Vårt underbara samhälle.

Jag sitter och tittar på nyheterna.. Jag häpnas! Dessa bränder och vandalisering på rosengård i Malmö är något som jag för mitt liv inte kan förstå. Visst att folk vandaliserar och så, men att angripa räddningstjänsten när de ska göra sitt jobb..?? DET övergår mitt förstånd! Vad är det för fel på folk nu förtiden? Är det sånhär skit som våra skattepengar ska gå till? Är det verkligen okej? 
Gamla människor blir rånade och brutalt misshandlade, folk som blir rånade/överfallna får också erfara SJUKT mycket övervåld. Man sparkar på den som ligger ner, vid slagsmål ska man gärna vara många mot en och/eller använda tillhyggen/vapen. Man hugger folk i ryggen, langar droger till barn. Rånar barn och gamla, våldtar, gärna gruppvis. Knivskär och sexuellt trakaserar djur.. Många brott och överfall är helt utan syfte utan görs endast för nöjes skull eller vad det nu kan vara.. Är folk verkligen sånna ynkryggar nuförtiden? Vad hände med vanlig "tjuvheder"?Jag blir både förbannad och ledsen! Denna världen ska våra barn växa upp i, denna världen ska de överleva i. Det är helt sjukt att jag är och bör vara rädd när jag är ute själv på kvällarna. Mina tankar går till när jag bodde i norrland.. ALDRIG var jag rädd när jag var ute. ALDRIG! Det gick att lifta hem med okänt folk utan att vara rädd, att ha ytterdörren låst på natten var inget man hade bara. Men här och nu.. här är dörren låst på dagtid, alltid. För att känna sig trygg när man är ute krävs att ha med sig Ymer ungefär. Att beväpna sig är inte helt främmande heller.


Inte nog för att man ska vara rädd för sin egen del utan sen ska man ha stenkoll på sina barn också.. Det vimlar av äckeljävlar som angriper barn. Dessa släpps rakt ut i vårt samhälle igen utan att man vet något själv, det får man upptäcka om det skulle hända något.Detta sjuka samhälle och straffen är som ett skämt. Klart det inte avskräcker folk för att göra en massa skit när straffen är så milda så de närmast kan liknas som semester.

Gränserna är öppna och folk väller in fast att jag anser att Sverige inte tar hand om/kan ta hand om de som redan bor här. Hur fungerar det? Säger man något som det jag just skrev så blir man GENAST kallad för rasist osv, osv för kritik mot något som kan riktas mot invandrare tolereras inte. Nåja, kritiken riktas mot Sveriges politiker men för länge sedan har folk slutat lyssna.
Många gånger känner jag bara för att flytta från detta landet.. eller tillbaka upp till Norrland igen. Sverige är ett riktigt mes-land.. här kan man inte kritisera något utan alla ska pleasas och vi tar ingen ställning för någonting. Vi är ju neutrala.

Jag vet inte hur man ska komma tillrätta med det som håller på att gå sååå snett i samhället när ingen vågar nysta i det och ställa krav.. Det leder mig in på något annat som också är väldigt viktigt. Barnuppfostran.. Varför slutar vi allt mer och mer att ha krav på våra barn? "Nä men min lille gustav är ju så snäll.. han gör aaaaaldrig sånt"... total blindhet för att ens barn inte är änglar (ingen är en ängel rakt igenom)  Att man överöser barnen med saker och gränslöshet är väl för sjutton inte bra? Tror man att man är snäll om man låter barnen bestämma så tror man fel. Det ska mjäkas och tramsas förjämnan tycker jag. Många gånger när jag tittar på ungar och hur de beter sig mot sina föräldrar och vuxna.. framförallt andra vuxna (som jag blev uppfostrad att man skulle ha respekt för alla, framförallt vuxna) ja, då kan jag tänka på vad konsekvenserna skulle bli om jag betett mig så. Jag är tacksam över att jag fått en bra uppfostran. Förmodligen gammaldax uppfostran.. Att avbryta någon (framför allt vuxen) var absolut inte okej, att kalla sina föräldrar eller andra för fula saker, inte okej, att käfta emot, inte okej. Sånt gäller då inte idag. Ofta tycker jag att jag ser nästan omvända roller. Föräldrar som lyder sina barn. INGA ansvar för någonting.. hoppsan, jag tappade min mobil.. nä, men det gör inget för jag får en ny. What´s up with that?


Åh, ska du ha lite saker.. kanske några skitdyra saker så du kan visa/känna att du är liite bättre än alla andra? Visst, man kan ha märkesgrejer, visst.. man kan ha dyra saker. Men det är väl inte det som är viktigt och som visar att man är en bra människa? Idag heter det inte "kan jag få", idag heter det "jag ska ha"

Tv väller med program som "super-nanny" där rabiata ungar löper amok och föräldrarna är apatiska och har inte den blekaste aning om varför det blev såhär. Ger man bara upp eller vad handlar det om? Vad hände med att ha krav och regler på/för sina barn?

