ngt om varför Feni flyttade tillbaka till sin underbara ägare men det ska jag nu berätta. Jag Johanna va gravid och kände att jag tyvärr inte tyckte att det var rättvist att låta Feni bo i en lägenhet då hon trivs super bra i naturen, och dels för att jag kände att jag inte klarade av att stå ensam med en hund som kräver mycket motion och ett litet spädbarn.Alla som har stor hund vet vad det innebär och jag tyckte att det var mest rättvist mot Feni o få bo på landet där hon får all uppmärksamhet.

Hoppas alla nu fått klarhet i det hela, mkt tråkigt när folk sprider tråkiga falska rykten.. ha det gotttt
"


Tack för din syn av det hela Johanna!

Förresten så var det INTE EN JÄVEL som ringde oss och frågade om YMER!! Lik förbannat skrevs det spaltmetrar om honom och vad han gjort på Facebook!! DETTA ÄR FÖRSTAHANDSINFO, DET ÄR NÄMLIGEN OSS MAN DÅ SKULLE RINGT!!! DETTA FINNS DESSUTOM SPARAT VIA SK SKÄRMDUMPNING!! Där satt man till och med och högg mot någon som hette Anna-Lena utan att ens ta reda på VILKEN Annalena! och om det var RÄTT Annalena! ;)

Sen vill jag att ni ska veta att jag inte ringer och frågar något av en människa som redan har ljugit för mig rakt upp i örat en gång och då om något så simpelt som att bara "skapa sladder och sensation"!! Varför skulle en sådan person tala sanning när det handlar om något som faktiskt kan se dåligt ut för en själv?

Jahapp, bäst att sluta skriva nu så att ni orkar läsa HELA texten och inte hittar på hälften av "texten" i era små huvuden i ren lättja!!


Suzzie & Ares.

Jag lärde känna Suzzie för ett tag sedan... Suzzie är en genuin djurvän rakt igenom. Hon äger en Dogo Canariokille som Heter Ares och en Amstaffkille som heter Lyqz.. Samt Izon som är en liten jakthund (också hane) Utöver det så äger hon och hennes kille massor med kaniner och några katter, möss och två tuppar.
Alla de djur som Suzzie och Per äger fungerar med varandra... helt fantasktiskt faktiskt!! Suzzie är en väldigt go tjej tycker jag efter det vi snackat i telefon och chattat med varandra. Allt hon egentligen är intresserad av är djurens bästa och då såklart i första hand sina egna.

 

 Att de bara fått alla dessa djur att gå så bra ihop är ju bara..WOW!!

Suzzie fick ett samtal om en tik som behövde ett nytt hem för annars skulle hon avlivas och i allafall ett hem som kunde ta henne till sig, tills man hade hittat något permanent. Djurvän som hon nu är så tog hon efter diskussion med sin sambo hem denna Dogo Canario tik... inte för permanent boende utan, tillfälligt tills ägaren hittat ett nytt boende. Tiken var enligt utsago van vid katter men så fort hon kom hem till Suzzie så jagade hon katterna på ett aggressivt sätt. Men hon gick i allafall bra ihop med de andra hundarna! Ända tills hon en dag flyger på Ares och biter honom hej vilt. Ares lägger sig direkt på ryggen och visar underlägsenhet men tiken ger sig inte. Inte förrens Suzzies kille Per lyckas få bort henne från Ares. Detta var på en onsdag-kväll. Suzzie ville åka med Ares till vetten dirket såklart, men i samtal med tikens dåvarande förmyndare (?) så blev hon rådd att allt skulle bli bra om dom bara hade streptocillin-salva (någon form av penicillin-salva) och kanske lite vetrimoxin (penicillin i tablettform) att självmedicinera honom med.

Efter ett par dagar så står inte Suzzie ut mer, hon ser att det INTE blir bättre och bestämmer sig för att åka in till vetten. Där blir Ares opererad och så tog dom bakterieodling och han fick stark antibiotka och smärtstillande utskrivet. Sedan på återbeöket som bara skulle bestå av att ta stygnen så får de operera igen för att bakterierna ätit sig in 2 cm i leden... därför får han också fortsätta äta medicinerna. Tiken hämtades 6 dagar efter denna händelse och Ares har gått från att ha ett bra hundspråk till att bli osäker på andra hundar. Det som är så tråkigt för Suzzie är att ingen har gjort rätt för sig angående denna tikens agerande! Denna historia gick på ca 3500 som Suzzie och Per själva fick betala för att DOM var snälla. Det känns en aning vrickat i min mening!! Jag råder Suzzie till att polisanmäla saken! För att skylla allting ännu mer på Suzzie och Per så påstår man nu att de var fodervärdar till hunden, detta trots att ingen som hellst dokumentation finns som styrker detta. Dvs. inget fodervärdsavtal eller några andra kontrakt underskrivna av Suzzie och/eller Per.

Dom har alltså fått betala dyra pengar för att hjälpa någon och för att få sin hund förstörd. Nu ligger tiken ute på blocket till salu, annonstexten lyder:


"Pågrund av ändrade arbetsförhållanden och levnadssituation måste jag sälja min dogotik.
Hon är en tjej som kräver sin förare. Tiken är reg i SKK och har stamtavla, hon har intresanta blodslinjer från Belgien.

Hon behöver komma till någon som har tid och kunskap att ha en stor hund med vilja.
Hon har ett starkt föremålsintresse och kamplust.
Utställd med cert.
Gärna till avelsintreserad med ambitioner."

Undrar just om den nuvarande ägaren är medveten om detta som skett? Det kanske till och med är hon som ägt tiken all along. Men den som ägde tiken vid detta tillfälle borde bannemig göra rätt för sig!!!

Det man kan lära sig av detta är då tragiskt nog att inte vara snäll och hjälpa någon annan för då kan det sluta med att det står dig dyrt både ekonomiskt och känslomässigt:

 

 

=/


Intressant!

Jag har ju kommit in på Presa-forumet igen och satt och läste lite där innan. Vilken skillnad på olika forum det är då!! För första gången på länge läste jag intressanta disskusioner där man faktiskt kunde klara av att diskutera på vuxet och konstuktivt sätt... Utan att framhäva sig själv och slå ner på andra. Jag har haft mycket funderingar och analysering av Ymer sedan han mognade och ändrade beteende. (dvs, blev vuxen) När det kommer till hundens mentalitet så är allt väldigt diffust och svårt att sätta fringret på, men idag fick jag faktiskt svar och bekräftelse på något av det som jag funderat på. Det i sin tur gjorde att jag kunde sätta fingret på vad det är jag själv önskar. Otroligt kul och väldigt givande också!! Där verkar folk klara av att diskutera saker och tycka olika utan att man går ner på dagisnivå.

