Brrrr.

Shit!!! Vilket väder.. vad fan, blev det höst på en dag? Eller ja just det ja.. det är ju festival. Hehe!! Det brukar ju vara shitty väder då. Hoppas dock det är vackert, varmt väder imorgon!

Jag kom att tänka på en grej.. jag hade en klasskompis när jag gick ES. Han var skatare... Han var skatare på måndag, tisdag, onsdag och på Torsdagen så kommer han till skolan som indypopare. WHAT?? Över en dag ändrade han hela sin klädstil och musikstil.. bara sådär. Men det är ju det som kallas att mogna så why not? :D
Att ändra åsikter är inget konstigt alls, men över en dag känns lite weird.

Jag har ju lite tankar om detta med canarios.. och jag har sett endel valpar som redan innan de ens flyttat från uppfödaren har hängiga ögon.. uhhh!! Eller dessa canarios med runda ögon som blivit så hårt kritiserade men sen när det är "rätt" canario så gör det inget med runda ögon. Hihi!! Självinsikt var ordet ja. ;)
Nåväl, en valp med häng på ögonen är i allafall inte det jag önskar mig. Det får mig att tänka på blodhund. Jag har några riktigt horribla bilder på en och annan rosad canario som.. ja, jag skulle bli ledsen om jag själv ägde en sån. Men med rätt ände av kopplet så kvittar det visst. :D Jösses säger jag bara!

Det är så kul att se att folk tar till sig det jag skriver.. även om poletten inte helt trillar ner. Hihi!! Tydligen så har jag stor påverkan på folk fortfarande. Att man stör sig till apstadiet på mig.. JAG som bara är en okunnig privatperson som inte vill ha vilket skit som helst i kopplet.. Kul! :D Jag bjuder på det! MEN den dagen som jag kommer på avlestankar på Kabbi som trots allt BARA har C/B på höfterna och faktiskt FRIA armbågar och INGET kullsyskon som är dött ännu och hon är 1,5 år (Ja, bortsett från Goliath som var dödfödd) HIT ME HARD! Jag ska ändå MH-testa henne och ÄVEN om hon skulle få toppen på sitt MH så finns det inte att hon ska gå i avel. Men då vet jag i allafall att jag inte bidrar till något negativt för rasen. Hon har inte något negativt i sig i mitt tycke, men hon är ändå inte avelsmaterial i min mening. En hund måste vara WOW för mig på så många plan för att vara lämpad som avelshund.
Ja, så gnälls det om priserna hit och dit IGEN.. So what om någon väljer att ta 8000 Nok (i dag motsvarar det 9496 Sek) för sina hundar. Och sedan väljer att ta 12 000 Nok (Idag motsvarar det 14 244 Sek) igen.. tydligen blir folk ALDRIG nöjda. Finns det något man kan gnälla på... då GÖR man det också! :D Det finns ju såååå fina och såååå bra hundar på blocket som ligger ute för 6000 Sek (idag motsvarar det 5052 Nok). Där priset sjunker och sjunker och man inte ens bemödar sig om att sätta in en ny annons utan den röda pilen finns där som indikerar på att det är sk. prisdumpning. Men det ska bli intressant att följa med och se priserna på framtida kullar.. Det kommer i allafall inte bli nedsatt pris om man sitter där med ett gäng osålda valpar. Men med tanke på all kritik till höger och vänster så förväntar jag mig att priset kommer ligga på MINST 14 000. Men det kanske är bättre att ta 12 000 - 15 000 och göra avbetalningsplaner med alla valpköpare som inte har råd med den summan på ett bräde i stället? Sedan skriva över hundarna också innan hela betalningen är slutförd. :D

Sen säga en sak om en hund och sen något annat om samma hund.. ja det har jag hört förr också! Jag hörde Basset om ett gäng hundar för att sen läsa Ohhhhhhhhh såååååååååå fiiiiiiiin av samma person om samma hundar. Skumt det där. Detta var som i min klasskompis fall, en transformation över ett par dagar.

Näe alltså, det finns inget varken unikt eller lockande när det kommer till canarios här i Sverige! Faktum är att jag inte skulle råda någon att begränsa sig till Sverige. Att intala sig saker som att man följer rasstandarden när man avlar på hundar som inte är fulltandade, som är för låga eller avlar sunt genom att avla på andra konstiga defekter så som slappt tandkött och skrangliga, halta hundar med framskjutna skuldror och inget förbröst.. Oh, well.. Självinsikt var ordet ja. :D  

