Mayas berättelse.




Maya är en 5-årig tik som har blivit dömd till döden på helt felaktiga grunder.


Läs hennes berättelse här (sidan med texten om Maya håller på att uppdateras, så om det inte står något så är texten på väg att uppdateras för tillfället)
Det finns en grupp på Facebook som aktivt arbetar för Mayas liv och rättvisa. Den finns att hitta om man söker på Facebook på Mayas Berättelse (om länken inte fungerar)
Det finns även en namninsamling för att protestera mot polisens maktövergrepp i fallet med Maya och hennes tre små valpar.



Detta måste vi alla agera mot att polisen omhändertar en tik och hennes en vecka gamla valpar utan att ägaren ens fått ge sin version. Detta är något som alltså kan drabba alla som äger en hund där någon gör en anmälan mot en och ens hund. Att inte göra en ordentlig utredning innan man tar beslutet om att omhändertaga och separera en tik från sina en vecka gamla valpar för att få stå fastkedjad i en bur i 12 dagar uan att få en enda rastningspromenad på de 12 dagarna är skandal i vårt rättssystem!!! Det är djurplågeri i allra högsta grad! Till saken är att Maya dessutom led av livmoderinflamation och ingen undersökte eller ens tänkte på att hon kanske var sjuk förens Anders Hallgren, Hundpsykolog och psykolog www.andershallgren.se frågade saker som gav honom svaret på att Maya inte var frisk fysiskt. Först då fick Maya vård, men beslutet om hennes avlivning står i dagsläget fortfarande kvar och jag upplever det som att det mer handlar om prestige från polisens sida nu. ALLT mitt förtroende för polisen kommer försvinna om Maya får sätta sitt liv till, trots att polisen själva gjort sig skyldiga till ett antal misstag och lagfel när det gäller Mayas fall.



Som man kan se på bilderna så har Maya tappat mycket vikt och ser inte ut som något annat än en ängslig stackars hund. Att man så lätt kan få sin hund omhändertagen och dödsdömd bör vara en stor varningssignal för alla som har en hund!

Sedan barnsben fick jag lära mig att inte tvinga mig på ett djur och det borde faktiskt vilken vuxen människa som helst förstå, speciellt inte en tik som precis valpat!
Jag vädjar till mina läsare här på bloggen att hjälpa till för att rädda Maya och att Trygga rättssäkerheten för ALLA hundägare (om en hund ska omhändertas måste lagens krav för det vara uppfyllda)

Kolla in länkarna och läs, skriv på och visa att vi inte vill att polisen ska kunna ta lagen i egna händer!

Om du vill maila de ansvariga så finns ett förslag på mail här och längst ner på den sidan finns mailadresser till de tre högst ansvariga i saken, Eva Årestad - Länspolismästare, Mårten Unbeck - Chefsjurist och Liselotte Grant - Chef för polisens tillsåndssektion.


Obs! Om ni vill ha kontakt eller har några frågor till de som driver ärendet kontakta Djurens Jurister på [email protected]

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0