Blååååsigt värre!!

Fy vilket ruggigt väder det är idag!! inatt vaknade jag nog 5 ggr pga blåsten. Fönstret slog, andra fönstret slog och det lät som att någon möblerade om på balkongen!! Freya har varit lite sjuk i helgen och det är ju inget ovanligt för barn som precis börjat på dagis! Men idag gick hon på dagis i allafall. Hugo började skolan igen i går. 3A Går han i nu!! Det är ju helt sjukt hur fort tiden går!! Nästan lite obehagligt. ;) Edda verkar också vara lite hängig och det är ju också naturligt!

Igår kopplade jag in min laptop igen. Det fanns en hel del uppdateringar att hämta. Hehe!! Dessvärre försvann ju mitt fina typsnitt på bloggen då jag inte har det på denna datorn. Så jag får lägga in något annat som andrahandsval tror jag.
Ja, för första gången på EVIGHETER kom jag in på Presa-Forumet igen.. så nu vet alla var jag håller till om ni får lust att skriva otrevligheter och sånt till mig om mig och min döda manbiter om ryggklappandet blir tråkigt. ;p

Ymer, lillkillen <3     Foto: KIM SALABIM SANDBERG.

Jag saknar honom såå mycket!! <3

Som det verkar nu så är det ju inte viktigt med någonting längre!! Så, mentaliteten är så som man själv beskriver det! Mycket enkelt det där. Det är samma sak som med alla som ska ta valpar. Undrar hur mycket alla som parar sina hundar tänker på allt som KAN gå fel. Eller att det inte bara är en kull valpar utan kanske 10-12 BRA valpköpare som man ska få tag i också. Dessa ska man finnas tillgängliga för HELA hundens liv, dag som natt och då funkar det inte att man inte känner för att svara eller inte känner för att läsa mailen osv. Ja, det är inte min huvudbry egentligen.. men jag är lite nyfiken på hur många uppfödare som är inställd på att de kan stå där med ett gäng valpar kvar för att man inte hittat tillräckligt bra valpköpare. Eller att det är mycket möjligt att det kommer en och annan valp i retur. Saker kan ju ske. =)  Men det är endel folk som tummar på det där och då är det ingen konst att vara uppfödare iofs.


Jag snackade med en uppfödare som sa att vi har hellre hela valpkullen kvar än att sälja till fel personer. Det tyckte jag var så kul att höra!!

 

Nåja, nu ser det ut som att SOLEN tittar fram här!! =D Hääärligt!! Hoppas det kan bli lite varmt nu alltså. Jag är inte alls inställd på Höst och vinter nu redan.

Off for now! =)


Hey there psyco!!

Vi såg en dokumentär om Thomas Qvick innan i kväll. Shit vilken rubbad man, för att inte snacka om hur SJUKT mycket pengar som gått åt för all rättsundersökning och all annan skit!! 50 Miljoner har de räknat det till ungefär. För en gubbe som ville tjäna pengar på historier som inte höll ALLS!!! En advokat som fungerade som en andra åklagare och inte bestred något av de svagheter som fann i målen. En polis som vägleder och delger info så att han kan vallas och göra sig trovärdig genom att snacka en massa dynga.. och inte minst alla SKYLDIGA mördare som går fri pga denne dåre!

Hallå liksom!! MÄNGDER med experter på sina områden som gång på gång påvisar att det bara är rappakalja, men ändå så döms han flera gånger för saker som är helt osannorlikt att han ens kunnat göra. Han borde i min mening få sitta inlåst resten av sitt liv för hindrande av rättssak och får betala FETA skadestånd och de som försökt hjälpa honom att bli dömd borde få betala skadestånd och omedelbar uppsägning! MYGEL med stort M!

Då vill man bara hitta en syndabock utan att bry sig om det verkligen är den personen eller inte. Och han, verkar ju som att hans mål var att tjäna pengar och få free accsess till hur mycket narkotikaklassad medicin han ville!

HAN satte själv upp regler för hur det skulle gå till på en vallning och vad som skulle tas med och att han skulle få vara själv med de eventuella fynden från brottsplatserna.. Och detta gick alla med på! Det i sin tur strider ju mot allt hur brottsplatsundersökningar ska hanteras. Herregud! Ja i Sverige har vi verkligen "BRA" funktion i rättsväsendet.  

                                                              

Lås in honom och kasta bort nyckeln! Trappa ner medicinerna och låt han sona för att ha förhindrat att rättvisa skipats och kostat så SJUKT mycket pengar!! Eller om han nu mot förmodan FAKTISKT ÄR sjuk så behöver han vård och bör ändå inte komma ut! Jag tror att detta är ett av det största spelen för gallerian som skett i Svensk rättshistoria.

Det gör mig faktiskt riktigt uppretad att så många bidragit till att öka på detta luftslott! Medans det faktiskt springer runt en massa odömda mördare ute på gatorna. =/


Nåja, det var lite tankar om det! Haha!! Nu ska jag hoppa i säng för imorgon börjar Hugo skolan igen! :D <3 Lilla Hugo som börjar trean!!! :O 

Hejhopp!!!


En väldigt mysig Söndag.

Igår var vi hemma hos Andy. Jag och Peter och barnen + Kebabban, Kezzing, Kim, Niklas, Mikkel och Mellani och Melissa och så självklart Andy. Det var supermysigt!! Alltid lika kul att träffa lite goa vänner! Det blev sådär lagom sent.. ungefär kl 11 gick vi hem. Tack alla för en mysig kväll i goda vänners sällskap!!

Ikväll kom Kent över på besök! Det var också mysigt! :D


Jag har mycket som jag funderar på nu.. Ibland vet man varken ut eller in, men ibland är det bästa att bara observera och analysera och sen så brukar helheten komma fram. =) 
Jag har lärt mig att det bästa i de flesta lägen är att skynda lååångsamt!!

Solen börjar kika fram här nu, mörka moln lite här och där då.. men ändå sol! Det står att "Spanien"-värmen är påväg hit! I can´t wait!! :D Sommaren KAN inte vara slut redan tycker jag!!

Min kamera har gett upp nu tror jag.. iaf på sista andetaget nu tror jag! Tack och lov har Kim lovat mig att hjälpa mig att hitta en bra och billig kamera sen. :D <3 <3 <3 Snälla, goa Kim!!