När man önskar att folk ska ha skygglapparna på när man går emot ALLT man tidigare stått för kan man ju bara önska.. Man påstår sig "inte bry sig om vad andra gör" för att sen i samma stund störa sig på att folk avlar atletiskt och avlar för att betala elräkningen osv..
Förvirrat det där, men det känns mer som ett sätt att försöka intala sig själv något. Kanske samma som det där med att intala sig själv att man inte är sjuk så är man inte sjuk heller.. Hmmm.. måste rekomendera det till Anna.. Hon får intala sig att miljön hos henne ÄR bra och att hon inte har konstant viktnedgång och bara trassel med sin mage... syns det inte, finns det inte! ;D Jag kanske ska intala mig att Kabbi ÄR WOW!! Ymer hade jag ju kunnat intala mig att han var en riktigt bra canario och att de SKA vara så.. för det var minsann ingen golden som jag släpade runt i mitt koppel. Hade han bitit mig så hade jag ju kunnat intala mig nåt annat kul så hade han levt och frodats idag.. kanske med en hel HÖG med valpar efter sig och jag med flera års el betalad. Eller varför inte handpenning till en gård? ;) Så dumt av mig att jag hade självinsikt och att jag var ärlig om hans brister!!!

Nä, nu ska jag ut och kasta spjut ibland radhusen! Det verkar vara så kul! :D


PEACE!!Photo session.

Igår var ännu en mysig kväll med god mat och gott sällskap. :) Älskade Layla har kommit "hem" en sväng och så underbart att bara se henne!! <3 Så kom Kim förbi också.. Kim är också en sådan människa som gör mig otroligt glad!! Så det var helt klart en mysig kväll! Niklas var också här och vi snackade kort och kameror och allt möjligt! Kim tog en massa kort och visade några gamla kort som han tog på Kharma och Ymer för ca 2 år sedan. Han fixade till några kort och tog en massa på Freya och Edda. På Lördag när han kommer får jag alla kort.. Jag lääängtar! Han tipsade mig om en prisvärd och bra kamera också. :)

Layla ger mig sådant lugn och sådan värme och jag önskar så innerligt att hon kunde bo här igen. Det är inte så många som jag känner ett sådant band med som med henne.

Eftersom att Kim tog de flesta bilder med sin kamera så var det ytterst få som jag tog. Men här är några få..


Niklas, Kim och Bengt.


Kyckling som serverades till den bakade potatisen


Söta, lilla Edda! <3


Freya kollar på foton som Kim tagit.. :)Sedan ett kort från när Kent och Lisa var på besök i Onsdags:


Hugo och Kent åker inlines. :)

Som sagt, Fler kort kommer på Lördag eller Söndag.. Förmodligen några från Lördag också! :)
Well, well.. egentligen har jag inte direkt något mer att skriva om just nu, förutom jag har börjat fila på en tanke om att skriva en bok faktiskt.. med lite inspiration från mitt eget liv. Får se när jag kommer igång med det då och vad det blir av det också. :) Får väl ta och läsa lite böker så jag får lite idéer på upplägg.

PEACE!!


Agge, Nikita och Bosco.

Igår kom Agge, Nikita och Bosco på besök! Det var ett kärt återseende! Internet är inte BARA av ondo ;)
Nikita och Bosco hade jag inte träffat innan.. Vilken glad lite skit Nikita är då! Lätt att ha att göra med på alla sätt och hon och Freya kom jättebra överens!
Bosco.. vad ska jag säga? Han är så vacker så man blir helt svag. Han är definitivt speciell på alla sätt och vis! Hans ögon.. Fy vad vackra ögon!!!

Ja, självklart tog jag lite bilder också. ;)Detta var maten som Peter gjorde igår, han är sååå duktig på att laga mat!!Freya snor telefonen av Nikita. ;)Söta Agge! :)Månen var helt magisk igår när vi gick kvällspromenaden.Söta Bosco!! <3


"Vadå, en torr brödskalk.. Är det allt jag får?"


"Ja, då kan de va så" ;)


Söta Nikita gillade gurka.. allt utom "skalet" Hehe!! Det fick mamma.

Förhoppningsvis kommer Agge redan på Lördag igen! :) Det var hur som helst mysigt att träffa dom och Nikita.. vilken glad liten frisk fläkt hon är! Det har du gjort bra Agge!! :) Kul att sitta och snacka lite gemensamma intressen också.. tänk vad världen är liten :D

Vi har börjat slänga in en lotto-rad lite då och då.. första gången vann vi HELA 24 kr, andra gången vann vi 80 kr xD Men vi vann i allafall!! ;p
Ikväll kommer Kent och Lisa hit med sin 3,5 åriga Schäferhanne. Kul att träffa dom igen! Speciellt kul för Hugo!! Och imorgon kommer Kim Förbi och lämnar bilderna på Kharma och Ymer! <3 <3 <3  Så fort jag fått dom fixade så slänger jag ut dom här självklart! Så kan Dogo Canario eliten kanske få lite nytt att reta sig på.. Det verkar i allafall inte krävas mycket för det. Stavar man till exempel fel och är mindre bra på att uttrycka sig i skrift så kan man ju helt enkelt vara alkis ;D

Puss och Kram på er! :D 


Parkhäng.

