Back-up är bra.

Igår satt jag och gick igenom lite gamla skivor, back-up skivor och annat grejs.. Så hittar jag en skiva som jag nog inte sett på sedan vi fick hem Ymer. Massa goa bilder och bland annat två bilder på när han låg och sov.. De två sovställningarna var hans favoritsovställningar hela hans liv!! Så söt så det var olagligt och det sved i hjärtat att se alla de bilderna.. Uff!! :(

 

Så här sov han mot vår säng.. ofta!! Jag kommer ihåg en gång speciellt.. Då låg han på det viset och det var något ljud på dörren.. POFF!! Så var han uppe på alla fyra och framme vid dörren.. jag hann egentligen inte uppfatta vad han gjorde förens han var där. Jag kunde inte fatta att han som var så stor och annars så seg kunde vara som en oljad blixt ibland. Kanske var det hans linjer som slog igenom just då.. ja.. så kan det nog ha varit..

 

Äkta, oäkta.. bla, bla.. Jag kommer ihåg så jävla arg och ledsen jag blev då när det snackades om "Äkta" Dogos och Oäkta Dogos. Oäkta för mig är blandras.. jag menar.. vad kan det annars vara? Oäkta men ändå äkta Dogo? Hmm.. Men jag lärde mig otroligt mycket från då när jag blev aktiv på det dåvarande Svenska forumet.. bland annat så lärde jag mig att det inte finns något som heter Perro de Presa Canario/Dogo Canario. Äkta American Pitbull Terrier/American Staffordshire Terrier säljes.. äkta Rottweiler/Tax.. Make sence? Uhhm.. No! Vad är det? Pitbulls ELLER Amstaff ELLER blandraser?? Rottweiler ELLER Tax ELLER blandraser?? Jag lärde mig att det i vart fall INTE var en Perro de Presa Canario som vi köpt som vi först trodde.. Men inte heller ansågs han vara en Dogo.. så än idag vet jag inte vad han var.. En Canario, reggad som DC men inte någon äkta?? Jag trodde att Presa och Dogo var samma sak i början. Det var det ju, när Presan först delades i två.. Precis som hur Amstaffen skapades ur Pitbullen. Det var säkert lika mycket förvirring i de två raserna då i början.. Det var säkert folk som körde both ways och mixade hej vilt då i de raserna också och det skulle inte förvåna mig om det fortfarande finns folk som gör det.. Tråkigt hur som helst.

Hur som helst.. jag hade svårigheter att veta VAD jag skulle säga att Ymer var när folk frågade vad han var för ras. Peter kallade Ymer för Presa, jag sa Dogo. För oss båda var han ju egentligen en Presa.. det var ju det vi trodde att vi köpt. Han hade Presans färger osv. Det är skönt att slippa det där bordeline-tänket hela tiden.. vad är han, vad är han inte..?? även om jag saknar honom sjukt mycket !!

Kanske sitter någon av er som läser och retar upp sig på vad jag skriver nu.. ilska verkar jag vara extremt duktig på att framkalla med bara mina tankar och skriveri här på bloggen har jag blivit varse allt efter som och ja... den som blir sur får väl bli sur. Detta är mina tankar och funderingar och som jag hoppas att folk förstår så har jag inget emot någon ras.. Ymer som var Dogo Canario (i min mening) älskade jag sjukt mycket! Sen att vi vill ha Presa i fortsättningen bör väl vara okej och inte sätta upp hinder för vänskap eller vad som helst? JAG har i allafall inga problem med vad folk väljer för raser så är det problem pga det så ligger dom inte hos mig. Jag för endast min egen talan och de jag gillar får föra sin. =) Enkelt og greit! ;D

 

Trots allt så verkade inte en enda människa bli sur när vi skaffade Kabbi och det är ju lite skumt med tanke på att hon är ännu längre från de andra två raserna. =) Jag skulle inte få för mig att be om lov av någon om vad för hundras, från vilken kennel osv jag ska ha hund.. Ja, SJÄLVKLART är och kommer jag vara jag stolt över mina hundar.. SJÄLVKLART höjer jag dom till skyarna! Vem gör inte det? Det är väl rätt normalt och hellre SÅ än att göra skillnad på sina hundar för att den ena exempelvis har fel uppfödare, fel enligt rasstandarden eller vad det nu kan vara. SJÄLVKLART är jag stolt över Kabbi och gillar hennes ras.. annars skulle hon väl inte vara här? Men tydligen är det fult att göra det för endel.. det KAN uppfattas som provokation och nedrackning på någon annan ras.. Kommer man sen fram till att man inte vill ha den rasen mer pga att den inte tilltalar en på ett eller annat sätt så är det inte heller alltid bra? Det viktigaste är väl i slutändan att man är bra med sina djur?

