Bra musik.

OM det finns någon som missat dessa underbara låtar så vill jag bara tipsa om dom. (Till och med hundarna blir glad när jag spelar Jason Mraz..)

 
Takida - Curly Sue


Jason Mraz - I´m Yours


Dilana. Jag längtar tills jag får se mer av henne.


Mer Dilana.


Så, nu ska jag inte tjata om henne.. Vill ni se mer så sök på Dilana på Youtube. =)


Radiohead-Creep


David Bowie-Life on mars


Billy Idol - Rebell Yell


Borta bra men hemma bäst.


Vad ska man säga..? =) 
http://www2.blocket.se/news?id=154686,154707&ca=23_3_s 

Pank 78-åring fyllerodde hem

Skåne 29 jun 16:51

Vad gör man om man befinner sig i fel land med noll kronor i fickan? En 78-årig svensk i Helsingör lät sig inte nedslås av sin tomma plånbok samt avståndet till Helsingborg. I stället lät han fantasin ta över och tog sedan själv olovligen över en roddbåt och satte kurs mot Sverige. 78-åringens fysiska krafter kunde dock inte matcha hans handlingskraft och mannen somnade på durken, möjligen i förhoppningen att strömmen skulle föra honom över till rätt land.

Den danska kustbevakningen larmades senare om en till synes övergiven jolle som drev runt i ett av världens mest trafikerade farvatten. Jollen med sin sovande besättningen bogserades tillbaka till Danmark där mannen fick sova ruset av sig innan han sattes på färjan hem, rapporterar Kvällsposten.

Rätt charmigt i allafall.. Jag kan se det framför mig hur han ror ett tag och sedan "däckar"  =P

Teknikens under (?)

Har ni tänkt på det.. Nu för tiden har vi mail, blogg, mobiler osv.. så vad behöver vi igentligen göra för att få kontakt med folk? Inte mycket.. det har inte jag gjort på länge.. Det var ganska länge sedan jag lärde känna någon ny bekantskap "på riktigt" . Men nya "www-vänner" finns nu lite överallt  =)


Det som fascinerar mig med detta är hur lätt det är att både skapa konflikter och intrigerer sedan inte kunna stå för det heller. Eller hur lätt det är att missförstå varandra på grund av att man inte hör tonläget eller ser kroppsspråket.  Man kan ju skapa kontakter och vänskaper överallt i världen. Detta på både gott och ont kan jag tycka..

Ett exempel.. man är irriterad eller besviken hur tacklar man det idag? ja antingen kan man sms bråka.. eller via msn eller mail.. och nu senaste nya möjligheten.. via bloggar.. Jag minns (på den gamla goda? tiden) innan mobil, dator osv var något som var och varannan hade så ansågs det fegt att exempelvis göra slut över telefonen.. Men nu då? Nä nu är det fegt att göra slut via sms. Var försvann civilkuraget? Eller beror det på att alla kontakter man har finns så utspridda att man inte kan träffas och reda ut saker?

Sedan verkar folk blivit allmänt förstoppade över lag.. (ja, om man generaliserar) Någon elak tunga når ens öra med någon påståelse om vad någon annan sagt/gjort och utan egen tankeverkasamhet så följer man då den banan. Sällan kollar någon upp hur det verkligen ligger till eller så.. utan "står det i tidningen så är det väl sant" ?? What? Är det verkligen på riktigt detta.. Vad hände med konfrontationer och eget tänkande..?

Människan är ett flockdjur.. men aldrig innan har jag skådat sådant "grupperingstvång" Nu får du faktiskt ta och välja vi eller dom.. Om du gillar det h*n säger så gillar du allt med h*n.  Näe.. jag tycker som jag tycker och jag tror och anser att de jag omgiver mig med inte har detta "grupperingstvång" jag menar.. varför är det så skrämmande att tycka olika? Måste man vara osams för att man tycker olika i någonting? Varför inte ta tillfället i akt och lära sig se lite nyanserat, jag menar allt är väl inte bara svart eller vitt och man föds banne mig inte allmighty. Dessutom är det väl givande om man nu lär sig något nytt.. även om man inte ändrar sin åsikt så kan man ju faktiskt lära sig hur man kan se på saken från ett annat perspektiv.