Ja, då var vi och grillade igår. Jag, Peter, Andy, Hugo, Freya och Edda... Ja, och så lilla Kabban såklart! Lite senare kom Kent och hans son Theo också.
Det var mysigt, men det kunde varit lite varmare. :)

Jag tog som vanligt lite kort..


Freya klätterapa har lärt sig ta sig upp själv på dessa :)
TÄNK om man fick sätta upp håret på henne.. men ICKE!! Hehe!!

Detta kortet visar Skabbis underbara färg rätt bra!


Sötunge! <3 Hon ser ut som ett litet troll :)


Edda är en glad liten skit!


Freya äter korv med stans smutsigaste fingrar!


Hugo och Freya leker.


Vackra Skabbi :D <3


Theo, så mysig kille!


Kent Agent ;)


Andy ville inte vara med. ;p


Vackra lilla flickan :)

Efter grillningen så drog jag vidare till Jessica och hennes två jättetrevliga grannar och satt där och drack Bacardi Razz och snackade till kl 4 på morgonen. Riktigt mysigt och stundtals väldigt djupa samtal.. Men det är som balsam för själen att få komma iväg sådär och träffa lite annat folk! Tack för en supertrevlig natt Jessica, Alexandra och Steffi <3

Imorgon har jag date i pålsjöskog med finaste Agge!! Nu ska jag ÄNTLIGEN få träffa Bosco och Nikita! Ja, Agge med för den delen :) Förmodligen blir det grillning eller dylikt igen i morgon. :)

Tisdag är det grillning eller nåt med Kent och hans tjej och deras nya hund, en omplaceringskille på 3,5 år. KUL!!

Nåväl, nu ska jag kanske göra något vettigt medan jag väntar på massor med bilder från Presa-Träffen :D

PEACE!!!
Lurer litt.

Funderar på hur man kan avsäga sig kontakten med folk för att man hellre vinner på det ekonomiskt än att ha kvar en relation med någon? Att man inte ens FÖRSÖKER laga det trasiga och fixa till saker så som det borde vara för att få tillbaka sånt som iaf JAG anser är mer värt än alla pengar i världen.

Sedan undrar jag över dom som när man blir osams så ska dra fram varenda liten sak som sagts i förtroende. Sånna som bara hör av sig på fyllan.. för då är man tuff. Det är väl att lägga ribban högt och visa att jag vill ALDRIG mer bli sams. Känns som högstadiebeteende i vilket fall som helst. Egentligen ska man väl behandla andra som de behandlar en själv..?

Jag är helt utan ord. Jag är chockad och besviken. Det gör ont.. men det kommer att gå över... tids nog... Just nu har jag ju något som ständigt gör mig påmind om detta och det är väl dax att göra något åt det.

Sedan blir jag också väldigt besviken på folk som blir sur på en pga vem man umgås med.. Är inte jag samma person oavsett om jag inte väljer bort någon annan för att visa sk. lojalitet? Nej, då anser jag inte att jag har haft något värde alls som sk. vän om man kan bli sur och dissa mig bara pga det.. Typiskt kvinnligt att inte säga vad problemet är eller prata om det och "reda ut".. nej, istället blir man sur och dissar.

Nåväl, man klarar sig definitivt bättre utan sånt även om det gör ont för man inte trodde detta om de personer som man noga valt ut att ha runt omkring sig... Jag har kanske så pass dåligt omdömme om andra människor ändå?

Idag ska vi grilla i allafall och det blir trevligt! Fast jag måste erkänna att jag önskat att vi var på Presa-Träffen hos Linn och Toni.. eller det är väl hos Joran och Steinar. Men hur som helst, att vi var på Presa-Träffen som är idag. Men vi ska bannemig åka dit på besök!!!! Presa-Träff eller inte! ;)
Det kommer iallafall massor med bilder från träffen så jag får glädja mig åt det denna gången! Anna tar nog mycket bilder och Linn och Toni lovade också mycket bilder så på det planet känner jag mig trygg ;p
Hoppas de alla har riktigt trevligt idag/ikväll!!

Lurer litt på om vi ska flytta ifrån detta landet också!! Jag har förbannat stor lust med det i allafall!! Jag vill utforska något nytt!! GÄRNA något varmt och exotiskt!! MEN det är ju detta med Kabban! Hon är ju olaglig i endel länder som jag kunnat tänka mig. Så det är uteslutet! Jag kommer nog inte sluta med Staffen efter Kabbi heller.. Helt otrolig ras måste jag säga!!! Eller så är jag bara bortskämd med Kabbi?? Som jag skrev i något blogginlägg tidigare så kompletterar Staffen och Canarion ALLT jag vill ha ut av hunderiet! Kabbi är ju så mysig och fin och min lilla prinsessa så hon bara därför lämpar sig för avel ;) Nejdå, jag står för det jag sagt och Kabbi ska INTE ha några valpar! Print Screena gärna detta för att använda emot mig en dag om jag skaffar nya vänner och nya åsikter! Det är inte helt ovanligt eller omöjligt! xD

Jag stal ett kort från Rebekah på Kabbi och hennes bror Chubby. Vackraste, vackraste Kabban <3


Dessa två yrväder kom visst jättebra överens.. och vilket vackert kort!!
Är de inte vackra??

