Min vän!

Tung dag idag.. inte för egen del. Men för min goa, goa vän!! En sån där vän som säger allt straight to the face, som är så rak så man aldrig på ens en liten millimeter behöver fundera om hon menar det hon säger. Eller skriver saker mellan raderna och avslutar det hon skrivit med "tar man åt sig så gör man väl"  Hehe! Nej, hon är rak och helt orädd för att stå för vem hon är och vad hon står för! Sånna som henne beundrar jag och föredrar jag alla gånger att ha i min närhet. Just för att hon är så, så gillar jag henne så otroligt mycket!
Kärlek till dig!!
Keep on swinging!

;D


Nutrilette!!

Igår drack jag min sista påse tapetklister! Weeee!!! Nutrilette är MYCKET bättre även om det inte är gott så går det ju ner utan kväljningar i allafall! Haha!!
Solen skiner idag med och jag bara ÄLSKAR det!! Jag tror att jag är beroende av sol faktiskt. Så fort solen kikar fram så blir jag gladare och piggare. Vintern är ju inget som jag ser fram emot precis. Fast det är ju en hel del kul som kommer hända denna vintern så det komer ju inte bli en vanlig vinter ändå. Sen kommer ju allt bli sååå myyycket roligare till nästa sommar! Peter har fixat en del för mig till sommaren så det ska bli så jävla kul!!

Jag längtar till sommaren!! Freya kommer vara snackbar med och Edda med i stort sett. Hur mysigt det än är med bebisar så är det skönt när man kan prata med dom. :DInger ska komma förbi på ett tag och hämta lite pengar, innan det ska jag fixa lite här hemma. Tvätten ofc! Hehe!! Ja, förresten!! Jag har fått ett paket med posten idag!! :D Weee!! Det ska jag hämta ut lite senare idag!

Puss på er! :D

Rasist?? Javisst!!Johanna Rothschild i Hammarby Sjöstad äger två Amstaffs (American staffordshire terriers). Hon hotas nu av vräkning om hon inte gör sig av med sina hundar!

Detta är alltså INTE diskriminering, men det är FÖRFÄRLIGT att Sverige Demokraterna har kommit in i riksdagen?? Är det någon mer än jag som anar en viss DUBBELMORAL?? Att vi år 2010 i välfärdslandet Sverige godtar denna typ av särbehandling är förbluffande!! Dessutom när var och varannan stödjer kampanjen "Vi gillar olika"  Men tydligen gillar vi bara olika när det passar oss.

Länk till inslaget

Kunskap är makt och allt för många som uttalar sig om dessa sakfrågor har ingen kunskap och/eller erfarenhet om ämnet överhuvudtaget!! Det är för det första otroligt pinsamt och för det andra är åsikterna byggda på endast en massa fördommar! Sådant som absolut INTE accepteras mot människor från främmande religioner och kulturer.

Vari ligger skillnaden??

 

USCH!


Sool idag, LOVLEY!!

Ja, igår tog jag en powerwalk till och från Inger med Kebabbi. Det var motigt som fan innan vi gick, men väl iväg så gick det av bara farten. Min feta staffe och jag måste banta så det passar ju då att vi två går. =)
Jag vill inte ha någon bratwurst till hund så det är bäst att jag addresserar detta nu. Denna gången tog det 50 min rask promenad dit och 50 min rask promenad hem. Rätt lagom. =)

Jag sitter och kollar på nyhetsmorgon och blir så jävla förbannad!! Mats Odell och hans riktigt tråkiga uttalanden. Kamphundar ska i "sista hand" förbjudas osv. *Suck*  Kanske de skulle börja kolla på var problemet ligger. Det finns två stora faktorer som hänger ihop. Men nu kommer jag inte gå in i någon djupdykning i detta eller politik. Det är otroligt irriterande i allafall. Det är dessutom väldigt sällan jag ser en sk. kamphund lös vind för våg i förhållande till allsköns andra raser. Och dessutom.. VAD är en kamphund? För exempelvis Rottweiler.. Vad är det?? För den rasen pekas ju ut emellanåt också. Usch för folk! Är det fel att ogilla olika "raser" så gäller det oavsett art tycker jag! Läs på istället så slipper man vara rädd för det man inte känner till!

Jaha.. idag blir det att dricka mer "tapetklister" och massor med vatten och städa. Jag funderar om jag ska ta och gå igenom min garderob idag! Det känns som att det är läge för det! Dvs påbörja rensningen! :D Solen skiner och det gör mig sååå glad!!!


En riktigt farlig kamphund det där ja.

 

Later! :D

KAFFE!!!

Äntligen får jag dricka kaffe!! Den där jävla dieten jag ska dricka smakar SKIT! Fan, det höll på att vända och komma upp igen. Nutrilette är definitivt godare! Det smakar ju mer mot kexchoklad. Denna vaniljsmak känner man är konstlad och.. ja usch! Så, idag ska Inger få beställa Nutrillette åt mig i stället! Så får det bli! Det smakar som kexchoklad så varför jag inte gick på den linjen direkt fattar jag egentligen inte.. Eller, ja jag fick ju veta att den skulle vara såååååå god.. ja fy fan säger jag bara!!