Nä, jag är inte någon expert eller har ett helt problemfritt liv, jag gör inte allt rätt och har mycket kvar att jobba med.. men många gånger så förstår jag bara inte vad folk håller på med.Jaja, det var förmiddagens reflektioner. Haha!
Nu ska jag rasta jyckar och annat skoj. =)

PEACE!!

Crazy Train.

Ahh, vilket väder vi har här.. jag kan knappt fatta det! Bara inte sommaren är nu och resten av sommaren blir kass som det varit nu ett par år. Nu mååååste det bli en fin sommar!!

Det händer mycket saker nu.. mycket bra och endel dåligt. Jag önskar att jag hade vetat allt jag vet idag för typ 2, 3 år sedan.. vad det hade underlättat saker både känslomässtigt och praktiskt. Men mest känslomässigt. Man lär ju så länge man lever.. men på vems bekostnad? Ja, vi tog oss till slut ner till stan iaf och jag tog en del bilder.. Kameran håller nog på att gå sönder. Jättemånga kort blir mörka och suddiga, sen blir endel alldeles för ljusa.
Ja, just det.. jag var på hundkurs ikväll. Oj, vad intressant!! Inte kursen så mycket i sig kanske för det var inte direkt några nyheter i allafall inte denna lektionen.. men folket!! Endel verkar ju inte ha koll på nåt mer än vad som är fram och bak på sin hund. Visst, jag är absolut ingen mästare och jag har mycket att lära, men liiite koll har jag. Ett exempel som han tog upp.. När man har barn och hund så måste man lära sina barn att respektera hunden och att hunden ska få vara ifred.. Det satt folk och häpnades över.. ? Folk köper hudar efter hur söta de är.. ingen tanke alls på vad det är för motor i hunden och vad den är avlad för och undrar sen varför de har en hund som är helt hyper och har en massa problembeteende. En hade en dobberman/labbe mix.. instruktören frågade varför hon valt den blandningen och hon svarar, priset.. !?!  Han sa att man inte skulle träna så mycket med sin valp, valpar orkar ju inte så mycket.. Det hade många ingen aning om heller. Tja, detta ska bli vääldans intressant!

Här kommer lite mer bilder i allafall från dagen.


Freya och kabbi i barnvagnen.


Nicklas och kabbi.


Kabbi skulle bära nycklarna.


Freya och Nicklas.


Freya och Jag.


Ymer spanar.


Lilla fisen.


Stor och liten.

Nähä, nu ska jag hoppa i säng. Snart ska vi ju upp igen.
Sleep thight, don´t let the bedbugs bite ;)

PEACE!!


Sooool!! =)

Det är helt UNDERBART väder ute!! 18 grader i skuggan. Vad gör jag här då tänker ni, jo jag väntar på att Hugo ska komma hem från skolan så vi kan komma oss till parken också.. Peter, Freya, Nicklas och hundarna är redan där..


Tänkte att jag skulle lägga in korten som har blivit tagna nu, för sen kommer jag ju ta mer.


Här väntar de på något gott.. Det är ju lite skillnad i storlek ;)


Igår kväll var Kabbi i sitt esse och skulle busa. Tycker nästan att man ser hur "full i fan" hon är här. Haha!


Här smög hon på Ymer.


Ymer hoppade upp i soffan så inte Kabbi skulle kunna härja mer med honom.


Kolla vad fint det är ute.


Katterna hade möte på cykelvägen eller nåt. Hahaha!


Ymers snuttenalle gillar Kabbi också.


<3

Ja det var lite bilder.. Mer kommer sen :)

PEACE!!

Kabbirad!

I Fredags åkte jag och hämtade vår nya familjemedlem. En helt underbar liten staffetjej. Hon är otroligt vacker och ännu mer go. mycket trevlig personlighet i en sån liten sötgris. <3

Allt har gått över förväntan och hon är mycket lyhörd. Hon vill alltid vara nära och verkar älska hela världen. Ymer har tagit detta jättebra också.. så det som inte alls var planerat.. för jag hade verkligen inga planer på valp eller ny hund för tillfället, var nog verkligen menat att ske. Jag var väldigt rädd att jag skulle "tro" att Kharma kommit tillbaka.. eller att jag skulle få henne tillbaka i en ny hund och hela den biten. Jag hade skuldkänslor för att jag "ersatte" Kharma. Men allt det är borta. Jag vet att Kabbi är Kabbi och jag kan ändå älska och sakna Kharma fast jag har en ny hund. Ja, detta känns väldigt, väldigt bra!