Well.. nu bär det av för grillning! :D

Peace!!!


Göteborgs-besök =)

Idag åkte Ester (Kabbis syster) med familj hem. De har sovit över här i två nätter. Det har varit jättemysigt och väldigt kul att få träffa vackra Ester igen. Ungarna har lekt bra ihop och vi vuxna har också haft det bra tillsammans. :) Hur kul är det inte när det blir så? =)

Lite bilder har jag tagit, men nu är jag så jävla less på min skitkamera så jag vill spy! Det är fanemej en 
KONST att få till en BRA bild nuförtiden. Anyway, här kommer lite bilder.


Vackra Ester.


Ester och Kabbi. Jag tycker de två flickorna har helt olika i typ.


Ester och Kabbi.


Ester är allt vacker va? =)


Tyra och Patrik.Tuffa Tyra!


Freja, Saga och Hugo.


Kabbi och Peter.


Peter och Freya på lekplatsen. <3


Men ser konturen av Danmark från vår sida.


Edda <3
Tyra har full koll på hunderiet redan :D


Ester igen :)


Hugo, Freja och Linda. :)


Saga och Patrik.


Ester i sin hundbur på väg att lämna Skåne och åka hem :)


Det var ju helt underbart att se dessa två syskon som var så olika i typ. Jag tycker att Ester fått Whineys grovhet och grova huvud, Kabbi har Novas "lightness" Nåväl, jag är grymt lycklig för Kabban och Ester var jättevacker hon med.

Jag är bara så lycklig över att vår lilla staffe kommer från seriösa uppfödare nu när tydligen ÄNNU MER oseriösa folk som söker sig till staffen. =/ Tråkigt säger jag bara.. För min del var jag bara glad när den jag ansåg vara en av de mest oseriösa människor sålde sin staffe på blocket.. Inte för att hon sålde sin staffe, men för att hon inte håller på med Staffen mer vad jag vet iaf. Mjaa, det är bara hålla sig till Rebekah och Bengt-Göran i Staffesamanhang så slipper man själv råka ut för mer oseriösa folk! Jag kommer alltid att tipsa folk om dom som är intresserade av Staffar!!

TACK Linda och Patrik för två jättrevliga dagar! :) Det får vi göra om!!


Monday, Monday.

Så skönt det är att sitta helt ensam en stund på morgonen.. Det är totalt underskattat med lugn och ro. Speciellt när man är så många och de flesta av oss inte har något "eget" rum där man kan stänga in sig om man känner för det. Ja, idag måste vi försöka ta tag i det där med större boende. Jag känner att Raus lockar! Det är nära till Ica Maxi och alla andra affärer som håller på att byggas ihop med Ica Maxi till ett köpcentrum. Dessutom har de en JÄTTESTOR djuraffär där också! :D Nära till skogspartier, nära till havet!! <3 Ja, dessutom är det ett område där det bara är radhus så det känns lite mer "villa-aktigt".. det är långt från centrum också! Jo, Raus lockar! Jag har ju bott på området brevid när jag var 20, det är väldigt bra att bo där när man har hund också!

Sedan känner jag att körkort hade varit praktiskt när man ska upp till Värmland och Norge och hälsa på så körkort vill jag verkligen ha! När jag är opererad och färdigläkt ska jag börja jobba lite deltid tänkte jag, jobba på kvällar så behöver inte Edda gå på dagis så tidigt. Jag känner mig peppad med mina planer!! :)

Jag ska sätta Peter på att söka det där jobbet i utlandet.. söka kan man alltid göra och skulle han få det så förändrar det en hel del. Då kommer vi köpa en gård och massor med Presor xD. Det är bra med drömmar och mål!! :)


Kabbi var helt slut igår haha!! Att vara på valpträff är uttröttande, det märkte jag på både Peter och Kabbi. Men de hade haft JÄTTETREVLIGT och jag tror honom! Jag tänker på hur kul det måste vara för Rebekah och Bengt-Göran att ha sådan kontakt med alla valpköpare och jag vet inte om de haft tur eller om det är skicklighet som gjort att alla har samma värderingar, åsikter och en toppen sammanhållning. Hur som helst så är det i allafall KANON!!

Lite bilder från idag.

Peter och Hugo. Hugo åker på inlines för första gången. :)


Kabbi och Edda :)


Jag älskar Kabbis färg!!


Bengeli-Bengt som Hugo sa. :)


Hugo och Peter. <3


Så fotograferade jag lite här i området.


Det är väldigt vackert här tycker jag!


:)


Så, hu ska jag hoppa i säng! Gottigt!!!

PEACE!!


Jag borde städa.. jag VILL städa, men orkar jag?