Du får en trosa.. =)

Vilka jävla mail som dimper ner i inkorgen.. Lyssna på detta.. Rubriken lyder: Du får en trosa.. Idiotiskt tänker jag och öppnar mailet för att se vad det är för nå´t. Där fortsätter jag att läsa: Nu kan du få trosan Pearl för 0 kr. Om du är snabb
så får du även en överraskningstrosa och är med och tävlar om ett presentkort på Hasseludden...
» Klicka här för att få dina trosor! Haha.. Suck!!!

Trosa från Evita, 0 kr!
PROVA TROSAN PEARL FÖR 0 KR... Vill du behålla den kostar det mer.. Hahahaha


 

Här sitter jag alltså och skrattar och tipset om en one size trosa gratis (om jag är snabb 2) En size som inte passar någon.. Men det sjuka är att jag sitter och skrattar åt det.. Har man tråkigt då eller vad?

Jag skulle verkligen behöva ett liv.. Ett jobb och lite vänner.. hahaha. Jobbet är nog löst.. tänkte att jag skulle öppna en massagestudio. Jag menar, jag behöver ju bara lägga mig på mitt offer så är de utplattade och alla kotor i ryggen har hoppat på plats i rena rama förskräckelsen.. hahaha No room for error.. haha

Så skadad jag är.. Isolering sägs ju göra folk knäpp så.. ja..


Upptäckte nu att länken till trosan funkar.. så skynda er nu!! Så får ni 2  =D
Min son frågade vad jag satt och skrattade åt... "jaha..(?) jag trodde du satt och chattade med någon"


Fler sjuka annonser (i allafall idag med min sjuka humor):

Testa snygga boxerkalsonger för 0kr 
Jag vill bara vinna en TOUCH.. går det?


Haryboy Gratis! 
Harry boy.. Hur ser han ut då? Grisen i säcken?


Nä nu ska jag ge mig.. Berätta gärna om det är någon annan där ute med sjuk humor idag.. Jobbigt att vara själv..Peace!

=|

I dag var jag och Kharma till djursjukhuset för en till kur cartrophen. Då hon börjat få ont igen.. Efter avslutad behandling (4 veckor) ska vi börja simma.. Eller treadmill.. vilket fysioterapeuten tycker är bäst.

Helt förjävligt att en unghund på ganska precis ett är ska behöva få medicin som oftast ges till gamla hundar.. Resultatet av skitavel.
Så fort vi kommer in på djursjukhuset så förändras den lilla damen och blir det lilla monstret som skäller på ALLT. Att hon inte tycker om stället är väl rätt uppenbart, och nu sover hon som en liten gris. Jag tycker de är så gulliga där uppe.. De gör verkligen allt för oss "kunder".

För övrigt så känner jag mig rätt uppgiven och frustrerad idag.. Kanske följden av den senaste tidens alla händelser, men mycket är också bristen på sysselsättning. För att inte tala om ARBETSFÖRMEDLINGEN som inte gör ett skit för att hjälpa till. Vill man ha ett jobb ska man då inte lita på arbetsförmedlingen. Nä fan.. orkar inte tjata om det..

Jag måste göra en förändring nu, för som det är nu vill jag inte ha det.. Det är ju faktiskt inte någon annan som kan ändra på det heller.. Jag kan inte sitta och babbla om det negativa, det blir bara nedtryckande. Nä jag ska fan ta och skriva en cheklista med saker som jag måste göra och sedan följa den nitiskt... Japp så får det bli så jag kan få någon ordning på allt.

Men mitt i allt kaos som råder innom mig just nu kan jag känna att jag önskar att det fanns någon nära vän här jag skulle verkligen vilja sitta och babbla, babbla, babbla.. Men eftersom att det inte finns det just nu så får ni vara de jag babblar till.. Nä, sova kanske? Ähh hörs senare.. over and out!

Fy fan vad det blåser..

Det blåser som fan ute.. Vi blåser också tydligen.. folk på hundar.. =O. Jag vet i vilket huvud det blåser också.. jag tror minsann stormen Gudrun aldrig lämnat Skåne.