Jag saknar Layla sjukt mycket!! =( Tänk att bara kunna ses helt random utan planering!! Så som jag egentligen fungerar bäst.. Utan planering. Random, vind för våg... Egentligen HATAR jag att planera allt in i minsta detalj. Go with the flow känns mer som mig och det är också då man brukar ha som mest kul! 

Jag är sugen på att se en RIKTIGT bra film!! Men just nu tycker jag att man sett det mesta nytt och inget som egentligen är sådär mindblowing.


Här kommer bilder på våra tre vackra barn igen! <3


Hugo 9 År.   Foto: KIM SALABIM SANDBERG.


Freya 20 Månader.          Foto: KIM SALABIM SANDBERG.

 


Edda 4 Månader.           Foto: KIM SALABIM SANDBERG.


Nåja, jag har inte såå himla mycket att tillägga idag :D Det känns som att jag är lätt drenerad på energi och min analytiska sida och mina åsikter kan vänta. ;) Jao, tråkigt..  jag vet!! ;p

Peace & Love till er alla!! <3 <3 <3 =)


 


Lite extra mycket norrlänning idag. =)Euskefeurat.. <3 Jag värdesätter de mer och mer ju äldre jag blir. =)

Det finns ett folk av en särskild sort.. och jag känner mig verkligen som en särskild sort! Inget ont med det alls, det är jag väldigt glad för. Var dig själv, alla andra är upptagna. ;p

<3


Solsken! <3

Ikväll ska vi träffas lite goa vänner och vad passar då bättre än SOL!! :) Hoppas nu bara det blir sol heeela dagen!!
Bengt ringde igår!! =) Jag blev så glad att höra hans röst och att han kommit fram i ordning! <3 Han lät då som vanligt och det är skönt!! Hoppas nu att han får igång sin läkarkontakt snabbt också så han kan fortsätta sina behandlingar för hans skull! Han pratade med Freya också, hon satt helt tyst först och lyssnade på honom och fnittrade till lite då och då... sen började hon ropa på honom!!! Aww!! <3 Men som ungar är mest så ville hon inte sitta still för länge. =)


Han berättade att han skulle åka upp till norrland på semester och det tycker jag att han gör rätt i!! Egentligen så passar han inte helt in i en stad så jag förstår att han längtar "hem"!!!

"Ja ändå, sa han, fast vi har det bra
o trivs ganska fint där vi bor,
ändå, ska du veta så ångrar jag
o förbannar att man var så dum o for
Men man hade ju ingenting att välja på
o man tänkte bara stanna några år
Du vet hur det blir, sen blir det aldrig av
o det blir svårare för varje år som går

Det är här man känner vart stigarna går
man vet vem som är släkt med vem
Det är här man vet var gäddorna står
det är hit man kommer när man kommer hem,
du vet,
ja det är hit man kommer när man kommer hem"


Den låten av Euskefeurat känns som en tribute till alla vi som längtar hem ibland! Folk är som eljest där. ;)
Ja, ibland längtar jag också "hem" men jag tror inte att jag någonsin kommer flytta tillbaka igen ändå! Det skulle i sånt fall vara för ungarnas skull. Men jag tror i längden att jag skulle känna mig kvävd.

Men det är fint att ha lite folk där uppe som man kan hälsa på om man kan och vill. =)

Igår möblerade vi om och även om det är kvar endel finlir så blir det nog okej i allafall. Vi letar ju efter större lägenhet.. Jag vill ju såååå gärna flytta till Raus. MEN.. Hugo trivs i sin skola och vi hade inte kunnat få bättre dagis till Freya!! What to do? FAST.. vi har ingen bråska egentligen, det kommer dyka upp något bra i sinom tid. =)

Träffade en kille som bor här vid oss som har en kennel och föder upp Douge De Bordeaux. Jag har alltid upplevt de hundarna som STORA hundar.. men efter Ymer så kändes de inte sååå stora. Han skulle iväg till Holland och ställa ut. Verkade i allafall seriös och kunnig. Svårt att veta då man inte har kunskap om rasen så. Men han snackade om rasens sjukdomar och om Hd/Ad osv och ALLT det verkade vara viktigt för honom. Men även så hade tiken championat inte bara från Sverige och Norge utan även Danmark och så var det nåt mer. Han tyckte att det var viktigt att varje parning hade något att tillföra rasen och inte bara för att man har en hund som man älskar. Haha!! KUL! Kan väl tillägga att killen var ung!!
Desvärre så kommer jag inte ihåg kennelnamnet. Men vi lär väl springa på varandra igen. Han hade i allafall träffat någon Svensk kvinna som födde upp en massa andra hundar OCH så hade hon en Presa. Förmodligen ingen Dogo-Presa utan en RIKTIG Presa! Måste höra mer om detta sen next time! =)

Jaja, nu ska jag fixa lite här innan Kezzing kommer och hämtar mig! =)

PEACE & LOVE!


Ohh.. ser att det blir lite stavfel once in a while.. men jag hoppas att ni har överseende med det och inte tror att jag är full eller knarkar eller har en psykos! ;)


Haha!!

Freya är en så kul filur!! Hon har massvis med humor i sig, men hon är inte riktigt medveten om det ännu. Nu på morgonen så skulle hon ner till Dagis, Peter skulle gå med henne.. Då står hon och trycker upp hissen och jag står i dörröppningen och säger hejdå. Då säger hon -Five (för High five) så jag ger henne en klapp i hennes upphållna hand.. då när vi gjort high five så trycker hon igen dörren som att "nu har vi snackat klart, gå in med dig morsan" Hahahahaha!!! Underbara unge!!!
Det är helt fantastiskt hur goa barn kan vara hahaha!!


Jaha, idag ska vi då byta rum osv.. vilket jävla projekt!! För det är ju ALLA rum som ska flyttas runt på! Jag kommer vara helt DÖD i min rygg imorgon i guess.. :p
Men jag ska passa på att putsa fönstrena! =) VÄLBEHÖVLIGT!! Det ska ändå bli skönt att göra en storrensning!!

Jag hittade en massa gamla bilder på Ymer.. Fyy så söt han var!! Jag jämförde bilderna på han och hans syskon och baserat på den (Får väl tillägga LILLA kunskap så ingen flyger i taket för att jag är någon självutnämd expert ;p ) kunskap jag har så skulle jag gjort samma val om jag skulle välja idag. Han var utan tvekan en av de finaste ur sin kull! Finaste hannen och den med minst dåligt bröst. Sånt visste jag egentligen ingenting om då.. men jag gjorde ändå "rätt" val. =) Av tikarna så var nog Stefans Wilma grövst. Fy vad det får mig att sakna honom ändå!!