Jag borde städa.. jag VILL städa, men orkar jag? Jag känner mig helt orkeslös och helt utan motivation. Hur kan man vara allt det på samma gång?

Jag har funderat på detta med rökningen också by the way.. Så idiotiskt att betala för att bli sjuk. Jag vill sluta röka och lägga undan de 40 kr/dag på ett sparkonto! Det finns betydligt roligare saker att lägga de pengarna på än att bli sjuk! Dessutom är man snart inte accepterad någonstans som rökare. Allt talar för att sluta röka faktiskt och såhär har jag aldrig känt angående rökningen sedan jag började röka. Förutom att det är gott att röka så finns det väl egentligen inte något mer "positivt" med det.
Ja, jag får se om jag kanske kan försöka sluta röka... Jag har ju en kommande operation som jag ser MYCKET, MYCKET fram emot och som alltid så repar man ju sig bättre som icke-rökare.

Peter har kommit fram till Linköping och han har nog fullt upp tror jag. Men självklart blev tåget försenat, det åskade visst jättemycket så strömmen i tåget dog och de blev ståendes ett bra tag inte långt från Lkpng. Det ska bli intressant att höra hur det går med Kabban och alla andra hundar. Jag vet att Ymer påverkade henne i det, men hon verkar bara blomstra ut mer och mer i sin egen personlighet nu när vi bara har henne. Men jag vill inte vara utan Canario. Det kände jag ännu mer när vi var hos Andy.

Blogg-lusten har i allafall kommit tillbaka. Det är ju egentligen kul att blogga, men man måste ju ha något att skriva om också. Haha!!

*************************************
Lite senare.

Jo jag orkade städa, även om det var motigt! Men jag tog mig i kragen och gjorde ett ryck i köket som var värst.. Det är ALLTID värst känns det som. 

Andy kom hit och tog en kopp kaffe, det var trevligt! Alltid trevligt med spontana besök och det var Layla en klippa på. Alltid lika välkommet!

Layla kommer dessutom snart "hem" en sväng. Underbart!!! Då ska vi dricka vin och filisofera om allt mellan himmel och jord. I can´t wait. <3

Peter ringde innan, Kabbi hade vunnit ett reflexhalsband i någon Agility/lydnadshinderbana. Hon är allt duktig min lilla pärla! <3 För att leva med oss som är så skum på alla sätt och vis så gjorde hon det ju bra! De verkar ha mycket trevligt i allafall och det är ju kul!! Det ska ändå bli skönt när de kommer hem igen! Det har varit förbannat tomt här idag, det var precis som att inte Kabbi fanns mer hon heller och jag fick rysningar över hela min kropp.

 
SÅ TILL CANARIOMILJÖN
Jag har funderat nu ikväll på VAD som gör K9Madness Dina för att ta ett exempel till en högbent pitbullmix.. men jag kan ärligt talat inte komma fram till det, för i mina ögon är hon en av de grövsta och finaste tikvalpar på 8 månader som jag sett. DEN typen av Canario gillar JAG och om jag nu på något vis uttryckt mig att jag tycker att en Canario ska se ut på något annat sätt, exempelvis pibullbastard så vill jag i sånt fall göra en rättning. Så tycker jag INTE!


K9Madness Dina 8 Månader gammal


Vale Tudo de Irema Curto.  ca 18 Månader.


Måste jag välja mellan en hängmatta med bassetben och en högbent pitbullmix däremot så är valet inte svårt. Då tar jag utan tvekan "pitbullmixen" MEN en Canario ska se ut i kroppen i min smak som exempelvis Obi de Irema Curto, Vale Tudo de Irema Curto, K9Madness Dina, K9Madness Damien osv, osv. Obi och Vale Tudo hade varit vackra DC´s också! Och för mig, i mitt huvud så är det så en Canario ska se ut!! Hoppas jag utryckt mig tillräckligt utförligt så att det inte uppstår fler missförstånd angående min smak. Att jag sedan reagerar på raka bakben, haltande hundar, och på tok för mycket hängande rygg.. ja det kan jag absolut göra oavsett om det var min egen hund eller om filmmakarens hund exempelvis var rosa med gröna stjärnor på och svansen under magen och ögonen hängande till golvet eller VAD som helst. Det har inte med saken att göra. Faktum är att jag har fortfarande samma ståndpunkt vad gäller personen som klippte ihop filmen och hur det än är med den biten så tror jag inte att filmen är editerad så att hundarna haltar fast de inte gör det i verkligheten eller har raka bakben fast de inte har det i verkligheten osv. Men nu är det bara jag som sitter här och tror en massa. :) 