Bläddrandet på Blocket.se igår gav mig en kalldusch. En av mina hundar har fått syskon.. det som hette så fint "tjyvparning"  som alla annan blandrasavel.. märkligt hur det kan bli.  Ändå inte förvånande, efter allt jag lärt mig på detta år. När vi ändå snackar att lära sig så får jag säga att en männsika som tror/anser att den är fullärd är bland det mest frustrerande som finns. Framförallt om den människa inte har en ANING om vad den snackar om... Blir man någonsin fullärd?

Fick höra för ett tag sedan att en veterinär över telefon gav en rekomendation att ta en kull valpar på en Amstaff/Rottweiler för det skulle "lugna ner" hunden.. En Amstaff/Rottweiler är en blandning som kan bli lite hur fan som helst.. och definitivt inget att mixa.. Hur kan en vette lämna en sådan rekomendation.. Nä det tror jag inte ens på att en vette har gjort utan detta var ytterligare snack för att "verka" kunnig och vetandes och för att rättfärdiga planden om blandrasavel. Och varför inte istället jobba med hunden för att få den att "lugna ner sig" Nä, ta den enkla vägen samt tjäna pengar på kuppen.

Vad tror ni om denna kommentar från en männsika som aldrig varit i kontakt med "Amstaff tidigare": "Hon är enormt aktiv och kräver mer än en amstaff normalt sett gör. Både mentalt och fysiskt." baserat på denna kommentaren: "Amstaff e inte så hemska å farliga som alla säger (eller många iaf) ...Dom e väldigt kärleksfulla å omvårdande, dom tycker om att ta hand om andra ..."   Med inställningen, ni som inte tänker som jag.. ni kan dra.. Typ jag gör som jag vill, vad som än är bra.. jaget före allt.. Money makes the world go round.. Nja.. ordbajs.. vilket leder mig osökt in på politiken.. men den har jag inte ens lust att diskutera..

Magkänslan.. varför är vi så dåliga på att lyssna på vårt inre? På tal om inre, så ska jag leta tills jag hittar Jeff Jones.. honom skulle jag vilja ha en sittning hos.

Jag verkar eventuellt lyckats spåra en potentiell fader till bastrden också.. Det lustiga är att denna världen är inte så jävla stor ändå. Den röda tråden är pengar... Förbannade pengar. Varför anser folk så fort de lagt vantarna på en hund att avel är det dom är ämnade att göra? De som vill ligga "under radaren" och inte granskas lika tydligt som en kennel väljer därför blandrashundar, där kan de sitta i sina kvartar och para tills det inte går mer.. då byts hunden ut mot en ny pengamaskin. Nä, förbannade människor. Pengar och knark får tydligen folk till att göra allt möjligt omoraliskt och egoistiskt!

Att sitta här blir ju också rätt egoistiskt och går ju rakt inte, så det får bli en promenad ut i blåsten.. Lite mer kaffe och en god frunch först bara.

Lillan är hemma.

Shiva kom hem igår.. Lilla flickan som blev så glad. Tänkte bjussa på lite bilder på henne.

Min lilla Gremling <3


.


Myyys!!! Lillan då.. Skitig, låånga klor.. men glad som fan ändå!!

Tre ggr fick vi schamponera henne innan hon blev ren.. gud vad hon mös av duschen. Egentligen vill jag inte ens tänka på hur rätt min magkänsla varit, nu får jag ju bara tacka för att det inte slutade i katastrof.. hoppas jag.. Men trisst nog får det nog bli ett besök hos vetten och klippa samt bränna under sövning. Och bara be för att hon inte fått några bestående problem med tarmen.


Så går det i vart fall INTE ha det. Och detta var den tass som klorna var kortast på.
Såvida hon inte går med på att fila ner klorna, men hon verkar inte alls tillåta hantering nu efter att vi med mycket arbete fick klippa den ena tassen.


Nyduschad och busig! Där ser man också klorna.. och efter 2-8 timmar i skogen tycker jag att de inte borde kunna bli såhär.. Samt att hon borde ha mer muskler.
Hur söt är hon inte då!!

Så vill jag passa på att tacka Lisa för den instas hon gjort för oss!! 1000 tack Lisa!!!
Det var allt för nu då..

Peace!Trevlig midsommar.

Jag vill passa på att önska alla en trevlig midsommar och att ni får (till skillnad mot oss) ett underbart väder!