Nåväl, det är bara bita i det sura äpplet och göra det. Två dagar så slipper jag det där. Sen blir det vanlig choklad och kanske röda bär om det smakar gott förstås.

Proverna är tagna nu i allafall, skönt! Nu är det bara en jääävla massa annat att hålla reda på :p

Idag har Peter varit hos doktorn i Ängelholm för sin kommande operation. Allt verkar ha gått bra med det i allafall så det är ju bra!!

Funderar på om jag ska ta en promenad till Inger ikväll kanske. Jag ska höra om hon har tid och lust med lite besök. =) När jag går till Inger så önskar jag att vi hade haft Ymer kvar... På kvällen är det verkligen inte så där överdrivet spännande att gå igenom söder. Inte med en überglad staffe som bara vill hångla med alla folk. Hehe!!

Mja, jag har väl inte så mycket mer att tillägga egentligen.


Hehe! Tänk så fel det kan bli ibland.

Provtagning.

Idag ska jag ta de kompletterande provtagningarna. Fastat har jag gjort nu igen så det kommer bli lika himmelskt gott med kaffe även idag. Jag fattar inte varför man blir så hungrig och törstig när man inte får dricka eller äta. DET lär ju vara psykologiskt de lux.

Härligt att äntligan vara igång dock och jag har ju fått en god start sedan slutet av förra veckan. Idag ska jag fixa nya batterier till vågen och en firewire kabel. Måntro om jag ska dra förbi maxi också.

Hugo har dragit iväg på lägret nu. Så kul han kommer att ha det lilla hjärtat!! =) Jag minns själv de läger vi var på när jag gick i skolan. Det är verkligen dom som man kommer ihåg mest av allt! :D

Ahhh.. ja, det är väl bara att ge sig iväg och få provtagningen överstökad.

Puss & Kram på er!! =)

Powerwalk.

Jaha.. "nyss" (dvs för ca 2 timmar sen) hemkommen från en skön promenix till Inger på andra sidan av Helsingborg. =) En timme effektiv tid i form av en snabb promenad till Inger och vill jag avancera så går jag både dit och hem. (vi fuskade ikväll, vi fick skjuts) Det är en rätt skön promenad och något jag tänker mig att jag ska göra några gånger i veckan i allafall.. utöver de vanliga promenaderna då alltså. Jag har bestämt mig att jag ska gå ner mer än de där 6 kg på dessa 24 dagar som jag har kvar. Ju mer desto bättre, säkrare och snabbare. Bara fördelar med det så att säga!! Jag ska fan inte vara någon slacker med omotiverad inställning. :D Det är ändå bara mig själv det drabbar.
Alltid lika mysigt hemma hos Inger också! =)

Det sjuka är att jag nu inte är trött.. snarare pigg, men det är klart med tanke på allt kaffe som jag hällde i mig så här sent!! :p

Mitt största problem här framöver kommer vara allt jävla vatten som jag mååååste dricka. Uff.. jag har aldrig varit mycket av en vattendrickare. Hehe!!Vi såg lite av "Titta han snackar" När hon ska föda.. Det fick mig att tänka tillbaka på förlossningarna. Jag kan väl bara säga att det känns fantastiskt bra att ha de bakom mig och bara ha "belöningen" från dom kvar nu!! :D
Livet är verkligen komplext. Sen tänkte jag på min läkare som snackade om mina tre barn som en STOR familj.. är man en stor familj när man är 5 i familjen? Jag har faktiskt aldrig sett det som att 3 barn är många barn i den bemärkelsen. Det tillhör normalt i min värld. 4 Barn börjar vara mer mot många och allt över det ÄR många.. men 3 barn.. det är för mig normalt. Men allt ska ju vara så himla precist hela tiden. 2 barn, en flicka och en pojke. Villa, volvo, vovve, husvagn, sommarstuga osv.. Usch för steriotyper. Varför inte bara vara? :D Go with the flow.. Våra barn är ju pusselbitar i vårt liv. Jag hade inte kunnat tänka mig ett liv utan någon av dom. De var så otroligt självklara i det ögonblick de föddes.. precis som att livet inte var komplett innan. Fast man inte visste annat än det man hade. Haha.. väldigt djupa tankar nu ja.

Jag är i allafall så jävla glad över att jag inte har en massa personliga demoner att brottas med längre!! Att jag helt enkelt kan njuta av att vara mamma till väldens bästa barn & att vara stolt för den jag är.. för det är jag, det kan jag oblygt säga också! Det är verkligen inte svårare än vad man gör det till. Vill man må dåligt kan man göra det hur enkelt som helst. Vill man må bra.. ja då bestämmer man sig för det och lever därefter. Enklare kan det inte bli. Då kan allsköns problem som uppstår vara petitesser för att man i grunden faktiskt mår bra!!
Jävligt härlig känsla som jag hoppas att alla kan få ynnesten att uppleva!!


demotivational posters - OPTIMISM
see more Very Demotivational

Nåväl, nu ska jag försöka sova lite till någon film =)

Natti, natti! =)

Nedräkning!! :D

25 dagar kvar.. Ohhhh vad vad KUL!!!! Jag är så spänd och ivrig så jag önskar att månaden redan gått!
Denna hösten innehåller så mycket spännande! Men jag vill ju att ALLT ska hända NU! Tålamod är INTE min starkaste sida för att säga det så! Haha!!