Ymer i skönaste sovstilen.. Hehe!!

Sen satt jag och kollade på endel andra printscreen-bilder på datorn om diskutionen på facebook kring vår "manbiter" i spydigaste andan av 2 av de sk. mest seriösa Dogo-Personerna.. uppfödare till och med!!! 
Ja, vad kan jag säga!! Hoppas att ni slipper äta upp den skit ni kastar på andra för er egen skull!
BRA mentalitet är inte att hunden klarar av att visa tänderna för domaren och/eller "älskar aaaaallt och alla" Eller liknas med Cesar Millans Daddy.. (Det är också ganska orastypiskt, hehe)

Men nuförtiden så verkar det vara otroligt kriterier för vad som gör en hund avelsduglig eller inte. Det räcker helt enkelt med att det finns massa champions i linjerna, samt att det helst inte ska vara curto-linjer.. men finns det inget annat så får det duga.. (Och äger man själv en Curto-linjad hund så är det den bästa hunden eeeever fom finns att hitta i DC-världen!! ;p ) Sen om föräldrarna ens är utställda har mindre betydelse!! Eller om man åkt ut utan ens en trea!! Eller så kanske man har kammat hem en och annan titel så är det gott nog och FAKTISKT det ENDA som behövs. Men i allafall detta med mentalitet och temperament.. Är man ute efter en Staffes eller kanske till och med en Goldens mentalitet och temperament så kanske man inte ska hålla på med DC? ;) Det är faktiskt lika "illa" som att inte gilla den "spanska" överdrivna modellen. =) MEN bara för att man inte gillar hur rasen utvecklas till det sämre så behöver väl det för sjutton inte betyda att man inte bör ha DC? Det finns nog gott om Schäfer-folk som inte gillar att den är sönderavlad, men ändå vill få rasen friskare och sundare.. gnälls det på dom också tro? FÖRMODLIGE gör det det i Schäfer-miljön.. det betyder ju att standarden måste höjas och att det inte kan avlas på vad skit som helst. =)

 
Nåväl, alla avlar som de vill. Men ska man sitta på höga hästar så bör man verkligen tänka sig för både en och två gånger innan man säger saker så man slipper äta upp det sen.. för DET blir pinsamt! Och vad jag förstått så kräver det mycket arbete med att radera allt man tidigare skrivit och hoppas att inte en jävel kommer ihåg vad man sagt för två månader sen. Hehehe!! 

Sen blir jag tamejfan helt förbluffad över folk som sitter och indirekt idiotförklarar sin valpköpare för att denne använder en metod som i vart fall inte jag anser är något plågsamt eller ens konstigt bara för att det uppstått friktion mellan parterna... Speciellt när man har använt långt mer plågsamma metoder själv.. och dessutom olagliga!!
Om en uppfödare är bra visar sig sannerligen om det uppstår problem med hunden och hur uppfödaren "tar hand om" sin valpköpare!

Det lustiga är också de folk som sitter och gnäller på hur endel uppfödare vänder valpköparen ryggen och smutskastar denne vid problem.. och så gör man PRECIS samma sak själv! :O
Javisst, det är förbannat lätt och sitta och sälja sig INNAN problem uppstår.. men det är hur man beter sig sen som visar det rätta jaget. En uppfödare som ALDRIG haft problem med med sjukdommar hos någon av sina valpar.. den tror jag inte ett skit på!! Har man haft några kullar så finns det garanterat någon valp som fått somna in för tidigt (pga sjukdom) eller som inte blivit tillräckligt bra mentalt eller något liknande.Ja, vill man ha kärleksdrama, intriger och annat "såpa-material" så är det bara skaffa sig en hund!

Over and Out! :D
Hundar vs. Barn.

Folk har någon förkärlek att jämföra barn och hundar allt som oftast... Det GÅR inte att jämföra barn och hundar i precis alla lägen!!! Det blir bara töntigt! Vi har bilbarnstol och/eller bälte till barn i bilen.. till hundar har vi.... bur! Barnen sitter vid köksbordet och äter.. hundar på golvet. Barnen går inte i koppel ute.. det bör hundar göra! :) Det ÄR skillnad på en hund och ett barn och således kan man inte hålla på att jämföra de heller hela tiden.

Tröttsamt är det i allafall. Jag har hört talas om folk som använder både stackelhalsband och el halsband på sina hundar och det vill jag i allafall hoppas att ingen gör på sina barn. ;) Tack och lov så är ju de båda halsbandssorterna förbjudna i Sverige (inte för att det hindrar den som vill använda ett sånt ändå) Kan man inte hantera sin hund/ Sina hundar UTAN sådana metoder så bör man nog överväga om man VERKLIGEN ska ha hund. Det finns även "maskerade" stackelhalsband, som på utsidan ser ut som ett vanligt halsband, men på insidan har dessa piggar.Sedan att man anser att både ens barn och ens husdjur (inte bara hundar) är medlemmar av familjen är något helt annat!!


Sessan.


Idag är Freyas första EGNA dag på dagis. Hon var totalt obrydd om att jag skulle gå.. hon rusade rakt in. Glad och ivrig som vanligt! Lilla prinsessan. <3 <3
Det verkar gå smooth i allafall.. De skulle ringa om det var några problem och ringer dom så lär det ju bli när det är dax för vila! Haha!! Hon har kommit på hur man trycker upp hissen i allafall.Foto: Annalena Hedblad.


Peter har kommit på att vi ska möblera om... känner mig sådär laaagom taggad på det. Men för ungarnas skull så blir det bäst. Testa kan man ju alltid i allafall.
Jag har kommit fram till att jag fattat HELT RÄTT beslut i allafall!!! Det får jag också bekräftat var och varannan dag! Härligt att inte vara en människa med skygglappar!!

LOVE & PEACE!!!


HTML

HTML.. Fyyy vad det är svårt... Kul, men svårt! Jag har ju aldrig hållit på med det innan så för mig är det en heeeelt ny värld!!!!

Man kan exempelvis ändra färg på texten!

Hoppas jag kan komma ihåg nu hur jag gjorde :p

:D :D :D

Nu är jag tamejtusan ännu mer glad!! Weee!!  :D  Hoppas ni alla är lika glad som jag!! :D

PEACE & LOVE!!