 

Egentligen så förstår jag inte varför jag och mina sketna åsikter berör folk mycket.. jag menar jag är bara jag. Ingen speciell människa, ingen central figur eller uppfödare eller ens ägare av någon Canario för tillfället. Vi hade en men han är borta och nu är det bara jag som sitter med mina minnen kvar av honom och min egen analys av det som skedde under den tid jag var involverad. Vad folk sa och sedan gjorde och hur utvecklingen sedan blev. Omgruperingar och omformationer i allsköns konstellationer. Jag har blivit förvirrad av allt det.. Det är inte något som jag personligen gillar eller vill göra och så länge jag är aktivt skrivande om NÅGOT som har med hundar att göra kommer jag vara granskad under lupp.. såvida jag inte stänger bloggen och skriver mina tankar i Word i stället och sparar det på datorn bara.

 

 

Men det känns inte som jag.. Dessutom verkar jag vara väldigt betydelsefull eftersom att reaktionerna av det jag skriver sällan låter sig väntas på... och att jag berör folk så otroligt mycket! Men som sagt, den som har problem med vad jag tycker osv får ha det helt enkelt... Jag tänker inte ändra mig för att passa in någonstans!! Jag TROR i allafall inte att jag är otydlig med vart jag står och jag vill tro att jag är samma person idag som för 3-4 år sedan.. fast med liiite mer kunskap kanske. =) Att jag har ungefär samma vänner och åsikter också för den delen.. i allafall i grunden.

 

Egentligen skulle jag väl kunna skriva vad som helst här för jag antar att jag tappat bort hälften som inte orkade läsa hela texten ordentligt hela vägen ner hit.. så.. kul att ni som gjorde det, gjordet det! =) Det lär jag väl kanske märka sen om det kommer nåt svar i någon osammanhängande rappakalja om något som jag skrivit.. omgjort till något heelt annat. ;D

 

I allafall så är BACK-UP riktigt bra! Något man ska göra med jämna mellanrum så man får som mig.. en fin liten samling skivor med massa kul innehåll =)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ja jösses.

Facebook, det nya forumet..? eller Hänt i Veckan kan man nog snarare likna det med. Har man inte lite ved på brasan så kan man ju alltid surfa sig fram till något att vara sur om och tjafsa om. Varför ska man vara glad och må bra när man kan bråka och hänga upp sig på allt möjligt konstigt? ;D Jag slår vad om att mailen och telefonerna går varma nu. Hahahaha!! Tyckte iofs att jag läste för ett tag sen att skygglapparna skulle vara på.... ;)
Carpe Diem eller nåt! Hihihi!!

Jag har i allafall fått ny tid för operation! :D LOVLEY!! Snart så..!!
Om 10 dagar fyller Freya 2 år så vi ska styra upp lite födelsedagspresenter till henne till dess. Inte för att hon fattar så mycket av det då men så ska det vara i allafall! Jag funderar på att köpa henne mamut bord och stolar på IKEA i olika färger. Vi ska som sagt fixa väggarna i deras rum.. Men då skulle egentligen Joran varit här och hjälpt mig måla fiskarna. :D Hör du det Joran.. Kom hit och hjälp mig!! ;D
Ja, vi fick inte radhuset :( De som stod före oss tackade ja.. vilket jag förstår!! Så vi blir kvar här ett tag till i allafall. Ska vi nu flytta långt bort så krävs det planering och många saker att fixa isof.. Så då kan vi lika gärna fixa flickornas rum.. det får nog bli efter jul i allafall.