Detta väder lär vi få dras med idag.. =/


I natt när jag var ute med hundarna så såg jag en sååå vacker stor måne, den skulle jag ta kort på.. här är ett av resultatet på det.. Totalt misslyckat, men rätt coolt ändå.inget kort taget bakom fönstret gör den rättvist beskriven.. men men.

Som sagt, GLAD MIDSOMMAR!!!
Peace!


Vad många ni är =)

Så många ni är som var dag besöker min blogg.. Det är jätteroligt! Skriv gärna något om ni ändå tassar förbi här. =)  Tänkte bjussa på lite kort som jag tog idag. Hittade ett löv med de mest underbara färgerna, lite deppigt bara att det är midsommarafton imorgon och jag går och snubblar på HÖSTLÖV.. =)


Min lille gosegubbe som helst ska ha kroppskontakt ALLTID! =D


Mitt personliga monster som inte går att annat än ÄLSKA!! =D


Såna pryder min oas till balkong.. Myyysigt!


Så skum himmel.


Så till sist lilla höstlövet.

Nu får ni sova så gott.. det ska jag göra efter jag tagit nattrundan med odjuren.
Peace!!

I natt jag drömde..

att jag på något knepigt vänster levde i tidsepoken som passar mig och som jag nog var menad att leva i också. Då Pink Floyd, The Doors, Janis Joplin och andra underbara människor var verksamma.. Då Batik och färger var en livsstil och då människor inte var allt förstoppade i hjärnan.
Sen vakande jag och insåg att materialismens era är här och att tiden jag pratar om är förbi. Musiken idag kommer inte längre från unika människors inre utan mixas och matchas till folks yttre. The doors of perceptions.. hmm kan man äta det? Bert Karlsson sitter med sina kanintänder och tror at han har en aning om vad han sysslar med, han som byter ståndpunkt lite som det passar in i tiden.
Att hitta kärnan och tanken till något har man inte längre tid för då människan idag endast lever efter kalendrar och filofaxer.
Kraven på den modärna kvinnan ser helt annorlunda ut idag och man ska passa in i mallen, annars är man konstig och faller bort.. Alla vill vara "udda" men ingen, eller få vågar.
Det är trendigt att vara "emo" att skära sig själv och att vara "deppig" och självmordsbenägen.. Vart är världen påväg?

Småbarn snackar om vikt och utseende i tidig ålder och det ska vara lightprodukter och dieter hit och dit. Grundinställningen hos människan har ändrats och blivit råare. De "oskrivna reglerna" om ärlighet suddas ut mer och mer och i ett slagsmål slår man på den som redan ligger ner.

så jag tror jag ska försöka sova och drömma mig tillbaka..

Här kommer lite bilder i varjefall.Ser ni hjärtat på Halsen? =)


Så lite bilder från Hugos skolavslutning. =)

Efter rabaldret som blev med det "kristna" julspelet så blev jag förvånad att se Svenska flaggan och höra Nationalsången... glatt överaskad över att vi inte duckar för det med.


Hugos underbara "fröknar" Malin och Christel
Sen har vi då Hugo, Jesper, Danijal, Kristian och Oscar.


Malin och Christel. Underbara lärare som vi kommer sakna.


Den tredje hjälpläraren Marie som skulle sluta.. Så otroligt trevlig och bra på alla sätt och vis. Hon kommer vara saknad.


Eva, Jespers mamma.. urtrevlig och så lättsam!!! (vet inte om hon hade börjat fira redan innan =P )

Det var allt för nu.. Peace!!Captain crazy...

Jag måååste åka till Jamaica. Man kan inte annat än älska denna människa.. Haaahaaahaaa.
This ship is sinking..

Helt ärligt så förstår jag mig inte på folk... Den siste idioten är inte född.. nä okej, men föds det fler idioter nu än förr?? För mycket inavel kanske? Inte bra med "linje avel" på människan.

Jag har börjat engagera mig på en annan nivå för hundar, det kanske ni som känner mig lagt märke till. Detta på gott (?) och ont. Jag vet när jag bodde i norrland, under min barndom som jag bodde i Kåbdalis så hade vi alltid hundar. Detta av den enkla anledningen att de först och främst var sk. Älghundar. De fungerade ju även som familjehundar. Det kan tyckas grymt hur synen samt hanteringen var på/av hundarna var.. Ställde de inte en älg under de två-tre första åren så var de helt enkelt värdelösa. Om hunden bodde i en familj där det även bodde barn fick de oftast "gå i pension" för att endast vara familjehundar, annars så var det oftast en tripp med bössan ut i skogen för att avsluta livet, eller omplacering till någon familj med ett lyckligt barn. Detta var dock rätt sällsynt att hunden inte ställde en älg eftersom man liksom all annan prestations avel endast tog valpar på duktiga älghundar. Det fanns alltså ingen direkt ekonomisk vinst i aveln.