BB´s Skitavel och dess konsekvenser!! :(

 
OBS!!!!
Till alla som är hundintresserade.. gå och kolla in
Rebekahs sida!! Detta är något av de mest jävliga bilder jag har sett!!! Den kvinnan hon skriver om är verksam här i Helsingborg och ja.. i min mening inte klok på en fläck!!

Tack alla söta!! :)

Så mycket besök jag har fått på min blogg nu när jag börjat blogga lite oftare igen! Tack alla söta besökare för det! :) Det verkar som att vissa inlägg är speciellt intressanta också!! ;p Men ni är fortfarande dåliga på att kommentera. ;D

Jaha idag var näst sista dagen på Freyas inskolning på dagis.. vilan gick liite bättre nu än i går men ändå inte bra. Det slutade med att vi gick hem i stället. Hon låg bara där och sa näsa och pekade på min näsa och "Älskaaar" (Älskar dig) samt Fast, Fast, Fast (för att filten låg på henne och hon var tvungen att ligga ner) Och babblade sitt oförståerliga mantra. Haha!! Men hon var i allafall inte ledsen och det var ju bra!! :)

Just nu sitter jag och gör lite planer för framtiden.. :) Det känns kul! Man måste sikta framåt ju! :) Oavsett vad så blir det åtminstone en grym upplevelse. Kuuul!!!

Jaha, nu vaknade lilla monstret. Måntro om vi ska dra iväg på Maxi idag eller om vi tar det imorgon? Det verkar som att det blåser upp till regn igen och kanske lite åska att dömma av min huvudvärk.

Oh, well.. that´s it for now! :)


Peace and Love!!


:D

 Jag känner mig grymt glad av en mängd olika anledningar och egentligen ingen alls!! (flummigt värre)
Hoppas ni alla som läser min blogg känner glädje ni med! Annars skickar jag lite kärlek genom skärmen!! PEACE!! <3  


Men SNÄLLA nån!! :D

HAHA!! Det är tamejfan MAXAT att se vilken inverkan jag och min blogg = Mina tankar har på endel folk alltså!!! :D
Hur ORKAR man störa sig så förbaskat på vad jag gör och skriver?? Jag är ju inte ens involverad i DC miljön mer, jag äger inte ens en DC.. MIN lilla manbiter är avlivad sedan ett bra tag tillbaka nu!! 
Släpp, glöm, gå vidare... typ? 
Jag tror ärligt talat inte att det är speciellt nyttigt att lägga sådant engagemang i negativa tankar. Faktum är att det ÄR rätt så underhållande, men också en aning tragiskt!! Lite stalker-fasoner i min mening... ja Rebekah, jag håller med dig om det nu!! 

Men jag är långt ifrån den enda som blir synad i lupp och stalked. Så jag fattar inte hur man bara orkar? Är vi uppdelade i sektioner kanske?? Hihi!! Den som bor närmast stalkar just den personen man stör sig på som bor närmast? Eller är det en person som håller reda på alla bloggar och forum och sedan vidareförmedlar.. delegerar ut uppgifter? Haha!! Nej, allvarligt! Jag tar hellre min hund på en promenad än att bete mig som någon galen, besatt, person!! Men det finns ju faktiskt dom som hellre engagerar sig i ALLT annat än att rasta hunden. ;)
Jag kommer inte ändra mina åsikter ändå så det är lika bra att acceptera det och lägga ner nu! :D

"Det är inte våra förmågor som visar vem vi är, det är våra val!"


Love!!

Arga Freya!!

Idag är andra veckan på inskolning på dagis för Freya. Att vara på dagis är SKITKUL tycker hon! Man riktigt ser hur hon suger i sig alla nya intryck! Det är verkligen friktionsfritt så sett.. hon är TOTALT oblyg och ska komma till vem som helst. Jättemånga säger att hon är så söt och då svarar hon med liten röst "-JaaaaA" hehe!! Hon tar för sig och har inga problem med att ta saker av andra om hon anser att hon vill ha den. Så, man får nästan bromsa henne.

Maten gick också jättebra! Det var korv, potatis och spenatsås. Korv är ju något av en favorit efter att Bengt lärt henne.. Så hon åt jättebra!! Men SEN när det var dax för vila så var det stopp på att vara "easy going". Hon bara skrek och skrek och skrek.. inte ville hon sova när hon hade så kul!! Så det var bara inse att det inte skulle fungera idag i allafall. Så vi tackade för oss och gick och tog på oss våra skor.. skitlycklig blev hon då hon insåg att vi skulle ut.. och SKITARG blev hon då hon förstod att vi skulle HEM! :) Men nu vilar hon efter en stunds högljudd protest. Den ungen har verkligen humör och skinn på näsan!! :D
Foto: KIM SALABIM SANDBERG.


Hunderiet.

Jag har funderat lite och det är faktiskt helt sjukt vad folk generellt sett är villig att göra för pengar. Då inte minst i hundvärlden!! Djup och lång vänskap exempelvis kan förstöras i ett ögonblick pga pengar. Sedan jag började med hundar i lite mer seriös tappning så tror jag att jag har hört det mesta utav vad fulspel innebär! Men det sjuka är att det kommer alltid mer chokerande saker som ploppar upp och som bevisar gång på gång vad folk är villiga att ge upp pga möjlig vinst. Mygel och smutskastning är något som verkar vara vanligt. Hidden agendas med i stort sett vad som helst! Man förvränger och förskönar och smutskastar för att se bättre ut själv. Tummar på självklara saker och vägrar se vad som egentligen visas framför ens egna ögon. Uppenbara saker bortförklaras med den ena lama ursäkten efter den andra.. Man blundar tills man inte längre KAN se. 

Lojalitet är något som är väldigt sällsynt. Ena dagen är man såta ovänner, nästa så är man nya BFF´s. Eller ännu bättre.. man ÄR "BFF´s" men snackar KONSTANT skit om varandra ändå!! Jag har, precis som många andra en dröm och ett mål med mitt hundägande. Men jag vägrar vara en av dom som tummar på än det ena och än det andra för att komma dit jag drömmer. Då är jag hellre utan hund. Är det inte helt sjukt att det är så dåligt att många till och med byter ras för att rasen de höll på med är på väg mot fördärvet? Eller det är så mycket oseriösa människor som jobbar stenhårt för sina plånböcker så rasen fördärvas pga det. Det finns flera raser som är beviset på det.. Skit samma vad hunden än må lida av.. får man bra resultat i utställningarna så är det allt som räknas. Alla de andra 350 dagarna är skitsamma. De 15 utställningsdagar om år berättar vad hunden är och inte? 