Detta hade någon målat på Kullagatan här i stan! Vilken tur att jag hade med mig kameran! :D


Tänk så snopen folk skulle bli om jag skaffar mig en Amstaff-hanne.. och förmodligen skulle många tycka att det var heeeelt ok om jag tog en massa valpar på Kabbi och Amstaffhannen..? Det verkar ju vara så okej med blandrasavel nuförtiden. Hehe! Jag antar att alla klappar händerna för annonser med Dogo Canario/Rottweiler mixar också? Tur att man väljer var man köper sina hundar själv!! :D Jag vet vad jag vill ha i allafall och kan inte göra något annat än se på när folk nu inte längre vill skilja raserna åt och inse att så var det med dom åsikterna och att folk gör såna dumheter bara för att jävlas.. Mig jävlas ingen sån med i allafall för Ymer var min första och sista Presa-avlade Dogo. Men jag anser ändå att en seriös Dogo-uppfödare gör allt för att hålla IC borta från sin avel. De uppfödare som GÖR det kommer jag ändå respektera för det (även om jag kanske ändå anser att aveln är illa pga dåliga hundar eller vad det nu kan vara) så har den uppfödaren tagit ställning i allafall. De som nu väljer att blanda in Presa-linjer hela tiden och inte avla ut IC.. ja sorry.. men det är jävligt oseriöst i mitt tycke och gör inget för att skilja raserna åt. Sen kommer jag inte ligga sömnlös över det, jag vet var jag kan få tag i en äkta Dogo eller en äkta Presa om jag vill och därför kommer jag personligen inte drabbas av någon blandrasavel igen.
:D Så är det med det!

Ymer-gubben och Peter!

Kabbi då, henne är jag otroligt glad för!! Vilken pärla hon är!! MEN jag måste nog erkänna att hon inte har längre än 2 dm långa ben.. :O Hihi!!  Hon har inte ögon som en blodhund och hon är inte som en gammal, gammal hund utan livsvilja heller. Hon har rörelser som en gudinna och hon är vacker som en dag!! Hon är en så jäävla glad och lycklig vovve och hon har lyckats bota 3 hundrädda!! Fattar ni!! DET är INTE illa för en hundras som har så dåligt rykte så det i sig själv kan göra folk rädda. Plus allt detta så är hon inom rasstandarden så det kunde ju inte bli bättre.


Inte ens när hon är nyvaken ser hon ut som en blodhund! ;D

Så är det med det!

Puss och Kram!! :DKvinnors hemliga liv.

Jag satt och kollade på det programmet (Kvinnors hemliga liv alltså) och denna gång handlade det om mammor vars barn hade begått mord.. Mycket intressant och så säger en mamma att "Om en mamma börjar uppmärksamma att ens barn är paranoid så måste hon tänka att det kan vara schizofreni.. det behöver inte alltid handla om droger" Interesting point of veiw..  Det är ju kämpigt för de barn som inte har föräldrar som uppmärksammar det då för det är ju många som inte har det.. även om man nu säkert känner att man är ensam om en sådan tragedi!! Även om jag är övertygad om att det inte bara handlar om droger eller Schizofreni i alla lägen, men nu snackade hon förstås om SITT barn.

Nästa vecka ska det handla om kvinnor som misshandlar sina män.. Väldigt intressant serie!!
Japp, det var lite reflektioner av programmet !

Natti, Natti!! :D

Radhuset.

Igår var vi och tittade på lägenheten vi står som andre man på. En 4 RoK på 100 Kvm. Två våningar, två toaletter.. men bäst av allt.. skogen ligger i direkt anknytning till baksidan av radhuset!! Två uteplatser, ett inglasat rum och helt tipp topp. Det behövs inte målas om någonstans eller fixas på något sätt. De som bor där har själva lagt ner massa pengar på att renovera den.. Ja, det har ju vi också men inte alls i den bemärkelsen som de har!!
På framsidan så är det ordentligt staket, de har själv hund. En terass med tak över, plattor på hela uteplatsen och bara så fint!!
Baksidan är det gräs på och 20 steg fram så är man i skogen! :D Då kan man ju vara ute med hundar och ungar obegränsat i skogen och plocka svamp exempelvis!! :D Alla sovrummen låg på ovanvåningen och det var ett pojkrum och ett flickrum.. Perfekt! Sedan är det nära till havet och närmast till hundbadet, nära till Maxi och det nya köpcentrat som de bygger där. Nära till Råå.. Det som anses som finaste området i Helsinborg.

