Jaa, visst!!!

Ja visst älskar jag min hund... ibland med en gnutta av frustration.. Konstig som hon är så har hon, som älskar att sitta i baden baden stolen på balkongen.. fullständigt demolerat den nu.. se här..

image703
Här VAR madrassen till stolen förut..

image704
Här ligger en del rester efter hennes demolition frenzy.. Arma jag, arma hund..

Men... hon är inte bara wild & crazy..

image705
Jag är så glad för att bara den ena av de två är som en vilde.. Ymer är betydligt mer sansad och lydig.
Ändå kan jag verkligen inte tänka mig ett liv utan denna tokan. *LOVE*


Sen kan jag bara informera om att "mötet" på arbetsförmedlingen var det största skämtet jag någonsin varit med om.. Uhh.. Vi skulle intervjua varandra och presentera varandra, vi ska bli (vad jag fattar det som att de menade) vänner och stötta varandra i vårt arbetssökande.. =/ Men snälla... jag går inte till arbetsförmedlingen för att skaffa mig vänner.. inget ont menat mot de andra på "mötet" men jag är inte där för att skaffa vänner... jag vill ha ett JOBB!!!

Det var så mycket trams så jag inte ens kunde bli förbannad, jag var mest paralyserad.. jag var nog den som kommenterade det mesta där inne, vilket jag ska tillägga.. jag brukar sällan stå i centrum på sånna här tillställningar..

De tog upp saker som för vuxna människor ska vara helt inpräntat i ryggraden.. exempelvis.. Ingen mobil på under våra (sekt)möten, behandla alla med respekt, hålla tiderna, meddela vid frånvaro.. tillslut kunde jag inte hålla mig så jag sa.. Men snälla, ingår inte sådant här i normalt hyffs? Måste man ta upp detta som är väldigt självklart? Men tydligen.. Känslan var precis som när man gick på högstadiet.

Ja, tanken är att dessa möten ska öka motivationen. Jaa.. det gjorde det verkligen för jag jobbar 100 ggr hellre än att sitta på ett enda till sånt är möte. Fan, vi fick hemläxa också!! Vi ska kolla upp prognosen för de urken vi vill jobba innom, lång och kortsiktigt! =O


Jösses Säger jag bara!!

Idag ska det bli lika fint väder som igår så det kanske blir lite mer fina bilder senare.. PEACE!!

Underbara åtgärdsSverige..

Så hände då idag, för första gången ever vaknade jag på dåligt humör. Radioklockan slog igång och de hade gjort ett ihopklipp med Fadime (som blev mördad på grund av "heder") och hedersmord.. Hörde inte så noga men jag bara kände att hon visste att hon skulle bli mördad och inte förrens hon blev mördad blev det uppmärksammat..

Sen började jag tänka på samhället.. Haha, vad ska man säga om samhället.. Uhh. Jag började tänka på min egen situation när det gäller hjälpen från arbetsförmedlingen.. (inte något som går att jämnföra med ett mord, jag vet.. men ändå)

I Februari åkte jag och min arbetsförmedlare och besökte en byggskola.. Allt lät så jävla bra, hon skulle kolla upp allt och sedan höra av sig till mig. 2 månader av tystnad råder (precis som innan vi besökte byggskolan) under tiden söker jag jobb, inte i vården som jag bara vill komma bort ifrån utan på lager osv.

I Tisdags, den 22 April får jag hem ett brev från arbetsförmedlingen.. på det står: "KALLELSE till gruppaktivitet" För att förhindra att skrivas in i jobb- och utvecklingsgarantin kommer vi träffas i grupp och stötta dig i ditt jobbsökande.. bla, bla, bla.. WTF???

Jobb- och utvecklingsgarantin för er som inte vet är detta..

Jobb- och utvecklingsgarantin

Aktivitetsgarantin försvinner och ersätts med Jobb- och utvecklingsgarantin (fr.o.m 2007-07-01) som ska gälla för långtidsarbetslösa (inskrivna som arbetslösa i mer än 12 månader). Ersättningen kommer att ligga på 65 % av tidigare lön som beräknats fram enligt a-kassans regler.