För tillfället bubblar jag av lycka.. men det finns andra saker som gör så förbannade ont.. Återigen ser jag vikten av att vara noga med att sin uppfödare är noga och har de rätta intentionerna. Återigen så ser jag hur viktigt det är att man inte tar chanser för sin egen vinnings skull.

Här kommer lite bilder på lilla Kabbi i alla fall.


Stor och Liten.


Myys <3


Mer myyys! <3
favvoplatsen (iaf en av dom)


Lek.

Ja, det var ju ett helt gäng bilder.. Fler kommer senare. =)

Peace!

Varmast i Sverige igår och årets första grillning.

Ja, enligt nyheterna på... (någon kanal), så var det varmast i Helsingborg igår. 16 grader! Det var verkligen underbart!
Vi drog och grillade.. Inger, Nicklas, Isabelle och Kian följde med och så Linus då som sov över här i natt. =)
Vilken underbar dag! Hoppas att denna sommar blir varm och fin... blir den det så kommer jag inte vara inne mycket alls. Det finns redan en hel del planer inför sommaren men det kommer allt eftersom. Ja, självklart så tog jag ju bilder igår och här kommer lite bilder.


på väg till grillplatsen.


Två nyfikna krabater.
Kolla alla regnbågar.. jag har en regnbågstigrerad hund. Haha!


Är han inte snygg min lilla pärla?
Ungarna lekte


Hugo väntar på att Linus ska kasta frisbee´n.


Freya tyckte också att det var kul.Så ska jag lägga in lite bilder på hur det ser ut här i Helsingborg naturmässigt.

Denna doftar SÅ gott!

Ja, det var allt för nu.

PEACE!


B´Anna.

Igår fick lilla B´Anna somna in. Hon hann inte ens bli sju månader gammal. B´Anna var avlad med de absolut bästa förutsättningarna och var verkligen en personlig och charmerande liten flicka... nästan mänsklig. När Anna och Anders var här så fann Hugo och B´Anna varandra. Trots att B´Anna bara var en valp så var hon väldigt "vuxen" i sitt sätt att vara ock tog det så försiktigt med både Hugo och Freya. Nar man tittade på B´Anna så såg man ett värmande djup i hennes vackra ögon. Hon var en stark och tuff tjej utan att vara utåtagerande.. Hon hade alla fyra tassarna på jorden och satte Ymer på plats direkt.
B´Anna gav ordet "skärpa" (och då menar jag så som dessa hundar ska vara inte hundar som biter och gör utfall och är oberäknelig) ett ansikte. B´Anna var verkligen en enastående lite tjej.

Mina tankar går till Anna och Anders som gjort allt de förmått för att ge sina hundar det bästa av det bästa i alla lägen.
Hade jag varit hund hade jag valt att bo hos dom, för bättre än så som deras hundar har går inte att ha.

Sedan måste jag säga att B´Annas uppfödare är helt underbara de med. De stöttar Anna och Anders på alla sätt och det är väl egentligen som det borde vara.. men så är det ju verkligen inte i alla lägen.

Vila mjukt lilla flickan. Du är saknad!!

Wish You Were Here.

Sucky, sucky day.. Idag är bara en sån dag då jag känner mig nere. Tänker så jävla mycket på Kharma hela tiden. Ska jag sitta på balkongen i år och sola och hon sitter inte brevid mig? Ingen som väcker mig med blöta pussar på morgonen.. ingen att slåss om sängplatsen med..  Ingen liten damp-hund som härjar runt här.. nej. Tomt, tomt och trisst.

Satt och kollade in annonser på hundar igår, först och främst bull och terriers.. hittade den tik som jag är nästan helt säker på att hon är Kharmas mamma ute på blocket. Jag fick sån lust att köpa henne bara för att hon ska slippa få en enda jävla kull till! 

Sen kom jag då till Dogo Canarios.. Ja, vad ska jag säga? Det är en mängd valpar både på väg och födda efter helt eller delvis oröntgade hundar, eller hundar med sjukdommar i stora delar av sin egen syskonskara eller hundar som ÄR röntgade men inte är fria.. Jag skulle ljuga om jag skulle säga att jag skulle vilja ha någon av de valparna, jag skulle inte ens vilja ha en sån hund på foder. Jag skulle inte rekomendera någon att köpa en hund efter sådana förutsättningar.