Den var helt perfekt! Jag ska ringa och tacka ja till den nu och så får vi se om de framför oss tackar ja eller nej. Får vi den är det meningen att vi ska bo där.. får vi den inte så är det meningen!! Det enda som inte känns kul är väl att flytta på Hugo och Freya..
Jaadå.. det blir perfekt ställe att bo på tills vi flyttar till Norge ;D

Tyvärr tog jag ju inte med kameran så bilder blir det om vi får den =)Bjussar på en gammal bild på de två äldsta i stället!! =)


Puss & Kram!! :D

I´m Losing it!

Fy faaaaasen vad jag är tacksam för att jag har så mycket hår och så bra hår! Ja, det är det jag tappar så jävla mycket av och jag vet ju att det är pga hormonerna efter graviditeten med Edda så.. så ÄR det ju bara!! Men jag är så jävla tacksam att jag inte har nåt fjun till hår bara får då hade jag nog varit skallig nu! Haha!!

Detta lossnade vid ett tillfälle bara!! Det ser ju ut som att jag skalperat en Barbie.. Haha!!

Såå.. efter två graviditeter så märker man ju rätt mycket!! ;p

Kabbi har varit på playdate idag med Fabian, en Douge de Bordeaux kille (eller hur det nu stavas hehe) Men Fabian är väl äldre och inte lika sprallig som Kabbi så det var väl bara Kabbi som är dampunge. Jag väntar på bilderna från det.. så kommer jag slänga ut någon här förmodligen. Vi var nere hos Zarah på Zawiccas igår, hon är bara såååå go och duktig och har ett enormt utbud med saker som hon säljer! Det hon inte vet tar hon reda på.. Vi undrade om hon inte hade Presa Canario klistermärken.. till nästa gång vi kom dit så hade hon kollat upp det och det fanns inte, men hon hade tagit reda på var vi kunde få tag i det! :O Jag är SÅÅÅÅ glad för att ha henne och hennes affär här i stan. *Bortskämd* Hehe!!

 

Tog lite bilder igår också! =) Here comes..

 

 

 

 

 

 

 

Ahh ja just det.. detta är kanske en förklaring till varför kopplet ser ut som det gör :p

 

 

Ja, det var några bilder från gårdagen.. och nu behöver ni inte vara bittra för att världens finaste och bästa staffe bor hos oss!!!.. jag har ju helt öppen och tillgänglig blogg utan lösenord och inte borttagen så det går FINT att njuta av hennes åsyn här! :D

 

Skepp ohoj!! :D

 

 

 


Ibland säger det bara POFF!!

I förrgår bakade Peter, Hugo och Freya! Lussekatter.. mmm! Gott! Jag fick taget fleeera hundra kort!! Men det måste man för att få nåt som är ok. Hehe!!! Det fick jag också, så det var ju bra!

Vi var också på kyrkogården och tände ljus på Kims grav.. vi träffade Kims mamma där och det var första gången jag pratade med henne! Jag ville bara krama om henne..!! Men så är man ju Svensk.. typiskt "sköt dig själv och skit i andra" på det sättet att Svenskar GÖR bara inte så..!! Vi ska gärna ha långt emellan varandra på alla tänkbara sätt. =/ Men mötet med henne berörde mig verkligen!! Kim berörde mig på den korta tid jag fick känna honom!! Han var en av de få människor som jag anser var rakt igenom god på alla tänkbara sätt.. och jag VET att han verkligen älskade sin mamma och sina bröder!! Han sa det fler än en gång och att hans mamma ställde upp för honom ALLTID och hur mycket han uppskattade det. Hon verkade precis lika go som han beskrev henne som och att han dog så ung, alldeles för tidigt är bara sorgligt!! Han var en otroligt vacker människa!

Kim är ju inte den enda vän som gått bort.. Svante som stod mig så nära saknas mig också!! Tragiskt nog så är det ju de allra finaste människorna som slits ifrån oss så tidigt.