Ska man verkligen måsta dra sig till raser som man inte KAN showa med? Eller där i allafall huvudsyftet med aveln är att få en hund som fungerar. What about workingdog och showdog? Ska det verkligen inte gå att kombinera? En showhund är en sån som kan springa några vänstervarv lite då och då och som annars de 350 dagarna på året är den ultimata soffkudden och sängvärmaren? De ska man inte låta leka med andra hundar, gå promenader på fel underlag, inte springa lös i terräng, gå i trappor över huvud taget för då håller dom inte?? VAD var det som gick fel egentligen?? Och skulle nu en hund bli dålig i leder så är det alltid valpköparens fel.. fel foder och dålig miljö och fel rörelser. Det är ju så man vissnar!! På toppen av allt det så självutnämner man sig som rasentusiast och vandrande uppslagsverk? Nu är det många raser jag snackar om så mothugg i egna bloggar är inte nödvändig så vida man inte känner sig väldigt träffad av det jag skriver förstås. ;)

Men var försvann moralen i allt detta? Hur kan man sova gott om nätterna med vetskapen om att det man sålt inte är något man själv skulle vilja köpa? Förtränger folk så intensivt och så bra så de faktiskt inte själva ens ser?
Det är i allafall otroligt sorgligt och det första man bör lära sig är: lita inte på vad du hör... Lita på vad du ser!


PEACE!!


MIX <3


Foto: KIM SALABIM SANDBERG.Freya och hennes hår rakt i ansiktet som vanligt. Hehe. Foto: Niklas Löfgren.Vackra, goa Ymer!  Foto: Annalena Hedblad


Söta lilla barn.  Foto: KIM SALABIM SANDBERG


Foto: Anna Wallmon.


Freya och moster Josephine. Foto: Annalena Hedblad


Kabbi, Anna och Panthera.   Foto: Annalena Hedblad.


Sötnosarna!!     Foto: Annalena Hedblad.
Kollade igenom mina bilder och hittade dessa.. Endel kanske redan finns på bloggen redan, men jag tyckte de skulle publiceras ändå! Nu måååste jag hänga och vika tvätt.. Yippie!! NOT!

Peace!!!


GRATTIS!!!

Grattis Anna och Panthera till BIR och Norska Championatet! Nu är det bara sticka till Cruft!! :D Visste väl att ni skulle ro hem det! Bra jobbat!Foto: Anna Wallmon.


Lite fler festivalbilder.
High five mitt i natten.

Själsfrände <3


Åh, åh, åå.. sommartid...

Foto: KIM SALABIM SANDBERG.


Det känns som orden är överflödiga, bilderna säger mer än tusen ord.
TACK, Kim för dessa UNDERBART fina bilder!! <3 <3
PEACE!!

Kabban Babban.

Vackraste, vackraste Kebabbi!!
Här kommer lite bildskryt. :)
Dels skryt för fotografen, dels för världens bästa Staffe (därmed även för uppfödarna Rebekah och Bengt-Göran) på alla tänkbara sätt!!!Foto: KIM SALABIM SANDBERG.


Morgonstund har.. äh! Nvm :p

Åh så skönt att ha sovit i mååånga timmar och stiga upp och känna sig som en ny människa! Pigg och helt tyst i huset, en kopp kaffe och GOD tid på sig att blogga lite. Ensamtid är totalt underskattat... i tell you! Idag börjar lilla sessan dagis, spännande! Jag gissar på att det kommer gå ALLDELES utmärkt då hon inte är av den blyga/inåtvända typen direkt. Förhoppningsvis så fortsätter hon vara så som hon är nu hela sitt liv, då kommer det bespara henne mycket huvudbry längre fram.

Vi har möblerat om här lite nu och alla verkar nöjda med det.. so far i allafall. Hugo har börjat bli som en tonåring. Sitter på sitt rum vid datorn och lyssnar på mtv i bakgrunden. Vad händer med tiden? Han var ju nyss så liten!
Edda har börjat försöka sätta sig nu, hon ljudar mycket också. :) Lilla flickan, hon är så RUSKIGT snäll den ungen. Precis som Hugo!

Kabbi löper ju som bekant och hon är faktiskt rätt bra på att hålla efter sig, inte alls som första löpet när hon inte fattade någonting. Kabban-babban.. jag är så glad för henne!!

Jag är så glad för att jag inte sitter och scannar internet på något att hänga upp mig på hela tiden heller.. Det lär ju vara mer av ett heltidsjobb att hålla på och syna och läsa varenda blogg och vartenda forum och till och med googla efter nytt var och varannan dag, hehe!! Nästan så att man kan tro att Hundar, jobb och fritid inte är tillräckligt för alla. :) Plus att man sedan sitter och beklagar sig för vad andra skriver och gör hela tiden.. läs inte, sök inte efter saker att reta upp dig på då om det gör dig så otroligt upprörd? Jag personligen tycker detta är minst sagt underhållande och motsägelsefullt...? Nästan lite mot martyr-hållet.. eller iaf väldigt självdestruktivt och förmodligen inte alls bra för hälsan i längden. Då är det ju nästan bättre att vara emo och sitta och rispa sig med rakblad på armarna i stället.. kan man ju tycka iaf? Skygglappar är effektiva antagligen och framförallt så blir väl allt vad man vill att det ska vara. Exempelvis.. det är absolut inga fel på min hund, den bästa som finns att hitta i hela världen. :) Lynnet är PERFEKT! Den bara älskar ALLA.. osv, osv! Klart att man kan se att många av valen är gjorda för folks eget bästa och inte baserat på den kunskap man har. Annars skulle man gladeligen diskuterat saken på ett forum med folk som är mest intresserad av djurens bästa exempelvis på pb-forum.. ;) och inte behöva rättfärdiga sina beslut hela tiden eller inte ens själv inse att ingen.. INGEN hund är totalt felfri.

Att jag fortsätter vara spydig, ja klart! För det första skriver jag om mina åskiter och tankar.. som plus i kanten så är det är ju underhållande att se vilken effekt jag tydligen har i folks liv fortfarande!! ÄVEN fast de har "släppt det", "gått vidare", "glömt och förlåtit" etc, etc. Jag ser efter vad man gör, inte vad man säger/skriver!