Igår kväll hörde vi en motorcykel här ute på gården.. Men det var det visst inte. HAHA!! Det åskade!! =) Jag tyckte väl att de blinkade till är ute.. men tänkte inte på att det kunde vara åska. Japp, men så var det i allafall.

Ja.. igår kom Inger förbi. Hon och Izabelle hade köpt lite kläder till Freya och Edda. Så jävla gulligt!! Ett regnställ till Freya, Precis det som Freya behövde. Awww!!! SÅÅÅÅ GULLIGT!! Sånt är verkligen guld värt. Jättefin var den också! TACK INGER & IZABELLE!! <3

Otroligt förresten vad de där dagisbakterierna är giftiga!! Detta är andra gången som jag är sjuk sedan Freya började dagis!! *suck* Ja, även Freya och Edda. Det är mindre kul faktiskt. Men så är det ju.. det vet man.


Foto: Toni Reistad.


Jag har stulit (med tillåtelse) ett kort från Linn och Toni på K9Madness på en mycket imponerande kille. Firo de Irema Curto, 8 år och så full med fart! Man kan verkligen inte tro att han är 8 år gammal!!! Lite ögongodis till er. Detta är en Presa Canario då förstås. =) Mycket vacker kille och framför allt så charmig... Jag tror att han vet om det också ;D


Japp.. det var allt för nu då.
Puss & Kram!Dax att rensa nu!

Jag känner att det är dax att rensa nu.. BIG TIME! Fan vi har ju alldeles för mycket saker! Massa möbler och prylar som bara står ivägen liksom. Sånt kan man ju slänga ut på blocket.. Den bokhyllan i indiskt trä är jättefin, men helt jävla onödig egentligen! Böcker, böcker och åter böcker.. Kläder som ingen använder av en eller annan anledning. Prydnasskit som bara samlar damm och är jobbiga. BLÄÄÄÄ!!! Jag har sån lust att byta ut köksbordet, hiva skänken som någon smart jävel har betsat delvis med rött vin och möblera om i köket. Ett mindre bord kommer vi ändå tvingas skaffa om vi nu ska flytta till en sån lägenhet som jag kollat in! Vad fan, vi behöver inte ett bord som är 180 cm långt även om vi är 5 st. En riktigt fläskig byrå i flickornas rum.. den hade man ju lätt kunnat byta ut till en extra garderob. Jag spyr på alla dammsamlande saker! Ja, det gör jag varenda jävla gång jag städar :p

Så.. då fick jag kräka av mig lite.. bara fortsätta städa nu då! ;D Men faktum är att vi borde sälja av lite saker.Kyss & Hej!

Bratwürst smakar illa.

Jaha, då sitter jag här och dricker mitt java. Jag skulle ju så stort ta blodprover kl 8 som behövs inför operationen.. Fastat sedan kl 8 igår kväll hade jag gjort också. MEN, när jag kommer till vårdcentralen så kan de inte ta de proverna där för de måste vara på labbet efter 30 min. Happ.. Då fick jag vackert gå hem och sen får jag fasta från Söndag-Måndag istället. Well.. jag som hade tänk äta en riktigt god sista middag. Men vad fan, skitsamma! Kaffet smakade i allafall EXTREMT gott!!

Nu skulle jag VERKLIGEN vilja ha en sele till Kabbi!!! Jag ska ta den enda "terrängslingan" som finns hyfsat nära minst en gång per dag i allafall och då kunde ju loppan få passa på att lära sig dra lite. Det skulle vara fint när hon nu ändå fick C på ena höften. Jävligt synd att inte Anna och Ray bor närmare.. då skulle jag lätt börja träna med dom. Jag vet ju att de tränar sunt och inte är extrema personer. Helsingborg borde ha en WP klubb också!! Med folk som inte är helt extrema. Ja, en sele är inte omöjlig att fixa, men att börja köra med vagn och grejjer kan jag bara inte se oss göra!! Sen är detta inte så viktigt egentligen. Jag har inget som jag vill överbevisa eller någon bratwürst som behöver bantas. ;p Det är bara jag som behöver det.. Haha!! Nej, jag tänker egentligen bara på fröken Kabbis leder... och MIN motion. Motion får Kabbi ändå, men att bygga upp lite muskler utöver det hade varit fint!

Ja, alltså. Bara för att man bor i lägenhet och inte har bil betyder ju inte automatiskt att man bara rastar hunden runt huset.. Hehe! Inte ALLA i allafall.. Sen kan man ju inte utgå ifrån att alla gör som man själv gjorde. Har man inte bil och inte bor i skogen får man ju helt enkelt ansträna sig själv lite mer för att tillgodose sina hundars behov. =) Ganska ENKEL mattematik egentligen kan jag tycka alltså :O

Jag måste hitta min mp3-spelare! Var fan den nu kan vara. Promenera snabbt till tung, snabb rock eller techno är bra! Jag mååste hitta den!Sol idag igen! Underbart!! Det har ju ändå varit en rätt fin höst so far. Det är skönt! För i vinter kommer jag frysa som en idiot.. Det gör man ju oavsett när man tappar vikt.

