Jag snubblade över..

...En mycket intressant artikel innan

.


"Ingen rätts-säkerhet för hundar"

Samhällsdebattören och hästpsykologen Christian Gergils menar att kamphundsskräcken har gått till överdrift.
- Det är rasism mot hundarna. De döms efter ras - hur de ser ut - och inte för hur de beter sig, säger han till nyhetskanalen.se.

Publicerad 24 jul 2008 12:06


Framavlade för att slåss

Hundarna som i folkmun brukar kallas kamphundar är större terriers som pitbull och amstaff. Hundraserna är visserligen framavlade i syfte att slåss mot andra hundar, något som är förbjudet och ses som djurplågeri i Sverige.
- Den här typen av hundar är envisare och lättare att hetsa än andra hundar, men det betyder inte att de automatiskt är aggressiva. Välskötta terriers är otroligt gulliga sällskapshundar med enorm energi, säger Gergils.


Rasism mot kamphundar

Kamphundsskräcken som brett ut sig de senaste åren kallar han rasism.
- Det ÄR rasism. De döms efter ras - hur de ser ut - och inte för hur de beter sig.
Den nya lagen om tillsyn över hundar och katter som ger polisen rätt att omhänderta, utreda och eventuellt avliva ett djur som bedöms som alltför farligt brister i rättssäkerhet. - Att avliva bara sådär! Det finns ingen rättssäkerhet för hundar. För en djurvän är det obegripligt. Man borde kunna ge den lugnande medel i stället och försöka återanpassa den.

Kan en aggressiv hund vänjas av med sitt beteende?
- Ja, absolut!

Kan alla hundar återanpassas?
- Nej, liksom i alla arter finns det dåliga individer.
Den hundskräck som många känner är ett felbeteende. Hunden finns i samhället och vi måste lära oss leva med den.
Han är kritiskt till mångas beteende när de möter en hund.
- Om folk visste hur man ska bete sig mot en lös hund skulle olyckorna minska, säger han.


Gergils hundtips:

Hälsa på hunden!
- Det räcker med att säga "Hej hunden!" och låta glad och snäll. Med det signalerar du för hunden att du inte är farlig. En hund som skäller gör det antingen för att han vaktar något eller för att han är rädd. Att ignorera hunden är en dålig idé, säger Gergils.
Prata bebisspråk
- Försök inte vara macho, utan låt gärna löjlig och prata bebisspråk med hunden.
Viftar hunden på svansen är den vänligt inställd, även om den skäller.

De senaste årens larm om så kallade kamphundar i media har lett till en masshysteri, menar Gergils.
- Det är en osaklig och ogrundad inställning att betrakta vissa hundar som farliga, säger han.


se också

Sådana här tråkiga händelser är bara en liten del av all skit till följd av avel på blandraser och/eller ostabila hundar i kombination med idioter på andra sidan kopplet (eller inte koppel som det oftast är till och med). Mycket tråkigt faktiskt, men det är nog bara vänja sig vid det...  Den sista idioten är inte född ännu tyvärr..  Sedan kan jag bara tillägga i sista länken, att ta valpar på en valp.. Det är bara ett bevis på att ägaren i detta fallet var olämplig. Synd att hunden fick betala med sitt liv, men jag känner inget medlidande med ägarna som lade grunden för denna incident själva och deras hund fick betala för deras ignorans.

Polisen å andra sidan verkar ha tårgas/pepparspray samt skjutning som första och bästa och enda alternativet. Varför inte lägga ner lite resurser på att utblida poliser som ska rycka ut i dessa situationerna i hur hundar fungerar, hur man tillfångatar en hund utan att skada den (exempelvis catchpole) hur man bemöter en hund osv.. Sedan om hunden borde avlivats eller ej låter jag vara osagt men i allafall inte på detta sättet.

Tråkigt nog så kommer det nog bli en vardag med ihjälskjutna hundar som "liknar pitbulls" Tror knappast en aggressiv papillon hade blivit pepprad med bly.. Hur aggressiv den än varit.


Jawol, det var dagens irritation.. Nä nu ska jag ta mina små monster på promenix och sen hoppa i säng, imorgon blir en spännande dag.

PEACE!!