Ja.. jag kom att tänka på en sak när det gäller Canarion. Det är en vakthund, ändå så har jag läst mer än en gång om flera folk som framhäver sina canarios som sååå trevliga och sååå sociala och de älskar allt och alla osv. Ska man verkligen avla på så orastypiska individer? Det är trots allt en vakthund och ingen Golden. :) Temperamentet är viktigt också, man kan inte bara snöa in på mentaliteten. Vill man ha en hund som älskar allt och alla så bör man väl hellre inrikta sig på exempelvis Staffe, de ska i allafall älska folk.

Jag är i allafall väldigt nöjd med Kabbi.. the little lovebomb! Hon fullkommligen ÄLSKAR folk!! Men, hon går inte ihop med precis allt och alla andra hundar... Det är sånt man måste ta bara.


Världens vackraste och goaste Staffe!!!


Finaste Agge och Goaste Kabbi.           Foto: KIM SALABIM SANDBERG.

Mjaha, om man skulle slänga igång en tvättmaskin och en diskmaskin nu och väcka alla andra. Solen skiner!! LOVLEY! Jag ska försöka slänga in lite fler bilder från festivalen sen..


PEACE!!


Festivalbilderna.


Bengt med väldigt kul effekt.


Alexandra och Jag.Niklas och Johan.Peter och Andy.Jessica och Niklas.Mikkel.Vackraste Layla, Jag och Finaste Agge.Vackraste Layla och Kezzing.


Kezzing.Peter.Finaste Jessica.


Jessica och Linda.Agge.


Agge och Kabbi.


"Thanx for the sweets"


"Kommer ni eller?"Inger och Niklas.


Niklas och sin Langos.


FOTO: KIM SANDBERG.

Nej, nu ska jag gå och göra något vettigt så jag slipper fundera så mycket. FLER bilder kommer eftersom.

PEACE!!


Roten till allt ont.

Det är inte lätt att vara så genomsyrande ond i, tell you!! Alla gärningar jag har finns det någon slug, ond baktanke med. Så är det med det! ALLT dåligt i världen är min gärning och mitt verk. Det är MIG du skyller på när något gått fel eller blivit dåligt eller någon blivit sjuk. That´s it. Ja, just det.. jag kan voodoo också.. och varje ond tanke jag har drabbar den jag tänker på på ett eller annat sätt. 

Idag får vi hem lite vänner och jag måste säga att det enda jag känner för är att gå och lägga mig igen och ställa in allt. Det finns egentligen inte någon sämre dag för detta än idag. Hoppas att jag kan påverkas av stämningen och lägga detta bakom mig för idag i allafall.


Hahaha!! Ja, just det ja!!

Ja, jag glömde ju berätta!! Jag var inne på en sida på internet, en uppfödare utomlands som hade skrivit i infon om sina hundar "Hips: Exellent" och i infon för en av hundarna så fanns en länk med till röntgenplåtar (utan någon som helst identifiering på att det var just DENNA hundens plåtar) Efter länken stod det att det var så uppenbart att dessa höfter var så bra så där behövdes ingen officiell avläsning.. Say What?? Det får mig OAVKORTAT till att tänka på kennlar som finns lite närmare mig som kör med samma stuk. Röntgen plåtarna finns att titta på heter det, men tydligen så har ändå inte ALLA valpköpare tagit del av de där plåtarna ändå, men de kanske inte VILLE veta helt enkelt! Haha!! Det var dagens skratt!!

Näe, respekt för de som ÅTMINSTONE röntgar lämnar in för officiell avläsning och VET VAD de avlar på än de som myglar sådär!

Hehe!! Vilken grej alltså!! FAST egentligen blir man lite ledsen ändå.

Weeeeooowww.


Ha respekt för de äldre? :)

Jag satt och snöade på FB och snubblade över en artikel som Manuel Curtó Gracia skrivit 2001 och som finns att läsa på hans hemsida. Han är inte så dum den där Manuel. ;) Faktum är att oavsett vad så bör man ha respekt för de som varit med sedan början i stort sett och som besitter en hel den kunskap om ämnet. Jag har i allafall djup respekt för Curto och allt arbete han lagt ner i Canarion!

Sedan att man inte måste älska och dyrka en människas ALLA tankar och tillvägagångssätt är väl rätt uppenbart. Till och med någon som jag inte alls respekterar eller ens gillar kan jag visst säga positiva saker om.. En person som jag vet kan väldigt mycket, men desvärre inte använder sin kunskap utan snarare fördummar sig för varje minut som går ungefär.. även en sån kan jag villigt erkänna att personen ändå besitter stor kunskap.

Nåväl, läs artikeln, mycket sunt tänkande i min mening och om man nu påstår sig vara rasentusiast så kan jag bara tro på det om man siktar på att utesluta så mycket möjliga framtida problem som man möjligt kan utan att måsta selektera bort allt, men en så simpel sak som HD/AD är knappas att begränsa sig så om man bara själv är noga med vad man köper hem själv.

Att säga saker som att det inte är några problem med att avla oröntgat är det samma som att vända rasen/hunden/motivet ryggen och bara sikta på egot och pengarna... vad man sen använder dessa illa förvärvade pengar (på andras bekostnad) spelar väl mindre roll??? Om man köper skor, nya hundar, basebollsraket, kamera, handpenning på ett hus, elräkning... etc, etc. Kullen blir väl inte bättre eller sämre för att man köper en ny hund istället för en ny gaddning exempelvis?

Sedan måste jag bara säga att om en valpköpare har problem med sin hund så vill jag hoppas att det tillhör OVANLIGHETERNA att uppfödare sitter hemma över mail, Telefon eller msn eller dylikt och ställer diagnoser!!! Veterinärsutbildningen är väl inte något som ingår i uppfödarutbildningen får jag hoppas.


Jag vet att det inte är alla uppfödare där ute som tycker att jag är HELT FEL ute, men de som vill ta den snabba och enkla och billiga vägen genom allt.. ja, där kan jag verkligen förstå att jag är som en vagel i ögat. Menne.. det skiter jag i faktiskt! Jag vill att ALLA oavsett vem det än är ska kunna få ha sin hund så länge som bara är möjligt!! Ja, jag vet!! Jag är hemsk som tycker det! Hur kan jag bara? :)
Peace!!!!