På Torsdag ska vi åka och kolla på en lägenhet.. ett radhus närmare bestämt. Kul!!
Den är bättre på alla sätt och vis... bortsett från att vi måste byta skola och dagis... ja vi får se.. vi har ju inte ens fått den så vi får se. Men för barnen med tanke på natur och för Kabbis skull.. ja och för närheten till playan :D ALLT talar för.. förutom Hugos skola och Freyas dagis..


Jajaja.. jag ska inte tjata om det mer, här kommer lite bilder för er som av en och annan anledning inte kan se dom på fb ;)Fiiinaste Hugo!Fiiinaste Freya!!Halvfärdiga :D


Sveriges finaste Staffe.. Yeah.. You heard me! :D


Fiiinaste Kabbi-Babbi!! :DSmakprov.. ;)Färdiga resultatet!! Duktiga Peter!! :D


Fiiinaste Edda!! :DJag bara älskar denna minen. :D


Finaste unge!! :D


Kabbi var också med och bakade. :D


Jaa.. that´s it folks.

Meltdown!

Ibland har man kul.. ibland har man ju bara sjukt kul och ibland saknar man bara ord!

Idag kikar solen fram och det är så mysigt!! Linus har sovit över =) Lilla goa Linus.. Hugo och Linus har varit vänner i många år nu. :D Kul att de fortfarande tycker om varandra så mycket. :D

Jag känner mig ödmjuk idag! Jag tänker på alla som går igenom jobbiga saker, folk som har ohälsa och som inte mår bra av både en och annan anledning. Man får helt enkelt vara glad för att man har hälsan i behåll! Det är då i allafall verkligen inget som man ska ta förgivet!! Svaga människor som behöver omgivningens medhåll för att känna sig betydelsefull och bra eller självdestruktiva människor som skär sig eller bränner sig eller som kanske har fruktansvärda tvångstankar. Ja, det finns ju så sjukt mycket krämpor och åkommor så det är ju helt magiskt att man INTE lider av en massa saker!!
Tänk att till exempel vara allergisk mot hundar! Jag vet ett par personer som HAR allergi mot just hundar.. de har själva hundar men måste ju tänka på hur de är runt sina hundar hela tiden. DET måste ju vara skitjobbigt!!!
Dessutom finns det ju sjukt mycket gryma sjukdomar!! Det är hemskt!!
Jag är så förbaskat glad för att jag är jag i allafall!! :D
En psykisk diagnos som speciellt fångade mitt intresse när jag pluggade psykiatri var Borderline personlighetsstörning (störning som jag f. ö tycker är så fult att säga) Så som de sa så var denna diagnos en av de mest lätt"botade" av psykiska åkommor (iaf på den tiden) men ändå så vet jag flera som inte klarat att bli "botade" Hur kan det bli så? Varför faller dessa patienter mellan stolarna eller.. vad handlar det om?
Hur kan en diagnos vara så lättbotad och ändå inte?

En annan sak som jag funderat på är alla "nya" åkommor både psykiskt och fysiskt som ploppat upp allt eftersom. Eller har de alltid funnits där bara att man inte haft något namn på det? Jag tänker på programmet Outsiders på kanal 5, där var det ofta tillstånd, böjelser osv som verkade helt.. skumma!! Ja, det är intressant det där och jag undrar om inte mycket kan sammankopplas med det jag bloggade om för några inlägg sedan.. Alla kemikalier som vi får i oss oavbrutet!

Ahh ja, nu har jag verkligen flummat runt i mina tankar!! Det kanske finns något namn för det med.. Haha!!


Stalker...

Jag har en stalker i hundvärlden.. en stalker som har förvriden verklighetsuppfattning och som dessutom verkar lida av katastrofalt stark paranoia så hon tror att allt jag skriver handlar om henne... Detta förmodar jag är till följd av psykisk ohälsa sedan... Forever i guess. Jag vet att jag inte är ensam om att uppleva denna förföljelse till gränsen av besatthet. Det är sorgligt! Dessutom i sina bittra försök att tillintetgöra mig med sina små "krig" så skriver hon om sig själv i allt hon spyr galla om och påstår att alla andra gör. *SUCK*  Tydligen är jag en sådan viktig och betydelsefull person i hennes liv så hon inte ens kan/vill släppa mig fast jag egentligen inte gör ett skit.. Jag har ju till och med bytt ras!! :D Det är ju i mitt tycke nästan på plats med ett LPT. Man kan vrida och vända på i princip allt och göra det till något HELT annat, kräva att alla (förutom hon själv) ska källgranska, påstå att alla tror sig veta allt när det bara är hon som har (enligt sig själv) kunskap om precis allt och alla i alla lägen ALLTID och alltid svar på tal om allt! Det är väl inte för intet som man får smeknamnet hundviskare från flera personer kan jag tänka mig.