Jag är så jävla tacksam över Peter! Han är verkligen en superbra pappa och en superbra sambo. Jag är lyckligt lottad! Han stöttar mig i alla tänkbara situationer och är inte ett dugg rädd för att detta ska stiga mig åt huvudet. Jag är väl egentligen inte heller det. Det är ju inte så att jag ständigt behöver bekräftelse på mig och allt jag gör. Eller osäker på min identitet heller för den delen. Jag känner det som att jag står med båda fötterna på jorden och att det var rätt länge sedan jag hittade mig själv. =)
Sen är det ju ändå otroligt skönt att ha någon som tröstar och uppmuntrar mig när saker känns svårt och delar min glädje och är min kompletterande pusselbit. Jag hade nog svävat iväg för mycket utan honom. Hehe! Något som jag har tänkt på ibland (kanske sjukt) är att jag ALDRIG fixat att ha barn med en kille som haft barn sedan tidigare. Hellre då inga gemensamma barn alls. Det är nog otroligt lätt att man upplevar att killen behandlar de olika barnen olika.. även om det inte behöver vara så. Nu har vi tre gemensamma barn och inga utanför detta förhållandet och det känns så jävla perfekt!!
Sen beundrar jag folk som klarar av att ha det på andra sätt. Men inget jag själv skulle fixa så som det känns.
Peter var tillsammans med en tjej innan vi träffades som hade ett barn med en annan kille, men han tyckte jättemycket om barnet och jag kan verkligen se Peter som den ultimata "plastfarsan" ... MEN, nu är han min! =)


Jaha, ska jag gå slingan först och sen ta tag i hemmet eller tvärt om? Ja, jag ska fixa lite i allafall innan jag går!

Puss på er!!

Heldag i Landskrona.

Japp, då har jag varit till Landskrona och kollat allt. Imorgon ska jag ta blodprover för min GOA lilla busunge Freya hade nallat mitt ID ur plånboken så jag trodde att jag vackert skulle få åka hem och vänta nåt år till.. men jag hittade en lösning som de godtog... så det var ju jäääkligt nice! Kul!! Nu snart smäller det! Weeeeeeeee!!! :D

Plötsligt händer det och nu verkar det ju vara en hel uppsjö av roliga saker som sker. Men jag är den sista att klaga över det! Om ett tag ska jag ta upp några väl sparade säckar från källaren och tvätta och gå igenom. DET trodde jag aldrig för ett halvår sedan! :D

På Måndag börjar jag dricka bara och sen den 20 Oktober blir det slaktbänken :D Jag är taggad som FAN, men samtidigt så börjar det nog sjunka in nu och allt detta med möjliga komplikationer börjar också sjunka in. Ja.. man SKA inte ta något för givet, det har man ju verkligen fått lära sig! MEN.. fördelarna överväger ändå riskerna.
Jag skulle väl göra ett helt gäng med folk lycklig om jag inte vaknade upp efter operationen ;D Så.. det kan ni FETGLÖMMA! Hehe!! Jag är och förblir vageln i ögat! Jag har ju inte så mycket annat för mig liksom. Hehe!!!

Ja, igår fick jag lära mig mycket nytt.. och i dag ännu mer om rasen som jag älskar.. Dvs Presan. Folk är ju bara för roliga!! Det tar liksom ALDRIG slut.. och det ena toppar det andra.

Nåja, nu ska jag ta och fixa lite mat, det är fasta sen kl 8. :DPuss & Kram!!

Arga katter..

Fy satan vad jag är lycklig idag!! Jag känner med er som uppenbarligen inte är det. Jag fick VÄRLDENS BÄSTA telefonsamtal nyss!! Jag kan fan inte ens med ord beskriva hur glad och lycklig jag är!! Det är så jävla skönt att ha en helt bra grund att stå på. Det underlättar livet helt klart! Och man faller inte huvudstupa så fort någon argsint Obitter människa med förmågan att släppa och gå vidare spyr galla på en var enda eviga dag. Att man bara orkar alltså!!


Det finns "Orakel" här i Sverige som uppenbarligen vet ALLT och kan ALLT. Till och med om MINA hundar!! :D Fantastisk begåvning det där måste jag säga!! Jag hade väl i grund svårt att tänka mig att någon annan än jag var i rampljuset som vanligt, men dessvärre kan jag inte känna mig skyldig på någon del av aggressionsutbrottet. Och att jag uppmanar Suzzie att röntga "HELA" Ares är ju för att han har PROBLEM!! Något som en normal uppfödare skulle säga till sin valpköpare som har problem med sin hund av den typ som Ares faktiskt har!! Eller som i allafall Suzzie som bor och lever med Ares upplever att han har!! Men det är ju svårt att uppmana när man inte har kontakt förstås! Detta gör jag i omtanke av Suzzie som jag tycker mycket bra om och att hon äger en hund med ett speciellt kennelnamn... Ja.. So What?? Det kunde jag inte bry mig mindre om!! Framställa sig dåligt sköter man väl tillräckligt bra själv tycker jag. Jag tänker på Suzzie som fått oförtjänt mycket skit från diverse håll.. Men som vanligt genom spydigheter och pikar. Moget som en hel fjortis!