HIF-AIK

Woooohooo!! HIF vann ikväll mot AIK 2-1! Nice måste jag säga. Skönt att dommaren tog sitt förnuft tillfånga. =) Även om jag gillar AIK också, men såklart inte lika mycket som HIF.
Innan matchen gick vi ner i stan för att hämta cykeln och få oss en skön promenad.Av någon underlig anledning så ska vi alltid promenera ner i stan när det är match i stan. Med matcherna kommer all fylla också och när vi kommit till sjukhuset på väg tillbaka så stötte vi på en gammal granne och en massa fyllon. Hehe.  Så märker man direkt på Ymer att han blir vaksam. Det är så roligt med honom för jag ser på honom om personen framför mig är påverkad.. Vilken jäkla näsa den hunden har. Med honom känner jag mig trygg i ALLA lägen. Sedan läser vi varandra... Han känner av min sinnesstämmning och tvärt om, det har nog sin fördel att jag varit hemma med honom och Kharma själv på dagarna =)Tänkte på det innan idag.. Bidragsfuskandet. Hur omfattande är det inte egentligen.. Jag tycker det är bra att det satsas lite resurser på att komma åt såna som utnyttjar systemet. Jag menar.. om man är sjukskriven för ryggvärk så kan man exempelvis inte bygga om eller stå dubblevikt och påta i rabatten. Eller att jobba svart och gå på soc. Eller skriva sig som särboeende och få bostadsbidrag fast man ändå bor ihop. Ja, jag vet inte alla sätt som man kan få in pengar på genom att mygla men det finns dom som försörjer sig på att lura till sig pengar. Då ska vi ju inte snacka om de underbara själar som leder dtta landet, dvs politikerna. Där om någonstans myglas det, det är heller inga "småpengar" det handlar om.Det blev ingen åska idag ändå.. Mycket konstigt väder hela tiden. Jag fick ett mycket vackert kort skickat till mig som jag bara måste visa er!!!

 Fotograf: Anna Wallmon
Tack för det fina kortet Anna. Det är verkligen vackert hos dig.. För att inte snacka om din kamera är jäkligt bra!


Jaha, nu ska jag ut med mina älsklingar sen ska jag krypa ner hos min karl. =)

Tjing.

Lite snabbt..

Har funderat lite på hur jag ska ändra om i Hugos rum.. men jag har en idé som Hugo också verkar gilla. Först ska väggarna målas vita, sen blir det någon form av färgglad väggdekoration, i allafall på ena väggen.  Så lite nya möbler. Det som är svårast är att hitta ett fint tyg som har lite "grabbig" feeling över det. Det får ju gärna vara lite färger på tyget och inte bara ett svart tyg med vita döskallar på.

Tänkte göra hans rum praktiskt och snyggt så jag hittade en jättebra säng/soffa som går att göra om till en extra sängplats. Perfekt när någon sover över. =)  Sedan en byrå kanske.. Tja, bara grunden är planerad som det är nu. Men jag ska fundera lite på det så kommer det nog bli riktigt bra. Nackdelen med en byrå är att det tar upp en massa av golvet. Men inget är klart ännu som sagt. Men det låter väl fint? Vi måste i allafall rensa bland alla hans saker så det nya får plats. =)

Ska ta och väga Ymer på Fredag då vi kan åka alla 5.. Tack och lov för att det finns kvällstider också. =)
Sen ska jag ta och börja så smått med mitt körkort..  Jag har ju körkortsboken här så det är ju bara sätta igång att plugga. Det är fasen på tiden!! Även om det inte blir något vrålåk så underlättar det som fan att i allafall ta körkortet, sen blir det väl i sånt fall min tur att köra nästa sommar till SRF...  Kanske inte dit, men säkerligen hem.. haha.

Åh, sen måste jag bara säga att pedikyr är helt underbart.. Det är något som alla borde unna sig.

Jag har kommit in i en ny batik-period.. väldigt roligt och enkelt.. och de sista detaljerna kan man lägga till för hand eller med symaskin. Just ja, när jag ändå byter buss i stan så får jag ta och skaffa lite mer rökelser. =) Sen måste jag ta och bränna ut alla kort och allt annat roligt som jag sparat från internet så jag har det kvar. Sen ska Krille få hjälpa mig att formatera datorn.

Verkar som att det ska blir regn och kanske lite åska.. Det hade varit rätt mysigt om det nu ändå ska vara sådär halvkasst väder och friska upp den kvava luften.

Vackra fornordiska bild!


Doggarna!

Ymer och Kharma myser

Shiva och Hugo på span.

Nä nu ska jag ägna mig åt lite annat innan det blir för sent.

Roligt att se så mkt besökare.. sen verkar det vara många som ska se sidan igen, och igen, och igen.. Så var det inte innan den 12/7  Men jag brukar inte klippa och klistra så det som står skrivet brukar förbli så. Det räcker med de Sigvard Marjasin wannabe´s som redan finns. =D
Peace!!

