Sov gott lilla Wilma.

I kväll klockan sju fick lilla Wilma, endast 19 månader gammal somna in. Wilmas Familj hade endast fått ha glädjen av ett liv med Wilma i 6 månader. Hon köptes för fullt pris av vad man tar för en Dogo Canario valp i Norge, därutöver skulle kenneln hon kom ifrån ha en kull valpar på Wilma  innan Wilma helt och hållet blev Heidi och Daniels och så skulle de även få en av Wilmas valpar. Så de hade ett fodervärdsavtal.

På dessa 6 månader har Wilma varit mycket sjuk. Frunkolos, Entropion (Ögonlocken rullar inåt), Demodex, Livmoderinflamation, och så allergier mot tre olika kvalster.
Trots att hon hade så mycket besvär så var hon en stark och go hund som kämpade på, likväl som Heidi m familj kämpade för Wilma.

När Wilma började bli sjuk så hörde familjen av sig till sin kennel.. Det ena problemet efter det andra dök upp och Kenneln var fortfarande osäkra på om de skulle ta en kull på Wilma eller ej.
Wilmas familj har försökt få kontakt med sin kennel vid upprepade tillfällen via Telefon, sms, msn, mail utan större resultat.  De har försökt få kontakt under en längre tid för råd och stöd utan att kenneln brytt sig, nej de har snarare stoppat huvudet i sanden. Ja, det ligger en lång och väldigt tråkig historia som jag inte tänker gå in i allt för mycket bakom. Men så ikväll.. med stöttning från andra människor tvingades de till det tunga och tråkiga beslutet att låta Wilma få somna in.

Jag kan för mitt liv inte förstå hur man som seriösa (?) uppfödare kan behandla sina valpköpare och fodervärdar på detta viset. Jag skulle inte rekomendera denna kennel till någon. Dels med tanke på hur Wilmas familj blivit behandlade och.. ja, en massa annat med för den delen.

Jag känner med er och här har ett ljus lyst för lilla fina Wilma. Hon fick en bra tid hos er och jag tvivlar på att hon kunnat få det bättre. Vila i frid lilla, vackra Wilma.Mina vänners intellekt.

På sista tiden så har jag börjat komma till insikt med att jag nog är ganska olik många andra.. Denna sjuka hundvärld har inte bara gett mig en jävla massa insikt om att jag trots allt valt fel ras. Att min hund är en "bastard" trots stamtavlan och att det enda som gäller är det "blåa blodet" skit samma hur ful hunden är.. är det rätt blod så är allt i sin ordning, att showaveln innebär en sjuk, sjuk värld med mycket tvärskumma (i allafall i mitt sätt att tänka, leva, värdera saker) värderingar på vad som är rätt och riktigt.

Nä, jag har även fått en del goda vänner som jag kommer behålla (med eller utan hund)
Meeen i hundvärldens sjuka regi så har jag då också en och annan vän som ständigt och jämt hamnar i blåsväder.. Inte direkt utan indirekt, inte för något som är självskapat utan på grund av alla elaka tungor som kommer som ett jävla bihang i hundköpet eller nåt.  Elaka rykten och rygghuggande skitsnack om än den ena och en den andre. Den hunden är si och den gjorde så.. bläää.. Det är fan värre än tonårstiden med jidder på folk som klädde, sminkade sig eller hade frisyrer som inte "passade in"

Så har jag då suttit och funderat på varför det alltid är samma människa som får ta all skit för allt, men jag har kommit fram till att det är den stora kunskapen som är hotfull.. ja jag antar att det kan vara det om man inte själv står med båda fötterna på jorden... Om man är så pass osäker i sig själv eller hur man beter sig.
Personligen så trivs jag att omge mig med människor som har intellekt, som vet var de står, som vet vad de pratar om och som man kan ha en diskussion och faktiskt lära sig något. Jag är absolut ingen självutnämd hundviskare eller något sådant och skulle kanske själv kunna känna mig "hotad" av människor med större kunskap och erfarenhet, men nä.. det gör jag inte! Jag trivs med de jag omger mig med, varför måste det vara någon slags tävling om vem som vet och kan mest? Bränner man inte bara en massa krut på ingenting då? Jo, jag anser det.

Men mina vänners intellekt är tydligen väldigt skrämmande för endel. Det är synd.. då missar man lixom hela poängen med att leva och lära.

Man måste inte heller tycka och tänka samma sak om precis allt heller.. hur ska man då kunna utveckla sig och sitt sätt att tänka? Och om man nu inte gillar att folk snackar om en (vilket de alltid kommer göra om man är betydelsefull för dom) så gör man väl inte samma sak själv?

Ja.. mina vänners intellekt skrämmer nog många, men jag gillart!!! =D Puss på er alla kloka människor som finns i min omgivning!!

Både inom Canario-världen och inom den övriga "bastad världen" Tänk att man skulle komma fram till att den bästa hund jag haft var en "bastard".. vem kunde anat det? =P

Vart är världen på väg?

Hittade detta inne på ett forum.. jag blir chockerad, förbannad, ledsen för hur samvetslösa människor är. 10 minuter bort från mig hände detta.
 Man knivhögg hund i halsenHELSINGBORG. En 50-årig man har polisanmält att han i tisdags kväll blev angripen av ett gäng ungdomar med en kamphund. Det slutade med att 50-åringens hund knivhöggs i halsen.