Så då till feta Panthera..  Att jämföra en Canario med en Pitbull exempelvis är bara idiotiskt! Revbenen och blodådrorna ska inte sticka ut på en Canario! Är man uppfödare av Canario BORDE man veta det!
Standarden för en Canario säger: Medium hund av rätt profil. Grov och välpropotionerad. Mycket muskulös, med kraftig benstomme. Användningsområden historikst sett (dvs det man avlat Canarion för) Dessa hundar hade många användningsområden. De vaktade gårdarna. Hjälpte till att fånga och hålla fast kreatur samt att tillintetgöra vilda hundar. Canarion skall alltså ha en explosiv styrka till skillnad från exempelvis Pitbull som ska ha mycket uthållighet. Två helt skilda typer av hundar. Så att en Pitbull är slimmad är passande för den rasens ursprungliga huvudsyfte, det är det alltså inte för en Canario som har användning av sin kroppstyngd, även om den SÅKLART INTE ska vara övergödd och smällfet.

Men jag har ju också sett hundar som väger lika mycket (om inte mer) än Panthera som dessutom inte är lika hög som Panthera. Och som jag förstått inte varit lika aktiv i DW som Panthera förens nu då kanske. Panthera tränar ju inte bara DW utan WP också (hon tränar 3 ggr i veckan)... dessutom är Anna noga med att både värma upp och strecha efteråt så det går ju några timmar per gång på träningen. Men det är klart Panthera är fet.. hon är SMÄLLFET!!  Jantelagen, Svenska Avundsjukan är ord som ploppar upp i mitt huvud. ;D Får mig att tänka på osäkra människor som måste trycka ner andra för att kunna må bra själv. Lite sorgligt faktiskt!

Så till detta med OLAGLIGHETER.. Nu var det tydligen både en och annan som kände sig träffade.. men det jag tänker på handlar om någon helt annan.. :D Men rätt intressanta reaktioner iaf.

Det känns fint att sitta här på min superhöga häst och titta ner på alla er andra! ;D Alla som känner mig VET ju vilken jävla översittare jag är! ;DFetaste Panthera som ligger och fläskar på gräset.. Ironiskt nog brevid en rosa gris!! Jävla svullohund det där!! Obegränsat med vatten får hon också!! :O Inte undra på att hon är så jävla fet! Kritiken på utställningarna brukar vara välmusklad och välbyggd och goda rörelser.. det är helt normal kritik för en smällfet hund som inte orkar röra sig och som såklart ingen kondition har heller ;D Det krävs ju inte så mycket för att orka/kunna röra sig i en utställningsring.

Nåväl, nu ska jag fortsätta njuta i min rosa bubbla.. sysslolösa jag som inte tar hand om varken barn eller hund eller nåt! :D

Mjölet i påsen är.. Vitt? Fluffigt?

Puss på er!!


Farbror Barbro.

Just ja!!
Kom att tänka på en sak innan idag!! Tänk att alla Dogo-folk har så mycket att göra med att reta sig på endel folk så de missar sånt som man faktiskt rentutav borde reta sig på. Sånt som kanske till och med är olagligt. :D Ja, det är ju tur för endel andra då att alla Dogo-folk har fullt upp att granska mig och den där störda Suzzie som är helt olämpad som hundägare och Anna som gör sina hundar sjuka förstås.. Hmm.. har jag glömt någon? Ja!! Missbrukande Dogo Argentino-Annika! Ja det finns säkert många fler som jag inte vet om!! För att inte tala om vad man säger om varandra.. och retar sig på petitesser som "rea-priser" på valpkullar osv. Men nu var det visst tyst om det helt plötsligt.. det är väl inte längre skadligt för rasen? :D Eller.. Rätt folk "rear" = inga problem.
Ja visst ja! Jag har röntgenplåtar här i min ägo som inte är inskickad för avläsning och jag är inte sysslolös på ett eller annat sätt. Så jag antar att det faktiskt inte är jag som är i blåsväder denna gången. ;p

Men att man alltså missat sånt som faktiskt är riktigt illa är helt beundransvärt!! Sånt som helt klart är värt att lägga krut på. Alternativt så skiter man bara i det.


Det ska bli kul att se hur länge man missar det jag tänker på eller om det är som med allt annat.. skygglapparna på... Eller är det som vanligt kanske.. det beror på VEM som gjort nåt?? Jag kan sätta mååånga pengar på att om det var JAG som gjort detta så hade farbror blå redan varit här och knackat på! Jag vet vad jag läst och vad som sen skett. Och jag kan vittna om det!


Både fin och i detta fallet talande bild som jag fått av Anna.

 

Bara lite reflektioner på hur selektivt allt alltid är.

=)

Tjooohooo!!!