Sedan tror jag nog att alla fått med sig att min hund var rädd och ostabil vid detta laget??? Men faktum är att han SKA/SKULLE ALDRIG gå i avel, Jag gick inte heller ut med att han var någon perfekt eller rastypisk DC i sin look.. inte ENS en rastypisk Presa, jag gick inte ut någonstans med att min hund var stabil som en klippa och jag litade på honom till 110%, jag gick till och med ut med att han VAR ostabil... tänka sig! :D MEN han var inte rädd så att han kissade inne och det är ju alltid något positivt med det hela. :D Så pass mycket självinsikt och självkritik har jag så jag KAN se mina djurs fel och brister. Sedan att jag älskar dom och att JAG tycker att de är vackra är ju något HELT annat. Fortsätt gärna att älta Ymer i brist på annat.. Eller i bitterhet över mig eller vad det nu handlar om för spännande.. inget kommer få mig att ändra mina åsikter om detta i allafall och jag har redan sagt allt som nu sägs om honom.. Men fortsätt gärna älta Ymer och hans fel och brister. Nothing´s new, nothing´s hidden about it anyway. :D
Det är inte illa att klaga på miljön när man letar med lupp efter saker att hänga upp sig på, blir lite dubbelt det där för mig. Att komma hit till min privata blogg och läsa är ett fritt val, jag tvingar verkligen ingen och det kan hända att jag skriver om just dig, men det kan också hända att jag skriver om någon annan eller om ett exempel så det kan vara värt att fråga vad jag skriver om innan man tror sig veta. Detta gäller PRECIS ALLT jag skriver om.. även om sånt som inte har med hundar alls att göra.


Nä, nu ska jag hoppa i säng. Det ska bli så skönt att få sova lite nu. 

Peace!! 


Home alone.

Nu har Peter och Kabbi precis åkt till Linköping på valpträff. Jag ska vara hemma denna gång för jag tycker att det kan vara kul för Peter att få träffa alla syskon + ägarna till Kabbi och Rebekah och Bengt-Göran. Skönt för honom att komma iväg lite också.

Igår var vi och grillade med Andy, vi grillade fläskfilé, hamburagare, korv och majskolvar. Till det hade vi pommes och kroketter och bearnaissås och sallad. Fy, vad gott det var!! Det är rätt kul att en kille gillar att göra mat och Peter och Andy snackade mycket om sådant som är gott att göra. :) Niklas kom också till Andy och grillade. :)

Lite bilder från kvällen då.


Ni som följt min blogg vet ju att dessa bilder återkommer, men eld är vackert.


Hah!!


Freya :)


Peter och alla barn sparkar fotboll.Pontus, Hugo, Freya och Linus.


Kabbi ville också leka med barnen och bollen.. kanske framförallt bollen då. Haha!!


Maten såg god ut..


Det var Nille glad för i allafall. :)


Stjärngosse där :p


Kärlek <3


Freya sitter innanför denna vägg och spelar på en synth, Kabbi står utanför och lyssnar :D


Lilla, vackra kampgris :D
Freya tyckte vi var tråkiga så hon skulle dra tyckte hon ;p


Grannens blomstrande trädgård.


Någon konstig insekt som Kabbi terroriserade hela kvällen.


På vägen hem går vi förbi fredriksdals museum, där har de alltid en massa djur på sommrarna..
Man ser cyckelvägen och brevid den så är det en rätt tungt trafikerad gata. Rätt mysigt att ha sådan lätthet till att se kor och andra djur.


Kabbi tyckte hon var jättetuff när hon skällde på de förvånade korna :D


Så skönt det är när man kan sitta så här i TOTAL tystnad och ingen annan vaken än jag. HÄRLIGT!!
Men nu ska jag hoppa in i duschen och fixa lite innan alla barn vaknar ;)

Peace!!!


This is it!


Synd jag inte har fler släktingar som dig!! :D

Men nu är det iaf nog.. jag och "mina jävla ungar" tackar för allt!!!
Kyss och Hej!!


Kabbi <3

Vilken go liten skit hon är vår lilla Kabbi!! Hon är en sååå vacker och go Staffe! Jag är så glad för min lilla pärla <3

Det kan liksom inte sägas för ofta och/eller för mycket! Dessutom så vet jag att mina uppfödare är på exakt samma nivå som jag i värderingar och det är banne mig inte att underskatta!! Nu genom åren här så har jag sett många bli osams med sin/sina uppfödare och det är verkligen inget som jag vill!! Det är ju de man vill kunna ringa kl 3 på natten om det skulle behövas! Det är jag också övertygad om att jag skulle kunna göra till Kabbans uppfödare!! Och jag är övertygad om att man kan undvika problem om man inte köper från första bästa och inte har för bråttom med att skaffa sig en hund. Mitt råd till alla som vill ha en hund är att räkna med att du efter ett års tid ungefär.. då först har du sållat och sållat. Det tog mig i allafall MINST ett år att komma fram till vilka mina "uppfödare of choise" var och jag tycker fortfarande så efter en del år. Jag ångrar inte en fläck att vi skaffade Kabbi. Hon har en väldigt mysig peronlighet utan att vara en "platt" hund. Förarvek är hon verkligen för hon vill verkligen "pleasa". Okomplicerad och bekymersfri och ändå otroligt känslig.