"When stalking giants, remeber you are probably going to need a bigger bush"Det är ju till och med så pass att jag som hundägare vet mindre om min egen hund som jag levt med än vad hon vet om honom.. detta baserat på... sina åsikter om mig och min hund och vart min hund kom ifrån.

Om en hund gör si eller så så kan man helt sonika sitta och veta att det exempelvis är brist på motion och ledarskap som skapade situationen.. TROTS att man inte var i kontakt med de som var där.. aldrig har varit i kontakt med de heller och inte ens träffat alla inblandade!!

Då man åker och hälsar på får man veta att hunden är "rock solid safe" han är en sån där man kan lita på till.. 200% !!! Senare får man läsa att samma hund är idiot, borde varit död för länge sen, har bitit sin egen ägare osv, osv FAST man lånat ut SAMMA hund till avel...? OCH så har man fan mage att sitta och tycka saker om min hund som ÄR avlivad och aldrig lånades ut för avel heller för den delen.. Missförstå mig rätt.. för jag gillar den där hunden, men jag tycker det är förbannat märkligt med hur man kan sitta och tycka så jääävla mycket om min hund som i allafall inte finns mer när man själv försökt bidra till att de generna som man önskade död på ska gå vidare... VA?????

Man påstår sig "inte läsa min blogg" bland andra.. ändå så kommer det fan svar på allt.. till och med sånt som handlar om heeelt andra saker.. måste vara en grym telefonkedja det där.. ;D
Undrar vad som triggade just denna gången tro?? Att jag skrev om Ares? Snap out of it för fasen!! Jag måste väl få skriva vad jag vill om en väns hund?? Jag berättade ju inte i inlägget att hon inte har stöd från de som borde stötta henne!! Jag råkar tycka om Suzzie och jag bryr mig inte ett skit om var hennes hund kommer ifrån.. det kan däremot förklara en del.. men det ändrar inte vad jag tycker om Suzzie eller att jag tycker att det är sorgligt att hon måste avliva en unghund. Meeeeen... det är väl som det brukar.. valpköparens fel. För det kan ju inte vara någon annans fel! Hade hon bara motionerat, diciplinerat, gått tillräckligt mycket kurser och inte gett hunden konstig föda och varit medveten om att det inte var en golden utan en kortbent soffavärmare.. då hade det aldrig blivit så här. =/

Adressen till min blogg ska skickas runt i form av någon hets mot åsikt eller nåt och man tror att jag på fullaste allvar ska tycka illa om någon för att han köpt "fel" hund?!?! Haha!! Nej.. jag gillar fortfarande honom.. jag ÄR inte så simpel så jag baserar mitt tycke om människor och hundar beroende på var deras hundar kommer ifrån eller vad människan äger för hund. Då borde jag ju hatat Ymer.. ellerhur! Jag tycker inte heller mer eller mindre om min hund beroende på vilket humör jag är på. Men det är ju bara forstätta skicka runt min bloggadress i trappra försök att få alla att hata mig! Att du orkar alltså. Normalt sett borde jag ju vara den mest oviktiga personen.. men tydligen inte.. Jag toppar tydligen allt och alla. Tack för uppmärksamheten!! :D Nu börjar det dock vara lite osunt.. tycker du inte det själv?! Och nej.. du behöver INTE svara på det. ;D

Ares & Suzzie.

Jag fick sådana hemska flashbacks och fick tårar i ögonen när jag läste Suzzies blogg idag!!! :´(    Usch!!! Jag vet vad hon går igenom.. jag önskade så innerligt att inte fler skulle behöva gå igenom detta.. som jag också fick gå igenom plus all annan skit från diverse håll som kom med det som redan var.. :C

Jag tänker på er!! Det är så otroligt hemskt!! Och han som normalt sett borde ha hela livet framför sig.:C </3  </3

RSS 2.0