Ja, veckorna bara rullar på. Tiden går ALLDELES för fort egentligen! Snart är det ju jul... IGEN!! Jag minns när man var liten, då var det ju en hel evighet till jul (oavsett om det var September eller vad det var för månad) Och innan det så fyller jag år.. DET är det då inget märkvärdigt med egentligen! Förra året så åt vi på Thai Corner när jag fyllde år. DET var väääldigt mysigt och bra på alla sätt! Bengt och Hugo passade Freya då. :D Så firar jag mer än gärna min födelsedag detta året med! Freya blir två i November också!! TVÅ ÅR!! :O

Sen efter nyår ser jag bara fram emot att det går på rätt håll! ;D Då är vi ju på väg mot sommar igen!
MEN, jag vet att det kommer vara svårt att tänka sommar i Februari.. Hehe!!! Februari.. Då Hugo blir 10!!! :O
Helt otroligt!!!

Idag har solen kikat fram, åh vad det är skönt när den är framme!! Jag fick rensat undan lite i köket och det var ju bra så imorgon ska jag ta golven i hela lägenheten! Sen har ju tvätten så klart börjat hopa sig igen.. *SUCK* Jag verkligen HATAR att tvätta kläder!!


Lite bilder som jag lyckades krama ur kameran efter flera hundra misslyckade bilder. =)

 

 

 

 

 

Middagen bestod av friterad kyckling, ris och sötsursås.. Efterrätten bestod av friterad banan och glass och sirap.

Peter är så duktig på mat! =)

 

Ja, det får nog räcka med detta.. det blev ju en bildbomb i allafall!

 

Kyss och Hej! :D


Monday, monday... igen ;)

Igår var det val, vi satt här och följde valvakan. Åt jordgubb, hallon och blåbärspaj, drack kaffe och kände oss allmänt tillfreds med livet.. Ahh ja, jag kanske ska skriva att det inte blev som jag önskade.. men som jag väntade mig att det skulle bli. Moderaterna ger jag inte mycket för. Inte smygmoderaterna (sossarna) heller. :p

Jag väntar ivrigt på samtal från K9Madness vovvar om nu någon känner sig sugen på att flytta hemifrån ;p
Jag är så sjukt imponerad av deras hundar som till exempel Firo då... 8 år gammal men full fart i honom! Knappt grå någonstans och bara.. Ja.. wow!! Jag har sett många 2-3 åriga hundar som aldrig kommer i närheten av hans go. Jag jämförde alla hundar med Ymer (såklart) och saker och ting föll mer på plats om mina tankar och funderingar om honom. Det var ALDRIG något go i Ymer. Han var som en ferdinand när han var liten. Ja, han var en väldigt enkel valp att ha att göra med egentligen. Nåja, en djupare analys av det gör jag inte här.

Jag ringde Sony Produktsupport för att få reda på hur jag skulle kunna lägga in filmer från videokameran in i datorn. Så lätt och smidigt det var! Trevlig kille snackade jag med också, så nu i dagarna ska jag ta mig en tur förbi Kjell och co och köpa en ny routor och en Firewire sladd. Tradigt att måsta köpa ny rautor då denna inte är gammal alls, men den är bara kaputt så det är inget att göra åt det! Så får vi göra iaf, så man inte måste koppla om om någon annan vill surfa.
När vi köpt sladden till videokameran så ska jag lägga in filmerna som vi har på Kharma och Ymer i Pålsjöskog och Hugo när han var liten och alla de andra filmerna. :D Så KUL!!!


Kolla så glad man kan vara för att åka färja mellan Horten och Moss förresten! :D

Sisådär lagom kul att åka bil.

 

=)

 

Humor. =)

 

Ja, lite bilder var det ja. Tog inte så mycket fler kort. =( Jag hatar verkligen min kamera.

 

Jaja, det var lite allmänt babbel om ingenting egentligen. =)

 

LOVE & PEACE!Hemma igen.

Så kom vi hem sent igår. Vilken resa.. Allt gick friktionsfritt dit förutom att det var 15 mil extra som reseplaneraren inte räknat med så vi kom fram senare än vad vi räknat med. :p När vi väl kom fram så väntade god mat och trevliga värdar, massa trevligt och intressant snack.. och förstås alla fina hundar! <3 Det var otroligt trevligt!!!
Ja.. jag var helt mindblown av alla intryck och den info vi fick på alla våra frågor och alla hundarna. Jag visste ju att de skulle vara fina och att folket skulle vara trevliga men jag blev ändå positivt överraskad!!  :D Jag åker mer än gärna dit och hälsar på de igen.

Toni tog lite kort på Peter & Obi, se vad fina!!

 

 

 

 

 

Jag har aldrig sett en så massiv, grov och helt enkelt gigantisk muskelmassa till hund röra sig obehindrat och graciöst.. Obi är nog den grövsta Canario som jag har sett irl. Men ändå så fastnade jag nog lite mer för Firo som charmade mig så på natten där. Jag ville ta med mig honom upp när jag skulle sova. Haha!!! Men jag har sagt till hundarna att de ringer när de vill flytta hemifrån. Hehe!! Så jag väntar ivrigt på detta samtal. ;)

Det var kul att se hur olika hundarna var i typ, energi och temperament också.

 

Till och med Andy blev sugen på en Presa! Hehe!! han tyckte att det var synd att han inte hade tid bara.. men han sa det flera gånger i bilen att han kunnat tänka sig en Presa. :D

Faaast... jag tror han blev rätt såld på Nakenfisarna också, bara det att han inte vågade säga nåt om det. Hehe!!!