Den nya garantin (Jug) inleds med intensifierade jobbsökaraktiviteter, sedan arbetsmarknadsåtgärder som arbetsträning och subventionerade anställningar. Den sista fasen innebär att alla som fortfarande inte hittat ett jobb efter 450 ersättningsdagar i garantin, anvisas till en varaktig samhällsnyttig sysselsättning. Aktivitetsgrupperna om 15-20 arbetslösa kommer att coachas av en handläggare enligt arbetsmarknadsdepartementet.

Läs om AMS planer för "Jugen". Sök de osynliga jobben! är mottot.

 


Sedan står det på pappret:

"Du SKA lämna in dina ansökningshandlingar. Du kan endast deltaga i gruppaktiviteterna om Du har med dig gångbara (ej handskrivna) ansökningshandlingar/meritförteckning eller CV till första gruppaktivitetstillfället. Medtager du inte ansökningskhandlingar kan detta påverka dina möjligheter till ersättning från din A-kassa. Du ska även skriftligen redovisa sökta arbete under den senaste veckan." = Välkommen till arbetsförmedlingens vuxendagis din mupp.

Så förutsätter de då att man SKA ha tillgång till skrivare. Vad fan hände med min utbildning då? Jag mailade min arbetsförmedlare (hon som får sin lön när jag och andra är i denna jävla sits) där jag skrev att jag inte behövde gå den byggutbildningen utan de kunde investera 5000 i ett truckkort till mig så får jag jobb direkt.. Hela veckan gick utan svar och imorgon ska jag alltså börja denna fantasktiska gruppaktivitet tillsammans med andra krakar i min situation.

Jaa jag är duktigt laddad med aggression nu, helt ärligt känner jag för att gå ner på det bygget och riva det! Detta är ingenting annat än ett jävla hån anser jag. De kanske skulle ge oss jobb som arbetsförmedlare.. Då hade man ju fan aldrig blivit arbetslös. Detta är inte ett gäng dagisbarn de har att göra med utan folk som förmodligen är så jävla trött på att gå hemma på en skämtliknande summa pengar som kallas inkomst och som på ett eller annat sätt inte tagit sig ut i något jobb.

Det ska bli så jävla intressant att se hur de har tänkt sig detta. Det faktum att jag varit på arbetsförmedlingen och sökt min arbetsförmedlare 100 ggr spelar heller ingen roll, hon sitter nämligen uppe i huset så man kan inte träffa henne om hon inte kallat mig.. Så sjukt att man måste visa id och kallelse för att få komma in till hissen som leder upp till hennes kontor.

Håll tummarna för arbetsförmedlingens lokaler kl 09:15 imorgon.


 

Här kommer lite bilder från igår.


image697
Nicklas och Kian var här och grillade. Kian det lilla yrvädret.
Kian berättade för peter att det var han som var "pinnemannen" =) Plutten!!

image698


image699


image700

Innan grillandet var det gungande och lek på gården med Leon och Demian som också var här.


image701


image702

 

That´s all folks.. Det kan inte BARA handla om hundar ju.. =P

PEACE!!


Flitiga... ja visst!

Fy sjutton vad trött jag är... idag var vi också ute på promenad, från nio till ett... skööönt men fy vad trött man blir. livet är hårrrrrt  =P

Bilder blev det ju som vanligt, vi var hemma hos Kent-Agent och hundarna kunde vara lös på hans uteplats.. God damn, så vill jag också ha det!!!

Elvis som hade en Amstaffkille vid namn Rex (som tyvärr är död pga någon mystisk sjukdom) kom förbi (och Rex såg exakt ut som Kharma gör i färgerna men han var ett riktigt muskelpaket och högre än Kharma. Grymt snygg hund) och Kharma har verkligen ett gott öga för honom, det har hon alltid haft. När Elvis gick in till sig så hoppar den lilla loppan över staketet och ska efter honom.. Hon som inte ska göra såna rörelser alls.. Jag fick muta henne med ost för att hon skulle komma in på Kents uteplats och hålla sig där.

Så nu är vi alla helt slut. Hugo med.. eftersom det varit så underbart väder den senaste veckan så har vi alla varit ute mycket.
Här kommer lite bilder i allafall.

image691

image692
man kan ju ana en viss skillnad på höjden.

image693

image694

image695

image696
Det såg lite roligt att blomman växte upp rakt i trädet  =)

Jag kan väl tillägga då att varje dag tar jag minst 50 kort, det är inte många som går att använda.

så får vi väl se om vi blir "Drottninghögare" igen då, eftersom detta är alldeles för mkt småborgerlig anda här.. och är det någonting jag inte fixar så är det folk som tror att statusen höjs beroende på var man bor, vad man jobbar med etc. Men den saken orkar jag inte ens gå in på.