Så förklarar man sin avel på oröntgade hundar med att det inte finns krav på röntgen!!!!??? Hur jävla blåst får man lov att bli då? Måste det vara krav för att man ska göra något? Kan man inte bara utgå ifrån att försöka skapa de bästa förutsättningarna för sina kommande valpar? Nä, tydligen så räcker det med att det finns stamtavla, något varv i utställningsringen är ett plus men absolut inget måste och om hunden är rastypisk eller ej har ingen större betydelse heller. Mh-beskrivning är ju också ett plus, i allafall för vissa (men det ingen verkar tänka på är att en hund som blir sjuk kan få förändrad menatalitet.. och mååånga gånger får det) Sjukdommar och avvikelser i tidigare kullar eller på annat sätt i släkten så kan vi bortförklara aveln med liten avelsbas eller nåt annat vackert ord... eller varför inte skylla över det på valpköparen sen.
Mindre skavanker kan man alltid "photoshop´a" bort eller så struntar man i det och bara hävdar tills man blir blå att det du ser är inte sant. Köper man inte det så kan man alltid köra "men du då" tekniken.. att vända fokus från sig själv och därigenom slippa svara/stå för saker. Visste man inte bättre så kunde man tro att dc världen har en medelålder på 10... Charmerande måste jag säga.
 
Nej, jag är klar med DC´n.. blir det någon mer så blir det i sånt fall en Presa Canario och jag vet vilken kennel som jag kommer vända mig till då. Men jag vill ha en liten hund.. inte liten som chihuahua utan.. som Kharma. Allt jag egentligen vill ha är just Kharma. Ymer och Kharma kompletterade varandra perfekt!!


Kharma solar.


Mina små hjärtan.


ja, det var en liten nostalgi tripp. =(

Later.
Peace!

I´m Sleeping my day away.

Fan, jag är på tok för seg på att uppdatera bloggen.. Ber om ursäkt för det. Freya fick sin första tand Tisdagen den 7 April. Hon är på väg att få alla fyra framtänderna nu så hon har problem med sömnen och hon är sjuk som de brukar bli då tänderna kommer. Våren är här.. =) Underbart! Träden har så smått börjat grönska och blommorna finns i stora "hav" i parker.
Ungefär två månader till Sweden Rock Festival som håller till i Sölvesborg. JAG VILL DIT!! Men jag vet inte hur det blir med det dock. 

Just nu lyssnar jag på D.A.D och har precis städat överallt i hela lägenheten, så skönt! Varma, mysiga känslor i hela mig.. Solen skiner och den ger mig energi att ta tag i saker. På sommaren finns det mycket lite saker som stör till skillnad från vintern som bara är som ett svart hål. Snart ska jag fixa i ordning på balkongen som är min fristad på sommaren. Jag ska göra det lite fint där ute för jag kommer vistas där mycket.. dvs när vi är ute någonstans.

Nu på sista tiden har jag haft en period med mycket WoW (World of Warcraft) Fan, jag älskar det där spelet! Sen bryr jag mig inte hur nördigt folk kanske tycker att det är.. =p
Jag har hittat ett gäng med helt underbart roliga människor så mycket av spelandet består av att bara snacka. Det känns som att jag aldrig kommer kunna sluta spela det även om jag stundtals är less på det så kommer jag ändå tillbaka.
Sen har mycket folk som jag känner börjat spela också och det är ju ännu roligare.

Ahh, så skönt det är att vara helt ensam ett tag. Jag är ingen sådan människa längre som behöver folk runt mig hela tiden, snarare behöver jag att inte ha folk runt mig alltid. Jag kommer ihåg när jag bodde i min första egna lägenhet i Luleå. Jag hade just fyllt 17 och hade lärt känna en tjej från min paralellklass som också bodde där. Hon och jag började umgås och vi umgicks i stort sett alltid.. så småningom flyttade jag till en ledig lägenhet vägg i vägg med henne (efter ett uppbrott med min dåvarande kille som för övrigt inte var normal i skallen ville jag bort från lägenheten jag bodde i då där väggarna var fyllda med dåliga tider)
Jag och Åsa (som hon heter) bodde i stort sett hemma hos varandra och på den tiden hade jag otroligt svårt för att vara själv. Jag fick ångest om jag var tvungen att vara själv. Haha, ja det var tider det.. inte att få ångest då men den tiden i mitt liv.  Jag hade en varghybrid som hette Raija.. En kväll hade jag varit ute på krogen, när jag kom hem så fick jag för mig att jag just då behövde ett papper längst upp i ett skåp så jag tog fram en stol, ställde mig och nästa ögonblick så stod Raija och nosade mig i ansiktet och såg väldigt fundersam ut.. Jag trillade baklänges från stolen. Haha! Kanske därför som jag är som jag är..

Jag och Raija.


Jag och Raija igen.

Ja, kvaliten på korten är inte de bästa då men man ser ju nåt i allafall. =)
Hon var go min lilla Raija.. lite udda var hon allt.. men gud så skönt det var att ha henne då jag bodde där, det var tryggt.
RIP Raija.

Nåväl, här kommer lite bilder från våren här.
Folket har redan valt uteserveringarna.
Dessa "hav" med blommor som jag snackade om.


Gud, jag måste ha en ny kamera.. kvaliten är ju katastrof.

Nåväl, later..

PEACE!

RSS 2.0