Polisen söker nu eventuella vittnen till händelsen som inträffade vid 21.30-tiden i tisdags kväll utanför Coop på Södra Stenbocksgatan.

50-åringen befann sig utanför butiken tillsammans med sin hund av blandrasen schabrador när tre män i 20-25-årsåldern dök upp. Med sig hade trion en kamphund som hetsades mot schabradoren.

50-åringen blev skrämd och gick åt sidan. Då fick han se hur en av männen plötsligt gick till angrepp mot schabradoren som höggs i halsen med en kniv.

De tre männen försvann sedan från platsen. Din knivhuggna hunden fördes till djursjukhuset. Hundens tillstånd var på onsdagen inte känt för polisen.

Robert DujmovicSka det snart inte vara ORDENTLIGT straffbart att misshandla och vanvårda djur? Hårdare straff för att skydda de som är hjälplösa (dvs barn och djur) och kanske sanering på våra gator??
Märkbart är väl att det behövs större satsning på psykvård och poiserna kanske ska ta och sluta skjuta hundarna som är inblandade i såna fall och i stället skjuta ägaren. Fy fan vad förbannad jag blir!! Inte nog med att de är direkt grymma så svärtar de ner "kamphundens" redan nersvärtade rykte.

Näe, fy vad ledsen jag blir.. Funderar på att ta kvällspromenaden den vägen så kan de ju få något att bita i.. Risken är väl att jag stjäl hunden istället.  En grannes, vänninas hund blev för någon månad sedan ihjälbiten av en hund på samma område.. Undrar om detta är samma "tuffa grabbar"

Om ni känner för att donera pengar till hundens operation som gick på 10 000 så är bankgiro nummer : 5276-1798  så ska det stå att ägaren till bankgiro numret är: "REGIONDJURSJUKHUSET H-BORG SMÅDJUR", går det så märk donationen "knivhuggen hund".

Pengar som eventuellt blir över kommer att placeras i en fond och användas för liknande fall (vilket det bara är att vänta på nu) så inga pengar går till spillo.

Nä nu ska jag dricka mitt morgonkaffe och försöka intala mig att världen ÄR en god plats.

Later.

Mad World.


En grymt bra låt.


Bloggtorka... ehhh.. ja.

   
Dessa "trynen" kan man bara inte få nog av.


Måste inflika med att jag tycker att det är väldigt synd att Phh lagt ner sin verksamhet, Men till Rebekah och Emelie + alla andra aktiva inom Phh.. Vilket enastående arbete ni gjort och många hundar har fått en ny chans på grund av ert engagemang.
Jag kommer lagga in lite nya länkar för er som funderar på en hund men kanske är villig att hjälpa en hund utan hem istället för att köpa en valp.Hugo min lilla son är det ABSOLUT bästa som hänt mig!! Han är som en liten farbror. Hugo är bara sju år men är så lillgammal så det inte är klokt. Han har "föreläsningar" för sina klasskompisar om hur man ska och inte ska förhålla sig till hundar, att man ALDRIG ska gå fram till en hund utan att prata med ägaren innan. Haha... tror det varit lite väl mycket hundsnack här hemma. Han är så spirituell och djup i sitt sätt att se saker, samtidigt som han ser så naturligt på allt.
Jag beundrar honom. Han är varm och kärleksfull. Han har empati och tänker lite längre fram. Gud vilken underbar unge han är!! Vi kunde inte fått en bättre unge än han.. Dessutom har han sjukt rolig humor.
Sist men inte minst så är han underbart söt!


Hoppas att det blir lika fint väder som det varit de sista dagarna imorgon för jag vill vara ute!!
Det lutar åt att det blir hundrastgården i helgen i allafall.. Sen är det ju middag på båtarna på Lördag. Vad trevligt, jag har faktiskt aldrig ätit på båtarna (skäms på mig.. ändå har jag bott så länge i Helsingborg) Hoppas att de har något jättegott vegetariskt. Inte för att jag är helt och hållet vegetarian, men kött äcklar mig mer och mer. Jag tycker att man kan känna må kvaliten på köttet att djuren inte mått bra och att det ofta inte är färskt. "Det var bättre förr"
Fast vi levde på ett annat sätt i norrland, lite gick ut på pengar. Dvs. Där levde man mer för att överleva och inte att göra sina plånböcker fetare. Folk är helt enkelt på ett annat sätt där uppe och det kan jag så många gånger sakna.


Jag hittade så schysta wall deco som jag vill ha till de trissta skåpdörrarna i köket som bara är vita.

Snyggt va? Hippie/hårdrockare (confused) som jag är så ska det ju vara mycket färger, men inte på varenda skåpdörr kanske.
Så måste jag ner i källaren för att leta fram den saknade delen.. jag tror att jag vet var den kan vara, lääängst in under allt skit *suck* Sen blir det en uppdatering/överraskning om några veckor..


Anna hittade för övrigt ett hus till oss.. jäklar, det huset har potential.. hon tyckte att vi kunde köpa det och att jag skulle vandra där som den hippie(/hårdrockare) jag är, med dreads (som jag är sååå sugen på att göra). Haha
Jag hade kunnat göra dreads om det inte var för att man måste raka skallen när/om man tröttnar. Jag känner mig själv och vet att jag skulle göra det så småningom.Nä, nu ska jag slänga mig i säng bjussar på lite humor.


Haha!!

Peace!!!

RSS 2.0