PEACE!!

Sommar!!!

Ja jag tror minsann att det är sommar nu.. Klockan nio kopplade vi odjuren och gick ner i stan, hemma var vi inte förrens klockan var runt halv tre. Husse och hundarna är helt utslagna  =)
Helt UNDERBART väder har vi här, ca 18 grader i skuggan på balkongen.. vet inte hur väl det stämmer men det ÄR varmt i allafall.

image684
Detta kortet tog jag för någon dag sedan, men jättefint så jag ville ändå ta med det.

image685
Lillan, jag tröttnar aldrig på att se på henne  =)

image686
Hon å andra sidan tröttnar aldrig på att jucka på Ymer, han har en ängels tålamod med henne och verkar inte störa sig över hur hon behandlar honom.. Lilla Fridolf och Selma.. =)

image687
Lilla Gubben, han är så otroligt mysig och go. Vi har världens underbaraste hundar!

image690
Vaddå? till mig?

image688
så fick de glass, Ymer gick inte ta någon bra bild på för han var som en dammsugare.. det sa bara sluuurp, så var glassen slut.

image689
Kharma hade tid att njuta.. man ser hur gott hon tycker det är..  =)  (och nej, de fick inte egna glassar)


Det var endel av dagens bilder, kvällssolen har vi på balkongen så jag har smort in mig med sololja och ska ut och grilla nu.

Jag hoppas att ni alla får sånt här väder.. Man kan omöjligt vara annat än nöjd!

PEACE!!!


Dåligt morgonhumör...

.. what´s up with that??? Jag menar, hur i hela friden kan man stiga upp på morgonen... En ny dag.. nya förutsättningar osv och vara SUR?? Jag fattar verkligen inte det där. Dessutom tror jag fan att jag är allergisk mot sånt!

It takes a FOOL to remain SANE!!!!

Så igår hände det då igen, vi skulle ut på promenad i det vackra vädret.. vi hade inte hunnit långt när Hugo behövde hjälp med skorna, de satt åt för hårt. Vi satte oss på en bänk för att fixa till de och rätt som det är kommer en hund av modell "luden råtta" springandes, bjäbbandes rakt emot oss. Förbannad blev jag och sa åt kärringen som har problem med att använda koppel att hon skulle ta in sin JÄ*LA hund.

Det gick inte snabbt, som vanligt sen stod hon där och smilade.. Så sa jag till henne att hon skulle ge sig nu, det finns en lag som säger att man ska ha kontroll på sina hundar och katter. Feg och dryg som hon är så står hon och gör sig lustig över oss till sina andra "fina" bekanta. Sedan säger en gubbe att det är "hitte på" Och saker som att hennes råtta bara ville leka, har vi så farliga hundar osv, osv.. *pust* HUUUUR ska man kunna nå fram till någon som tror sig vara aningen bättre än alla andra? Jag sa till henne att JAG inte uppskattar att det kommer hundar framspringande till mig oavsett om de är små eller stora.. Det handlar om att visa andra respekt.. RESPEKT!! Det finns folk som är rädd för hundar också..

Vår fina promenad slutade med att jag stack iväg till Polisen, nu jävlar din satkärring.. Jag kommer göra en anmälan på henne. Sen känner jag in i varje liten cell att jag inte pallar bo här mer. Jag är ingen ryggdunkare eller socitetslejon, jag är en normal människa som inte tror mig vara något annat heller... jag platsar inte här... TACK OCH LOV!!!

Det ironiska är att jag skrivit en insändare i Helsingborgs Dagblad som inkom i tidningen igår... om just folk som inte kan hålla sina djur kopplade.

Jag är dödstrött på allt krigande med folk som ser ut som 50 men som har en begåvning som en treåring.. Hade jag inte älskat mina djur så mkt som jag gör så hade jag fan släppt de lösa de med.. så KANSKE hon fattat VARFÖR man ska ha hundarna i koppel.

Nåväl, jag orkar inte lägga mer glöd på detta.. Det är som en cancersvulst som suger kraften ur mig.

Lite nya bilder sedan de senaste dagarna då.