Jag kan inte dra mig till minnes att en enda hund som vi hade eller någon annan jag hört talas om där uppe hade hd/ad problem eller andra sjukdommar. Förvisso så var det ingen som åkte till veterinären (i stort sett aldrig, blev hunden sjuk så var det ut i skogen med bössan) det var ju inte snack om röntgen osv.. men hundarna hade ett mycket aktivt liv och dåliga höfter hade nog visat sig.

Våra hundar blev alltid gamla och orsaken till avlivning var (så som jag kan komma ihåg) alltid ålder. Alla dessa älghundar var nästan alltid riktiga blandningar av allt möjligt. Vi hade en enda (också så som jag kommer ihåg) renrasig gråhund och det var den "odugligaste" hunden vi hade.

Snacket var, där uppe att renrasiga hundar hade sina rasrelaterade sjukdommar och det fick man bort genom att korsa allsköns hundar. Aggresivitet och ostabilt psyke.. sånt fanns inte heller.


Väl nere i södra delen av Sverige så visar sig något helt annat... Jag flyttade till Helsingborg när jag var 18. Med mig hade jag min varghybrid Raija. Här fanns inte möjligheten att ha sin hund lös på samma sätt som i norr. Raija var en otrolig individ och hon blev 12 år innan hon dog. För ett år sedan köpte jag hunden som för alltid skulle ändra mitt liv, mitt engagemang för hunden i en helt annan nivå. Kharma... En liten pitbull-mix från Rosengården-Malmö. Kharma har fångat mitt hjärta, en sk. kamphund med det mest kärvänliga sinnet mot allt och alla. Underbar men enerverande. Kharma öppnade mina ögon för de sk kamphundarna och idag skulle jag aldrig i hela mitt liv kunna tänka mig att ha en golden eller något annat. Vi hade redan bestämt oss för Ymer (vår Dogo Canario) handpenningen var betald och skulle inte ha något annat heller (då vi redan hade Shiva Amstaff/rottweiler.. ostabil i psyket, mycket underlägsen,skvättig och nervös), men så fick jag syn på henne på blocket och något inom mig bara skulle ha denna lilla flicka. Sagt och gjort åkte jag till Malmö och hämtade henne i Augusti (den 16:onde rättare sagt) Så där satt vi med tre valpar. 3 valpar med så olika personligheter. Kharma har sedan dag ett varit en tjej med mycket skinn på näsan, aldrig aggressiv mot någon människa men mycket dominant mot de andra två och så Ymer (som igentligen skulle hetat Buddah eftersom han alltid varit så lugn)  

Anyway, Kharma visade i oktober förra året att hon hade ont, vilket i sin tur visade sig vara en subluxation av hö. höft.. Detta går inte att bota, bara förhala. Alla som har haft en hund som är sjuk vet vad jag går igenom, hon är som ett barn för mig och tanken på att avliva henne får mig att gråta. Eftersom Dogo Canarion visat sig vara en så pass ny ras och så mysig ras så har jag börjat läsa och lära mig en massa eftersom dc´n/presan och pitbullen är de raser som står mig närmast så har jag börjat engagera mig massor i dom.

Det jag lärde mig med köpet av Kharma var: aldrig mer en blandras, man vet helt enkelt inte vad man får.. man har ingen koll på något och blandningarna kan vara förödande. Blandras peddlers gör detta av en enda enkel anledning.... PENGAR. Så nej, det tänker jag inte stödja. Det är dessa sk "pitbulls" som hamnar på löpseldar "mördarhund bet ihjäl lille sixten" Detta på grund av oseriösa och okunniga ägare.