:)

Så KUL att antalet besökare ökat sedan jag började blogga lite oftare igen!!! Tack för den :D Jag har också lagt märke till att antal sidvisningar är dubbelt så många som unika besökare så det verkar ju vara endel som tycker om att läsa min blogg igen och igen, hehe!! Eller så är det kanske en och samma som är inne maaaassor med gånger? :D

Igår träffade jag underbaraste Layla!! Det är verkligen mysigt att träffa henne.. det spelar egentligen ingen roll hur, var, när eller vad vi gör. Det blir så bra ändå!!! Jag kommer sakna henne gruversamt när hon åker igen! :(
Tack och lov för nutidens kommunikationsmöjligheter i allafall!! :)


På Söndag åker tydligen Bengt tillbaka till Örebro (?) Well, well.. det är väl för allas bästa. Vården är väääldigt bra där uppe så det blir nog bra för honom och alla andra involverade. :) Jag tycker det är synd dock.. men det är väl min egoism och all enorm vinst för mig som gör att jag tycker att det är synd.. shame on me. :)


På Måndag börjar i allafall min nya strategi. Jag måste säga att efter ett lååångt samtal igår med Layla om ditten och datten så kom jag fram till hur jag måste göra. Det samtalet gav mig otroligt mycket insikt. :) <3


Åhhh jag måste säga att jag är OTROLIGT sugen på att flytta utomlands.. egentligen borde vi "just do it". Det är ju inte så att det finns så mycket som håller oss kvar här. Inger, Niklas och Izabelle och alla vänner här kan ju komma och hälsa på! :)  Bara dra och inte tänka så jäkla mycket? Det som hindrar är väl barnen.. fast.. är sverige så jävla bra egentligen? Jag känner ju inte så i allafall! Sen är det ju endel länder som har diverse rasförbud och det måste jag också ha i åtanke. Ja, jag måste klura på den lite till. Kanske min rastlösa sida försvinner om vi bara byter lägenhet, vilket vi VERKLIGEN behöver nu! :)

Kim Sandberg hade lagt ut nya bilder på "fejjan" och där var ett kort på Hugo. Han är så perfekt och fantastisk!! "Lilla" killen som håller på att bli STOR! :O

Hugo, mitt lilla hjärta! <3           FOTO: KIM SANDBERG


Snällare unge får man leta efter!! Dessutom så är han så otroligt hjälpsam och ansvarsfull och mogen. Det är så skönt för då vet jag i allafall det att han inte kommer bli en som inte kan klara sig själv någon gång. Han har ett stort samvete och känner empati för andra människor. Det kommer göra att han inte blir ett ego som BARA ser till sitt eget bästa och kan gå över lik för att tillgodose endast sig själv.. Det är också så skönt! Han är ändå ingen som bara tar skit. Man förtjänar hans tillit och kärlek och omtanke helt enkelt. Jag är så jäkla stolt över honom så jag nästan spricker!

Ja btw, jag anser att jag är något! ;)
Hepp, nu ska jag upp till affären och slösa en massa pengar! :)

Skepp o hoj!!
Blandade tankar.

Åhhh!!!!! Det känns nästan synd att blogga så att bilderna på de två vackraste hundarna i världen försvinner längre ner.. Meeen.. jag kan ju bildbomba dom over and over again tills jag har nya motiv att bildbomba ;) Jag har ju världens vackraste staffe som jag ska bildbomba här också så ni har ju lite kul att se fram emot ändå! Sedan med tiden så kommer det väl något nytt fyrbent motiv också.. Man vet ju aldrig. Ett, två, tre så kanske jag bara slutar med hundar? ;) Eller börjar med någon helt annan ras för att sen se en efter en göra samma sak.. för att man frenetiskt inbillar sig att någon faktiskt orkar bry sig vad någon annan skaffar för ras eller var någon annan köper hund..? :D Tänka sig att jag en gång kände en som skulle köpa hund från ett ställe för att retas... Huh??? Personligen köper inte jag hund för andras skull. Men det finns alltså folk som GÖR det! Hihi!! Det är inte vad jag kallar smart i allafall.. för till syvende och sist så är det ju inte andra som ska leva med min hund utan JAG.. Men alla tänker och fungerar ju inte på samma sätt.

Det verkar som att vi har en date inbokad på Fredag i allafall.. Det ska bli kul att göra en favorit i repris!! Tummen upp för det!! Det är förstås lite som behövs fixas och jag hoppas att det går.

Känner mig en aning låg för en viss sak idag.. Det är såååå jävla synd att det blev så här måste jag säga!!! Det är så jävla synd att prioriteringarna görs som de görs och det är också därför som saker och ting aldrig kommer förändras... även om det gör förbannat ont!! Jag valde inte detta, MEN jag kan heller inte låta någon stå och pissa rakt på mig och bara rulla mig i det. Nej, jag gör inte det. Det är så illa om man uttnyttjar folk så och då känner man sig heller inte värd vatten. Sorgligt! Sorgligare för dom som inte ens KAN att ta ställning i detta.. Som inte ens har ett val. :(   Ohhh well... Allt går över.. bara man kan få lite perspektiv och distans till allt. Jag kommer akta mig för att göra detta mot de som står mig närmast så jag antar att det finns en mening med allt och att man kan lära sig något av det. Precis som jag känner att jag gjort av mååånga delar av mitt liv. MIN stora utmaning är att sluta fred med det och acceptera det. Det måste jag.. Det eller att bli galen.


Sedan känner jag mig väldigt glad för en helt annan sak.. Kluvet det där! Hihi  :)
Kabbi har börjat löpa idag förresten! Det var på tiden!! Lilla räkan!! :D Ja, jag måste villigt erkänna att Kims foton har gjort mig kräsen de´lux!! Helt magiska kort!! Han är verkligen duktig och inte nog med det så är han otroligt rolig och bra på att sprida glädje omkring sig!! :) Men jag har ingen lust att ta kort med min skitkamera!! Det blir bara skit! Tur att vi träffas flitigt nu då! ;) Tummen upp för det med! 
Näe, nu ska jag ta och mysa lite med Edda <3 :) Finaste, goaste lilla Edda!! 
PEACE!! 


Foto: Kim Sandberg.


Ymer och Kharma. <3
Världens vackraste DC och världens vackraste Shitbull

Foto: KIM SANDBERG!


Festival.

Åh så trevligt vi hade igår!! Så mycket goa människor och sådan mysig stämmning!! Det kunde inte varit bättre :) Problemet var bara att vi hade svårt att hålla reda på alla.. Haha!! Tack i allafall alla goa! <3 <3 <3

Jag har fått lite bilder av Kim Sandberg som han tagit. SE vilka OTROLIGT fina bilder!!!


Vackraste Layla!!

GOA Nille!!


Vackra Kabbi!


Kim Sandberg :)
Fotona är tagna av: KIM SANDBERG!


Kim har även tagit kort från igår.. De kommer så fort jag själv fått tag på dom.


RSS 2.0