FREDAG
image664

image665

image666

image667

image668

image669
"lilla pinnen" som Kharma släpar på.. =P

image670

image671

image672

image673
Här nere har vi redan Hav med blommor nu =P

********************************************************************
LÖRDAG

image674
På Lördag grillade vi, ungarna lekte och allt var på topp.. Från vä, Tim, Pontus, Linus, Hugo och längst fram Ida.

image675
Naomi och Sebastian. Dessa goa ungar var jämt och ringde på när vi bodde här för att få gå ut med hundarna =) Vilken lyx va!

image676
Kharma har precis juckat på Ymer.. sen är de rätt duktiga på att trassla in sig hela tiden. =)

image677
Goa guben!!!

image678
Staffan och ungarna spelade fotboll.

image679

image680
Sen kom Kent och hans son =)

image681
Till och med Maja skulle vara med och spela boll.. =)

image682
Så skulle de stora barnen leka också =)

image683
Brr, vissa hade tagit fel på vår och sommar.. =P Jag frös bara jag såg henne.

Det var lite från helgen. på återseende..

PEACE!!

Förslag tack! =)

Jaha, nu är jag totalt less på folk med sina små "råttor" till hundar som tror att de har välsingnats med andra regler för att de äger små hundraser. Vad är det som gör att man måste ha sina hundar lösa, dessutom verkar folk inte bry sig om att deras hundar inte lyder.. lydnad på en liten hund... varför då? jag kan ju bara lyfta upp den och stoppa ner den i väskan.. *SUCK*

Det har hänt vid upprepade tillfällen att det kommit någon liten hund framrusande bjäbbande, vad tror ni våra hundar gör? ja.. just det.. de bjäbbar ju tillbaka och det är ett f*tthår ifrån slagsmål, det lustiga är att då Ymer skäller så kan man väl lätt sägas att det hörs.. och då brukar vi få sura blickar på oss. Så om hunden är av stor ras så får den inte bjäbba.. hmmm..

Nåväl, det jag vill ha förslag på är var man kan skicka ett förslag om lagändring vad gäller lösgående hundar vs. okopplade. Gärna förslag på hur det ska skrivas om ni har ideér.
Detta är ohållbart, för ska jag med mina kopplade hundar stå ansvarig för vad som händer med lille "sixten" som är lös? Ska våra hundar kanske få leva med att ha munkorg på sig så fort vi är ute? Eller om man drar det till sin spets, ska våra hundar bli avlivade på grund av "sixtens" slappa ägare? Ska JAG som har mina hundar i koppel stå för veterinärskostnader och skadestånd? Nä det tycker inte jag... Vi hundägare har ett gemensamt ansvar över våra djur OAVSETT ras och storlek..

Hundar tänker inte logiskt, de skiter i våra lagar.. Det ska inte vi göra.
Nu har ingenting hänt, men jag tycker att det är så jävla onödigt OM det skulle hända något..

Många av er som läser min blogg har kanske inte detta problemet, men jag tror att ni alla håller med om att lagen är sjuk.. så gnugga geniknölarna nu och kom med förslag..  =)

image663
Jag menar, tänk er ett slagsmål med denna storleksskillnad..
Överdrivet dock.

PEACE!!   =P


Helgens mys..

Vad det är mysigt nu när våren är här.. Här kommer lite bilder på helgens mys..

image656
Kameran är inte den bästa, men vilket underbart kort!! Världens underbaraste unge.. =D

image657
så söta de är!!

image658

image659
Såå mycket kärlek.. =)

image660
Dessa två odjur verkar kunna sova HUR SOM HELLST.. bara de ligger nära varandra..

 
I morse när jag var ute på balkongen och rökte så såg jag detta... jag var bara tvungen att hämta kameran.. =)
image661
när katten är borta.. haha

Sedan vill jag passa på att skänka Engla och hennes nära och kära en tanke. Det är enligt min mening skandal att polisen inte följt upp tipset om 42-åringen när det gällde Pernilla mordet i Falun.. då hade inte Engla måstat dö. Pedofiler och andra sexualförbrytare är sjuka jävlar som det borde vara skottpengar på.  >=(

Fy fan säger jag bara!!!


Han gör skäl för sitt namn.