Inte alla "knivar i lådan" =D

Det är alltid lika roligt att se hur sanningen ger respons. Att man sen inte kan ta ansvar för sin egen idioti.. ja, det är sorgligt. Men är man trög så är man.. Jag menar.. jag kan banta, men har man låg hjärnverksamhet och få små grå.. ja, det kan man åtminstone inte i dag, göra något åt förutom att sluta slå ut de få som är kvar. Vem vet hur det kommer te sig i framtiden.. men det går i allafall inte i dag att transplantera intelligens.  

Vi håller tummarna för att det finns hopp för det i framtiden. Det måste vara jobbigt att inte vara kapabel att tänka "straight"          =/ Kraken.

Anyhow... Att vi ska bli anmälda.. det ska bli spännande! =)  Det är ju alltid lätt att påstå att vi har minsann ringt och vi ska betala resan osv.. shit.. Allmosor, HAHAHA. Här "strular" inte mobilerna och internet fungerar också. Kameran "strular" inte heller. Det är ingen som "slarvar bort bilder i datorn". Blixten har inte slagit ner och slagit ut allt. Hälsovårdsmyndigheterna kommer inte hit och ska kolla oss, skulle dom det så finns det i allafall inget att vara orolig för.. Varför skulle det det?? Skulle nu hälsovårdsmyndigheterna komma till grannen.. tja inte skulle jag vara rädd för om grannen skickade dom hit. Jag får inte heller plötsliga panikångestattacker och inte kan föra mig runt annat folk.

Att man hamnar i konflikt med i stort sett alla runt sig.. undrar om man inte ska ta och göra en liten självransakan då..? =)
Sen att man bara påstår att det ljugs, utan att ha någonting att gå på..  Hjälp, stackars jag som blivit lurad.. Öhh? "Allt är alla andras fel, inte mitt"   Det är vädret, världens, grannens  osv fel att allt skiter sig för mig. Jag vill inte jobba så jag köper en hund som jag kan ta valpar på... då får jag in pengar utan att göra ett skit. Hujedamig!! Tja, det blir väl så om man lider av vaneföreställningar. Jag säger som Rebekah.. Satsa mer på psykvården!!!

Meningar som i sin enkelhet alltid och endast innefattar: å istället för och, *s* istället för skratt antar jag, d istället för det, e istället för är, *L* istället för ler (?) och andra felskrivningar och skumt ihopsatta meningar som inte låter klokt när man säger det rakt ut, som i sin tur beror på ren och skär okunskap och inte dyselexi eller något osv.. har jag faktiskt svårt för att ta på allvar. Så skriver min lillasyster som är 12, hon är ju i och för sig också en liten flicka.  =)

Ja, nu har jag yttrat mig färdigt om detta.. =) 

Förtrollningen är bruten över tvättkorgen i vart fall. Jäkligt skönt! Funderar på att dra upp i landet ett tag i slutet på månaden.. Lite semester skulle sitta fint! Sedan ser jag verkligen fram emot besöket i September!! Det ska bli så intressant att gå på utställning också. Ja, det kommer hända lite nu på sensommaren/hösten.. Jag har en big surprise också.. Den kommer ni alla bli varse. Men inte nu.

Nä häpp, åter till verkligheten för nu har jag snart slutat skratta.

Peace!!

.


Tandfeén is back on track.. =)

Sitter och surfar runt lite och snubblar över ett mycket roligt blogg-inlägg. Roligt, på gränsen till tragiskt! Nä, för fan.. det ÄR helt tragiskt!! För det första undrar jag lite.. kallar man sig för flicka när man är 35? Tja, det kanske bara är jag som inte längre kallar mig för flicka.. men det kan förvisso ha med intelligensen att göra också, man kanske inte är mer än en liten flicka i huvudet(?)
Nä, fy jag säger bara som P. Stop the inbreeding at the countryside, support condoms. Annars finns ju risken att massproduktionen av sånna riktiga intelligensbefriade och manipulativa tjack-bruttor tenderar att öka kraftigt.

Sen kan jag bli så förundrad över när man "lär känna" en ny människa.. Varför i hela fridens namn måste de gå in på sina sexuella vanor och ovanor (om de nu fungerar som dessa tjack-brudar jag snackar om)? Brukar ni göra det när ni träffar nya människor? Jag är inte det minsta intresserad om alla dessa kill-kompisar vill spänna på denna individ eller inte.. Varför skulle jag vara det? Eller att den nuvarande svärfadern hej vilt har stött på personen redan från dag ett på förhållandet med sonen. Uhh..