Så inser jag mer och mer att det är samma jävla skit som försigår även inom rasaveln. Rasrena hundar har en rasstandard att gå efter (i mångt och mycket så gillar jag inte rasstandarder då de har en tendens att balla ur.. kolla bara på shäffern, räkstjärtar) Men lik förbannat om man nu har en rasstandard att gå efter.. vad är det då som är så jävla svårt att följa den då?? Tittar man på denna lilla ras som nu är uppdelad i två.. Presa Canario och Dogo Canario så kan man ju känna att det skulle vara roligt att utveckla hunden till något bra. Presan får ju lov att vara svart, det får inte dogon.. kan tyckas löjligt.. jo det kan jag också känna... men möjligheten finns ju att hålla på med presan om man vill ha svarta hundar.. Jag är själv svag för svarta hundar. Sen detta med inavel.. Riktlinjerna är att  inavelsprocenten ska ligga på MAX 6, 25 % enligt Skk. Men knappt någon av de hundar jag känner till ligger under det.. snarare ligger de på (som i Ymers fall på 9 %) 9% och ända upp emot 12% (och då är alltså 12,5% =lika hög % som halvsyskonavel) 
Visserligen är rasen liten, men varför inte importera lite nytt blod istället? För att det ska gynna rasen lär det ju behövas.

Det vimlar av älghundar i dc världen också.. inte i den bemärkelsen att de används till att ställa älg utan att de ser ut som älgar. Ymer är runt 74 cm i manken.. han är alltså över 10 cm för hög. Så ofta jag fått frågan vad det är för grandis mix många tror att det är en blandning av pitbull & grandis.. (Eller så ser de ut som tax/canarios.) Många verkar ju tycka att det är coolt då hunden blir jättestor.. En jätte dc.. wow. Jag informerar folk som blir intresserade av rasen att Ymer är väldigt avvikande rasstandarden så ingen går och köper en dc i tron om att deras hund ska bli lika hög som Ymer. Ymer är ju för fasen som en mutation om man nu bortser från mentalt då han nog är mer rastypisk.

Sedan kommer vi till det som jag känner är ganska viktigt. Höft och armbågs status. Med tanke på att det är en så pass stor hund så är det viktigt att röntga sina hundar och att inte avla på hundar med dåliga armbågar och höfter. Personligen anser jag att B är taket för höftstatus när det gäller avel. Men vad jag hitils sett så finns det inget större intresse i höft och armbågs status. 
Sen kommer en annan detalj.. mentaliteten.. som är jävligt viktigt. Detta kan jag ju säga genom hur Shiva är i sitt psyke.. jag skulle inte vilja ha en canario med dålig menatlitet.. uhhh.

Sen till den kanske mest komiska delen. Här ska inget ifrågasättas.. avviker dina åsikter så kan du räkna med kalla handen eller så är du helt enkelt mentalt störd.. inte helt "riktig i huvudet". Det finns inte många som ifrågasätter heller...  och det kan jag ju förstå om man, för att man ifrågasätter sen kanske inte får köpa hund. Ryggklappningar för att sedan resultera i backstabbing. Det är för mig helt förbluffande att ingen har egna åsikter. Detta liknar en borderline värld. Antingen så är man svart eller vit, god eller ond, inne eller ute, bra eller dålig. Ja jösses. människan det mest idiotiska djuret.

Det var som när Peter sa att vi skulle börja med WP med Ymer.. vilken reaktion haha. Man ska inte anstränga hunden utan att friröntga den först.. näpp.. jag är förste man att ställa sig bakom det, men med en sele så blir det knappast någon större belastning. Om det nu är det så ska man inte heller träna spår (där man också har sele på hunden) eller ha klövjeväska på hunden heller. Inte heller några "tuffa" nithalsband eller nåt sånt. Nä, det är inte bra med inavel (på människor heller)


Men det jag ville säga med mitt inlägg är att allt som görs som inte värnar om rasen kommer resultera i att dc´n kommer bli något helt annat.
Skulle hela nordens alla dc åka på utställning i Spanien så tvivlar jag på att det skulle bli så mycket Champions och andra bra utmärkelser som det blir här. Rasen är ju färsk här uppe och många domare verkar inte besitta FÖR mycket kunskap om rasen. När till och med endel hundägare som har möjlighet att ställa ut i Spanien hellre ställer ut på andra ställen för att spanska dommare är stenhårda och hundägaren inte har en rastypisk hund.