För att vara ärlig så var inte staffen mitt förstahandsval av ras. När jag läste om staffen så fick jag för mig att de skulle vara ÄNNU mer energiska än Kharma. Kabbi är en light-version av Kharma. Men på ett trevligt sätt. Kharma kan jag nog mer beskriva som Lotta på bråkmakaregatan. ;) Inte så att den ena är bättre än den andra men Kabbi är betydligt mer lätt att ha att göra med. Kharma hade personlighet och vilja för.. tja.. fem?

Men nu såhär i efterhand så måste jag säga att staffen är en superhund och i komplement med en Canario så får jag vad jag önskar av båda. Guuuud vad jag saknar Ymer!! :(  Det är förbannat tomt här och bortsett från mentaliteten så var han helt underbar! Ja, jag bjuder på mina känslor till er som läser min blogg och finner det underhållande på något vis. Det är mänskligt med känslor, vi gav Ymer många (kanske för många) chanser och slutligen tog vi vårt ansvar.. That´s it.. Har man inte själv gjort det så är man inte i position att tycka en massa om det hela. Vet man inte fakta så gäller det samma. 

Hah! Jag kommer ihåg kvällen när jag kom hem med ytte, pytte lilla Kabbi i famnen. Peter och Ymer mötte mig på knutpunkten. Det första Kabbi gör i min famn är att morra mot Ymer, Ymer tittade förvånat upp på mig innan han förstod att det inte bara var jag där och att det inte var jag som morrade åt honom. Han nosade och nosade och ställde sig halvt på bakbenen för att komma upp och nosa mer. I det ögonblick Kabbi kom ner på marken så slänger hon sig på rygg och kissar ner sig.. Ymer var som ett barn på julafton.. han pep och nosade och pep lite till och skulle bolla runt med tassen med ytte, pytte lilla Kabbi, han lade sig i lekställning och var bara såååå lycklig. <3  

Det fungerade alltid bra mellan Ymer och Kabbi. Han var så go och lät henne ligga på honom.. vilket hon ALLTID gjorde. Han var så go och accepterade allt hon gjorde. Det enda som inte fungerade var att äta tillsammans och andra gottegrejjer.

Ja, Både Ymer och Kharma och Ymer och Kabbi var som kling och klang eller yin och yang.. ja, ní fattar nog vad jag menar ;)

Jag sade till Anna när vi hade avlivat Ymer "nu blir det fan ALDRIG mer någon hund!!" Att avliva en hund är vad jag anser iaf det hemskaste man kan göra, men nog kommer jag vilja ha fler Canarios! Men den dagen så kommer jag välja mer noga vad för typer av folk jag kommer involvera mig med. Det blir i allafall inget mer medlemsskap på något partiskt forum där man bara tillåts tycka som alla som gått uppfödarutbildning ;D Det känns som total waste of time, jag vill lära mig saker och jag tror inte att man lär sig annat än att slicka arsle på sådana ställen.. Det varken vill jag lära mig eller anser mig ha någon nytta av.

Min lilla fis-staffe hoppas jag kommer leva vid min sida i många år till för jag är otroligt glad för henne!!!Peace!!


Hjälp Lucky och Luke att hitta ett hem.

Lucky & Luke hittades vandrandes på två olika ställen i Skåne.
Dom fångades in och placerades i väntan på att deras ägare skulle höra av sig på ett hundstall. Men en dag blev flera och ingen hörde av sig. Inget chip fanns att spåra till någon ägare. Plötsligt var Lucky och Luke "hittehundar", hemlösa stackare som utan framtid skulle få somna in.

Läs mer på deras sida.

WW-2010 Dogo CanarioDet sägs att ursprungslandets hundar är riktmärket för all avel. Flera av hundarna kan knappt springa i en utställningsring och jag undrar verkligen om det är så någon ens vill ha sin hund... Halta, smala, otränade och spikraka bakben som ser ut som de ska ge vika under hunden. Helt enkelt katastrofala bakpartin.. Ingen hund där var någon WOW hund även om inte ALLA var lika illa.. Nej, jag blir ledsen när jag ser detta!

Jag är INTE imponerad!


Är blod tjockare än vatten?

Hade någon frågat mig om blod är tjockare än vatten för ett par år sedan så hade jag utan tvekan svarat ja. Men om jag ska vara ärlig så har jag ändrat min åsikt om detta sedan en rad saker som fått mig att inse att blod är som vatten, varken mer eller mindre. Många står sig själv närmast och så är det.

Släkten har inte längre samma innebörd för folk generellt sett och det verkar som att egot och känslorna får avgöra vem som är värdig en plats i "familjen" Inte sällan ser man skillnad på folk och folk.. Inte sällan görs det skillnad på de olika individerna i en syskonskara och det är för mig helt oförståeligt!