Sen kan jag bara konstatera att det är ingen konst att "ta hand om någon" om man förvarar de i sin källare och aktivitetsnivån är lika med noll.. Att man sedan efter 4-5 månader tror att man är avkomma från Cesar Millan och kan och vet allt.. Tja, då är man sannerligen ute i sin egen lilla bubbla.

En av de mest roande kommentarer som jag hört var bland annat att Rottweilers INTE tål fästinghalsbandet som säljs på apoteket.. Öhhh.. Baserat på vilken undersökning? Den är ungefär lika roande som den jag läste om hur man ser att en Pitbull inte är renrasig.. Jo det hade detta ljushuvud så mycket kunskap om så hon visste att en renrasig pb ALLTID har vita klor!!?? Vart fan kommer dessa "genier" ifrån??

Jag vet inte heller för vilken gång i ordningen som jag stöter på människor som är Kockar, Städ-maniska, Hundviskare, Sex-gudinna(?), Barninstruktör, Paranormal-instruktör, Allvetare.. ja All in one. Och som inte besitter ett skit mer än talets gåva. Att man lyckats övertyga sig själv så mycket att man tror på skiten man slänger ut sig själv.. Aka, Mytoman

Jag förbannar mig själv fortfarande att jag inte gick på min inre känsla angående denna "flicka". Jag menar, att man inte har en tand kvar i käften kan ju vittna på en del? Nä, Rättelse.. två halva. My bad.. jag vet. Men jag FÖRSÖKER vara fördomsfri och inte hänga upp mig på hur folk ser ut och istället gå på hur de beter sig, Tyvärr litar jag på att folk menar vad de säger, oavsett vad det kvids om nu så fanns det inga brutna löften.. inte mer än att hunden skulle ha det bra, vilket hon inte hade... Dessvärre hade aldrig detta skett såvida inte mannen var normal.

Att man inte klipper klorna så det smärtar när hunden går, inte rastar och aktiverar (nä, för då skulle inte hunden vara helt slut efter 10 min i rasthagen eller ha så långa klor heller för den delen), Tjatar på hunden så hon inte lystrar på sitt eget namn, Tvingar hunden in i möten som hon inte vill.. och resultatet blir att hon vid hundmöten hellre attackerar först pga rädsla, tillåter att barn slår på hunden för att hon slickar och är på  för att hon är kärleksfull, Ger fan i att duscha och hålla ren hunden, Struntar i att hunden har mask, Struntar i att uppdatera ägarna som det var sagt (och av den anledningen, samt valp idén blev det inga "papper") låter hunden (som aldrig gnagat söner något) käka upp sitt tik-skydd för att sedan dra det ut ur röven på henne då hon skriker av smärta för att det gör ont och är för stort.. Tja, vilka "goda vänner" som hellst kan "intyga" att hon haft det bra.. Det övertygar inte mig och de andra mer kunniga hundmänniskor som haft kontakt med henne ett dugg. Det är dessutom inte vad jag anser att ta hand om en hund. Gör man så, ska man inte ha hund heller. Sen att man vill ha hunden som valpmaskin = pengamaskin (så man har råd att gå till tandläkaren?) Är helt åt helvete rätt ut sagt, framförallt om hundens psyke inte är stabilt eller hunden är en blandras och inte hd/ad kollad ens en gång! Sedan att man anser att man haft hunden på rehabilitering.. Say What?? I min värld är det samma sak som djurplågeri.

Man ska också vara helt på det klara (vilket jag inte var då vi skaffade två tikar av dessa raser) med att det kan (och händer ofta) att det skär sig ordentligt. Skär det sig ordentligt mellan två hundar av dessa raser så kan det gå åt helvete och två tikar är som bekant (för endel) på liv och död. Har man då två tikar med kampegenskaper i sig, ja.. räkna på det själva. Det kan gå ordentligt illa även fast det är en tik och en hanne. Som då endel av er vet så kan dessa problem uppstå redan vid puberteten, men det kan även "smälla till"  när hundarna är runt två tre år. Hundar med kampegenskaper gillar att kampa för er som inte visste. Med tanke på hur det blev så gav vi därför bort henne till personer som jag VET anser samma sak om avel på dessa, redan ordentligt utsatta raser. Och som jag vet att hon har det bra hos.