Nä, så mycket konstiga saker folk håller på med.. Burhållna djur, försäljning av valpar som är 6 veckor, avel av ostabila hundar, avel av oröntgade hundar, inavelsnivån, avel av hundar med dåliga höfter, avel av felfärade hundar, Avel av nytt blod med hundar som finns i var och varannan stamtavla och de sjuka hundar som finns, de är inte sjuka. Det fattar inte jag.. hur jävla duktig man än är så kan det bli sjuka hundar ändå det är väl inget konstigt med det? Så jag finner mig själv här idag ifrågasätta mig själv om jag skulle vilja köpa en till dc...  Efter detta inlägg lär jag väl få det svårt att få köpa en ändå. =P

Nä prestationsavel kanske är det bästa ändå.. 
Det ska bli intressant att följa utvecklingen, jag kan tänka mig att detta kommer bli som Amstaffen och Pitbullen i framtiden.
  

På order av min sambo..

Ska jag lägga in en länk här.. http://s1.bitefight.se/c.php?uid=60609

Så då.. =)

Stranden.

Igår var vi till stranden.. Hugo, Inger, Isabelle, Kian och jag. Häääärligt kan jag säga. I 4 timmar var vi där. Det tog Hugo ungefär 4 sekunder från det att vi kom dit till när han var doppad.. =D
Här kommer lite bilder också.


Inger.

Fruktstund.
Isabelle.

Så vad tror ni om det.. gissa om vi hade en underbar dag igår.. Idag blir det att göra något mysigt med hundarna.. De fick vara hemma igår med badkrukan Peter =)

Nationaldagen


Det har varit Nationaldagen och den firade vi i Danmark.. Jag, Hugo, Nicklas och Kian aka. Pinne-mannen.. =P Ungarna fick för sig att de skulle bada vid Kronborg... Vi hade inte badkläder osv med oss men det struntade dom i.


På färjan över.. Kian var mycket orolig att den lilla segelbåten skulle krocka med oss.. =)
Det var långt att gå till Kronborg tyckte alla.. framförallt Kian.


Väl framme skulle vi bara provkänna på vattnet.

Kian var först i bad-mode.. =)


Jag tyckte bäst om att sitta på stranden och njuta.. =P Jag kan bjussa er på en liten glimt av mig och mina tattoos..


Ja, till slut var båda grabbarna i plurret.. =)


Så säg.. är inte Danmark vackert?
Ser man att jag älskar husen och miljön i danmark?
På vägen hem.. Det obligatoriska.. Röd pölse och kingleys citrondricka..


Väl hemma skulle vi grilla med Peter, Hundarna och Inger.. Peters moster/Nicklas mamma
Det blev en flopp då det kryllade av myror och gräset är så tort så det är gult.. förmodligen fick man inte grilla där.. men vi placerade grillen bra, på sand och hade 5 liter vatten att släcka den med.
Inger.

Badpremiären =)

Länge sedan sist såklart.. =) Idag har vi i vart fall varit på stranden med Hugo och så hundarna såklart.

Helt UNDERBART skönt tyckte vi alla eftersom att det fortfarande, nu (klockan halv sju) är 42 grader varmt på balkongen.. Förvisso är det sol på balkongen.. men det har varit extremt varmt idag. På stranden var det ändå viss svalka i form av vind och lagom kallt vatten.

Båda hundarna badade =)

Precis vad vi hoppats på då, och när hundarna satt på stranden med badkrukan Peter och jag och Hugo var i vattnet så grät Ymer så det hördes över hela stranden.. =) plutten. Kharma slet sig och rusade ner till mig, så jag antar att stranden var en hit för alla (utom Peter då =P ) Hugo vad dock den som njöt mest av badandet Han var konstant i vattnet i över 2 timmar.

Här kommer lite bilder från dagen iaf.Så.. Där har ni lite nytt att titta på. Tyvärr kunde vi inte ha hundarna lösa.. Vi var "olagliga" och var inte exakt på hundbadet utan lite bortanför.. vilket folk flitigt kommenterade när de gick förbi oss.. På 200 meter strand som var hundbadet var det iallafall 20-30 hundar. så vi tog säkert före osäkert.

Btw, vi väntar kort från Shiva.. så fort de landat kommer vi uppdatera med de såklart!

Peace!!

RSS 2.0