Ymer, vår jätte... namnet komer från fornnordisk mytologi, efter en jätte.. och ja visst är han en jätte. Igår mätte jag Ymer, vilket inte är det lättaste. 73 cm fick jag det till.. jag måste nog kolla med någon som är mer kunnig om det verkligen kan stämma. Igår snyggade vi till här hemma lite, fixade på balkongen och gjorde negerbollar. Jaaaa jag säger negerbollar, det har jag sagt sedan jag var liten så det hänger kvar... och varför ska man inte få säga negerbollar när man får säga vitlök?

Skämt åsido. Här kommer lite nya kort.

image648
på "kafferep" utomhus med Tessan, Pontus, Linus & Andy och Malin, Tim & Maya och så vi såklart.

image649
såhär "reder" grabbarna upp saker.. tur att det inte var allvar.

image650
såhär ser man att en DC är suugen på något =P

image662
och så ser en vanlig kamphund ut  =P

image651
så ska han ALLTID bära på något.. =)


image652
Efter vi ställt iordning på balkongen så hittade Kharma sin plats i solen. =)

image653
där hon snabbt upptäckte att hon hade full access till bordet och allt som ligger på det.

Ymer var inte lika imponerad av balkongen

image654
Kharma ÄLSKAR att vistas ute på blakongen nu när hon har egen stol, överblick över gården och alla förbipasserande hundar och sist men inte minst SOL.. =)

image655
så var jag bara tvungen att fotografera negerbollarna som jag och Hugo gjorde. =)

Mer kommer..

Peace!!Äntligen!!

Äntligen så har jag liiite nytt att skriva, det är inte kul att blogga om samma saker hela tiden... eller var säger ni?

Lite kort om sista tiden... som vanligt runt påsk så blir jag jäkligt sjuk... blää (rättare sagt lite innan) där gick 2 veckor åt bara till att va sjuk. Det måste vara nåt speciellt med påsktiden, för jag blir jämt sjuk då.

Sedan åkte Jag, Hugo och Kharma upp till mamma och hälsade på! =) 8 månader sedan sist, så det var ju på tiden. Kharma var i sitt esse där kan man väl säga... Vilken separationsångest min lilla fjälla har... Jag och mamma skulle snabbt ner till affären (som ligger precis över vägen bara) jag sa nåt i stil med "ska vi låsa ytterdörren mamma, så hon inte öppnar den eller nåt" nä sa mamma, den är så trög att öppna.. och ja.. det var den, men likförbannat när vi kommer tillbaka från affären så står min lilla pingla där i trappen och väntar på oss.. såå glad hon blev när hon fick syn på oss.. haha. Tokiga hund, men nu har jag lärt mig det, bara låsta dörrar hindrar Kharma =P

Det var så mysigt att klanen var sammlad... tänk er 5.. eller 6 stycken som jag som träffas (jag, Mamma, Carro, Josephine & Hugo... ja vi får ju inte glömma Bengt )... say no more!! =P

Jag tror Kharma charmade hela klanen trots att hon är som hon är.. =) och fast Bengt blev utskälld flera ggr.
här kommer lite kort från påsken
image634
Kharma i mammas kök.. solandes.

image635
gamla tidningar är tråkiga att läsa.. hehe

image636
Kharma med en fluga på nosen... den satt bara där och hon lät den sitta.

image637
min supersnygga mamma =)

image638
min underbara lillasyster carro hemma hos henne i ett tappert försök att småfesta... det blev det dock inget med. =P

image639
Oscar den lilla partyprinsessan som bangade ur.. haha =P...

Men det skulle jag också gjort om jag drack...
image640
Sen var det inte lätt att komma åt datorn när till och med hundarna gör anspråk på den..
image646

image641
Jossan min lilla lillasyster... så goo!! =)

image642
och så världens goaste gubbe!! Våran allas Bengt, nyfrisserad och klar. =)

image643
Carro och "lillis" Mammas leonberger som kallas för lillis =) Helt underbar hund!!
läg märke till min syrras underbara hårdesign =)


image644
Hur söt får man vara då?? Det GÅR inte att inte älska lillis!!

************************************************************************

Att åka hem var jobbigt! Det känns som att det är lika bra att inte alls träffas när det är dax att åka hem..

Väl hemma fick vi ett varmt mottagande av Peter och Ymer.. sedan vi kom hem så har Kharma och Ymer varit oskiljaktliga... se själva..

image647
image645
jaha det var lite info för nu... nu blir det roligare att blogga igen, när man kan ta fina utebilder igen...

Peace!RSS 2.0