Att snacka med någon som verkar ha den högsta "hjärnkapaciteten" mellan sina skinkor är lika lönsamt som att  gå över bron efter vatten. Om personen inte har någon form av självinsikt och ser att det knappast kan vara bara alla andras fel.. jag menar kommentarer som "fixat och rättat till efter alla andras oändliga fel" säger ju något. Det är fel på svärfar, svärfars fru/sambo, grannarna, Grannarnas hyresvärd, världen, soc, bup, vårdcentralen, Kommunen, Skolan, lärarna, Alla barn på skolan (utom ens egna då såklart), Hälsovårdsmyndigheten, andra myndigheter, oss, andra som tänker själv... ja, you name it... det är ju ditt eget ansvar över ditt eget liv. Eller som jag läste någonstans.... Ta fatt i livet och problemen eller hur det nu var.. Hehe.
"I live my life my own way" Ja då.. sannerligen.

Happy reading, för er som förstår och inte lever i ständig förnekelse om er egen existens brister. Har man redan problem med att sammansätta en mening så kanske man stöter på patrull... trisst i sånt fall. Men du kanske kan lära dig något, så det är fritt fram att fortsätta läsa. Men sedan kan jag väl anse att det är dax att sluta vara bitter..?? satsa energin på att ta hand om barnen så de slipper bup mer, det skulle i vart fall jag göra.                                                               


Peace!!
Alla barn gillar Tandfeén. =)

Sola, bada och vara sjukgymnast (försökte iaf)..

På Agges blogg kan ni som undrar över hur det går med Shiva läsa mer.. Läs här .

I går Lördag åkte jag, Hugo och Kharma till stranden. Hugo skulle få bada och njuta lite och samma med mig och Kharma skulle få röra sig tyngdlöst (tänkte jag iaf) Men jag är tveksam till om Kharma kan simma.. hon såg ut som en paralyserad groda så fort det blev djupt och tvärvände direkt. Hon var mer intresserad av att jaga alger och annat grönt i havet.

Det var jätteskönt i vattnet och hade jag fått med mig lilla bitchen ut i vattnet så hade jag badat och inte bara vadat omkring och blivit nerstänkt av Kharma och Hugo.

Lite bilder från dagen.

Här blev det för djupt så då vände den paralyserade grodan. Hugo är som en fisk, han skulle nog trivas att bada i havet varje dag.


Med siktet inställt på Hugo och med sjögräs i munnen..


Skönt!


Oj, oj nu blev det för djupt igen.. haha


Men.. vad gör du Hugo?
Hehe.. både mysigt och skönt, men ändå lite läskigt. Sen ville hon ut till Hugo men vågade inte hela vägen.


Hmmm.. finns det nåt roligt där nere?


Full rulle ut mot Hugo!


Hugo är då allt annat än en badkruka =)


Svårt att ta några bra bilder då Hugo var mer under vattnet.. Hehe.


<3 Lilla gubben!!Det var en lite snabb uppdatering. Sen kan jag meddela att båda små glinen nyligt fyllt ett år!!

Peace!

Torsdag.

Mysig morgon.. vaknade kl 5.. välsignad med huvudvärk som vanligt.. Idag är det en massa flängande på agendan. Känner egentligen för att gå och lägga mig igen och dra täcket över huvudet och sova bort huvudvärken. Har lite samtal som måste ringas.. nu måååste jag ta tag i mitt liv.. Det går inte att ha ångest för allt möjligt direkt på morgonen. Uhh.

Igår fick jag träffa Agge, Lina & Martin.. Vilka underbara människor! Jag ska berätta lite mer om allt det sen. Men det var  i allafall riktigt roligt att få träffa lite nytt vettigt folk.

Idag ställer alla 39 (?) Dogo Canarios ut i stockholm på World Dog Show.. Vad jag önskar att jag var där, men jag får vackert vänta på kort från utställningen. =) De visar på tv4 morgonnyheter om det. Vem hade kunnat ana att det skulle bli intressant med utställningar för mig.. haha förmodligen ingen. Inte ens jag.

Vetten idag också.. med Kharma då så klart.  =/  Denna lilla hund har kostat en hel del.. (inte för att hon inte är värd det) Det kan ju tålas att tänka på när man tror att man "sparar" pengar genom att köpa en blandras. Tänker inte gagga om det en massa eftersom att jag tjatat mig blå om mina åsikter om det i tidigare inlägg.

Tack och lov för kaffe säger jag bara.. mmm vad gott det är med en kopp kaffe. Måste tvätta en eller två maskiner också då det verkar ligga en förbannelse över tvättkorgen =P

Jag har varit dålig på att ta kort. =( ska skärpa mig..
Nä, nu ska jag ta och göra lite nytta.. Håll tummarna för att jag landra med huvudet upp och fötterna ner efter detta..

Peace!!

RSS 2.0