Edda var i allafall helt fashinerad av nakenfisarna.

 

Tack snälla Linn & Toni & Joran för ALLT!!

Vi gör gärna om det igen!Om gud vill och byxorna håller..

Så bär det alltså av i eftermiddag på okänd väg... :D Fram tills nu har det varit en massa tjorv och tjafs!! Men nu verkar det som att allt är löst. Men hur som haver så orkar jag inte vara i beroendeställning så nu ska det göras något åt detta!

Men OJ VAD KUL DET SKA BLIII!!! :D

Det är lite fix kvar att ordna med.. men det är minor issues. Detta är något som jag velat göra länge och sett fram emot mycket!

Ja, förresten! Mina glasögon är på nu så nu borde jag ju kunnat se hur fel jag haft om allt jag tyckt! ;D Fy fan.. jag har gått igenom en fylla igår och idag utan att ha druckit en droppe!! Haha!! Men nu ser jag ju hur dåligt jag har sett utan glasögon!

Nåja, det blir ingen mer uppdatering förren vi är hemma igen. Då med förhoppningsvis en maaassa fina bilder... om inte annat massa fina ögonblick kvar i huvudet. ;D


 

Hej Hopp!!


Bården jag aldrig tröttnar på.

När vi flyttade in här var vardagsrummet terracottarött.. riktigt jobbig, hysterisk färg. Mörkt och otrivssamt. Så vi målade om, ljus, ljus gul och så hittade jag en bård som jag bara ville ha. Den var SVINDYR. Men jag älskar den fortfarande och den passar så bra in också! Det är nästan så jag önskade att jag kunde ta den med när vi flyttar!!
Faktum är att jag egentligen tycker att tapetbårdar är á la 80-tal, men denna bård knöt verkligen allt samman. Min drömresa är Afrika. Jag är så faschinerad av ett land som har så mycket naturtillgångar och djur. Men mer ingående diskussion om det orkar jag inte dra här.När jag var i mitt kreativa esse så satte jag även en liten bit av det som blev över av bården på en pall som jag betsat i bra färg. Den passade bra på den pallen och den passar ju bra in här med. :DDålig bild som vanligt!! Men man får en liten aning om hur det ser ut i allafall. Den har klarat sig förvånansvärt bra för att inte ha någon ytbehandling. :D


Ja, det var lite mer onödigt vetande! Men ALLT jag skriver kan ju inte vara smaskiga saker att reta sig till AP-STADIET på!! Det kommer mer av det tids nog!

;D


Torsdag!

Igår snackade jag med underbaraste Layla! Layla har en MYCKET speciell plats i mitt hjärta! Den har hon för att hon är hon och hon har stått vid min sida through fire & ice. I somras när hon var här, en kväll.. bara hon och jag i hennes mammas kök och lite gott vin till det så fick hon mig att förstå något väldigt viktigt för mig. Sedan dess har jag haft fred i min själ.. Tack älskade Layla för din reflektion på det hela!! Det samtalet var mindblowing!! :D

Åhh, igår fick jag en sååå fin tavla av Peter.. 151 cm hög och 53 bred. Kolla!!

Foto: Annalena Hedblad

Foto: Annalena Hedblad.

 

Svårt att få med hur effekterna egentligen är, framförallt eftersom att jag fick ta hur mycket kort som helst för att få dessa två bara! :/ Men.. visst är den fiin?? Jag älskar den!! Och att ramen är skavd blir egentligen bara ett plus! :D Dessutom passar den bra ihop med de andra två rödaktiga tavlorna i TV-rummet!

 

Brrrr.. vad luften är kylig! Även om det inte är helt genomgrått så värmer inte solen så mycket mer. Jag är verkligen ingen vintermänniska!! Jag älskar värme och sol och på vintern brukar jag frysa konstant. Hur ska det då bli om jag får OP snart? :O :D Men i vinter ska jag damma av mitt pyssel igen och göra ena fönstret här i TV-rummet mer praktfullt utan gardiner. Jag återkommer med bilder på det sen. :D För då har jag förhoppningsvis fått tag i en ny kamera. :D

 

Mjaha, nu har snart dagens tvättmaskin tvättat klart så då ska jag hänga upp den och lägga in den andra tvätten i skåpen. Måntro om jag ska ner och hämta glasögonen innan eller efter. Det blir jävligt bra med brillor även om jag inte vill ha det, men behöver man så gör man! Så är det när man börjar bli gammal. Hehe!!

En kopp kaffe till får jag ha i allafall!

 

PEACE & LOVE!!

Härliga liv!

Solen kikade fram redan när jag var ute med Kabbi.. Härligt!! Även om det inte är så supervarmt så är det inget som slår solen. Snart ska lillan ner på dagis och jag och mini ska gå och handla så vi har något att göra middag på sen. Funderar på om vi ska göra pannbiff och potatisgratäng. Paprika och ost i pannbiffarna kanske? Ja, vi får se. Jag är ju egentligen HELT FEL person att stå vid spisen för jag HATAR att laga mat. Haha!! Men Jag har lovat Hugo att han ska få hjälpa till så han lär sig. :)
Jahapp, då ska vi bara gå med Freya till dagis så får jag fortsätta här när jag kommer tillbaka...