Nu har jag ju själv tre barn och jag kan verkligen inte förstå hur man kan göra skillnad på sina barn eller känslorna för ens barn. Det enda som det kan vara skillnad på är väl behoven hos ens barn? Men inte älskar man väl det ena barnet mer än det andra? Eller sätter barnen emot varandra? Ja, jag kan i allafall inte förstå sånt, men uppenbarligen så finns det både här och där.

En familj idag är vad man själv gör det till.. Det kan vara riktigt nära och goda vänner, en plastfarsa exempelvis kan vara mer farsa än vad en biologisk någonsin kommer/har varit.

Att ha en familj anser jag är rikedom.. Och jag är rik på det viktiga sättet i allafall!  :)

Ja, det var lite tankar om livet i största allmänhet.Peace!!


Åska.

Det är länge sedan som jag gjorde två blogginlägg på en dag, men jag fick några riktigt fina bilder med vad jag antar är en av sveriges sämsta kameror och en liten hälsning från mina älsklingar. Ville bara dela dessa bilder med er.


<3 Kärlek <3


Sååå vackert!!
Vackra, goa Kabbi! <3Hon är världens bästa staffe!! UTAN tvekan :DÅskan slog ner så nära att lamporna på parkeringen slocknade och smällen kom samtidigt som blixten :) Jag tycker åska är något av det mest mysiga som finns!! <3

Nåväl, har inte så mycket mer att tillägga för dagen. :)

Peace!!


Det är sommar!

Nu har äntligen värmen kommit och det med besked! Jag hoppas att alla känner den glädje och lycka som jag gör! För hur mycket man nu än kan hoppas att jag är bitter och paranoid och bara hänger runt bland olika hundrelaterade bloggar och forum (eller dogo canario relaterade kanske jag ska säga) hela dagarna, så måste jag nog göra de som tror det besvikna, jag försöker inte leta efter saker att hänga upp mig på. :) Det som är hundrelaterat runt mig är väl de planer som finns framöver och jag glädjer mig mycket åt det! Sen har jag ju min familj och Kabbi som kräver sin del av engagemang. <3 Det känns rätt bra så, även om jag såklart sörjer mina hundar jag fått avliva... konstigt vore väl annars!! Det finns inte mycket jag kan göra åt det.. mer än glädjas för den tid vi hade ihop och det gör jag varenda dag!! <3 :)

Valpträffen för Kabbi står runt knuten och denna gång så är det Peter som får åka upp och träffa två av de mest seriösa hundfolk JAG vet om i allafall. :D Tummen upp för Kabbis uppfödare som tar sin uppfödning till en helt annan nivå! Presa träffen i Norge står också för knuten och den kommer jag inte kunna åka på detta år heller :( Men nästa år måååååste jag dit! Fast det kanske är tur för mig att jag inte åker detta år! Det kunde ju slutat med att jag snott med mig några hundar hem, Haha!! Iofs MYCKET mer farligt att hälsa på när det finns en drös med valpar!! :O :D

Vi har grillat en del och utökat vårt umgänge, vilket ALLTID är mysigt!! Ju fler desto roligare!!

Edda växer så det knakar.. hon är så jäkla go och snäll! Precis som Hugo när han var liten. Freya är också helt fantastisk! Hon har myyycket skinn på näsan och kommer nog aldrig ta någon skit från någon. Det känns otroligt bra! Hon går  FORTFARANDE runt och snackar om Ymer (men hon är tydligen inte ensam om det ;p ).. Jag vet vilket band Freya och Ymer hade så det kanske inte är så konstigt. Hugo, han är sååå otroligt duktig och snäll både mot oss och framförallt mot sina småsyskon! <3 Igår när jag stod i köket och städade så kommer han in och frågar om det är något han kan hjälpa mig med!! <3 Det ni! :D

Igår var det VM-finalen i fotbollen. Jag hade hoppats att Holland skulle ta hem det, men den jädra bläckfisken hade rätt ännu igen!! Lite coolt ändå måste jag säga... Att den hade rätt totalt 9 ggr eller vad det nu var! :)

På tal om något helt annat.. Mitt hår.. Fyyy fasen vad långt det blivit! När vi var och grillade en kväll här med Andy, Tessan, Nicklas, Linus och Pontus så tog Tessan kort på mig och Hjärtat och då ser jag hur jäkla långt och tjockt det faktiskt är! Det är nästan FÖR långt nu.. men okej, jag måste klippa en bra bit av mina toppar så då blir det ju lite kortare i allafall. 


Inte så jättebra bild då, men här ser man iaf lite :) Jag och Min älskling <3


Edda <3


Tessan och Andy. :)


Tessan :D


Tessan och Nille. Hah!!


"Jag KAN åka rullor" xD


Freya <3


Tessan, Linus, Hugo <3 och Andy.


Kabban gillar ff vagen ;p

Ja det var lite av de bilder som ligger och skräpar i datorn. Mer kommer så småningom. Men nu ska jag inte sitta mer här.
Det är nästan bud på ett dopp i havet!!
Peace!


 


RSS 2.0