..Tebax! Så då sitter jag här med min älskade Staffe-fis i soffan och livet känns rätt bra i största allmänhet!! <3
Edda sover sött och Freya härjar på dagis. Hugo är på skolan och hans fröken lovordar honom så mycket!! Men han är duktig och har alltid varit duktig i skolan!! Lilla hjärtat! Det är kul att få så mycket positiv respons för ens barn!!


Jag snokade lite igår.. Och blev så full i skratt!! Herregud att man verkligen inte kan tåla att alla inte tycker som en själv. Då måste man börja forska om vilken av alla onskefulla människor det är. Hihi!! Jobbigt läge att måsta ha så mycket bekräftelse för att kunna känna sig trygg. Det bästa av allt är när man skjuter innan man siktat!! xD

Åhååååå... mina glasögon är klara!! Redo att hämtas NU! Det ska bli kul att få glasögon så man kanske äntligen ser att de där vackra hundarna som jag fram till nu tyckt har varit fula faktiskt är så vackra så det inte är klokt..  Hihi! Så kan jag ju tvärvända på en femtioöring och skaffa mig lite fler ovänner på köpet.. så har jag kanske fullt upp med att bråka och hänga ut olika peroner från dag till dag. xD Most likley not iofs.

Åhh, jag bytte stav i mitt öra och den nya staven var en aning grövre så nu har jag alltså lyckats slita upp en läkning som tog måååånga månader och dessutom töjt hålet!! Haha! Ja, som det kan bli. Ont som inni h-vete gör det nu och eftersom att det är i brosket så tar det sin tid att läka.

Jag såg en jävligt äcklig, men bra dokumentär igår. Jag har någon förkärlek för dokumentärer och faktaprogram. Att lära sig saker och se saker från olika perspektiv.. det är alltid intressant!

Jahapp, nu ska jag köra igång en maskin med tvätt och en maskin disk och städa lite. Det är så skönt att ha det gjort och så lätt att städa då solen skiner.. det får man verkligen extra energi av.Kyss och Hej!! ;D
Hihi!!!

Även om ingen annan verkar se vem det är som egentligen skriver så tycker i allafall jag att det är alldeles för uppenbart!! Och att du plötsligt blivit imot all avel på okollade hundar är ju revlotionerande måste jag säga!! Grattis.. eller nåt.. xD


 

Nåväl, nu ska jag sova..  xD

 

 500 miles..

Ja, igår var perfekt från början till slut! Det verkar som jag hade min "höstdepression" i somras eller nåt. Haha!! Nu ler livet mot mig/oss! Nu börjar saker verkligen gå på rätt håll och endel saker känns inte för avlägsna längre. ;D

Idag regnar det och blåser som FAN! Så det handlar väl inte egentligen om vädret. ;D

Hoppas ni alla har det bra där ni är och med vad ni gör! Nu ska jag dricka lite kaffe till och sen ut med lilla loppan som INTE kommer tycka detta vädret är så populärt!

 

Ses!!!
Jaaaaaaaaaa!!!!

Vilken dag!! :D Idag är jag så jävla glad!!!
:D

Trött!!

Fan vad trött jag är hela tiden, det märks att hösten är här.. Jag som hade hoppats på den där "ryss-värmen" Ja, fy sjutton. Hoppas mina glasögon kommer snart! De är beställda och allt. Sitter och funderar om jag skulle ta en promenad förbi Drottninghög så jag kan fotografera, men iofs kan det vänta tills Hugo kommer hem ifall ungarna kanske kan få måla. :D

Ner till stan ska vi i allafall nu på förmiddagen, Jag och Kabban. Så hon får sig en långpromenad. Då hade det ju varit perfekt om de ringt och sagt att glasögonen är klara. Men jag tar en promenix ner dit ändå. Ahh, solen verkar vara på väg fram också! :D Härligt!

Ett fenomen som jag verkligen inte kan förstå är all jävla tvätt som blir DIREKT! Förvisso byttes ju alla sängkläder igår. Nu ska jag börja boka en dag i veckan till att tvätta i tvättstugan i stället så jag kan börja torktumla handukar och mangla sängkläder och få hem möget torrt och vikt, redo att läggas in i skåpen. Manglade sängkläder är JÄVLIGT skönt att lägga sig i. Synd att nästan inga tvättstugor har kvar centrifug, jag tyckte allt gick mycket snabbare när man använde sån.. även om maskinerna centrifugerade själv.

Jag har inget nytt att bidra med direkt.. Inget som jag i allafall vill att kreti och pleti ska veta. ;D

Idag ska jag försöka ringa Bengt igen. Få se om jag kan hitta min mobil bara. Freya leker med den när hon får tillfälle så den har varit borta ett par dagar nu. Utan stöm är den också så det går inte ringa den heller. Hehe!!
Ja, jag ska ändå fixa inne på deras rum idag och jag tror at hon kan ha myglat in den där någonstans.

På tal om deras rum, kolla vilken söt byrå jag hittade, den vill jag ha till deras rum. Mest som prydnad då den är för liten att ha något vettigt i. Sen har de ju det stora aset till sina kläder redan så.

Söt va?

 

Jag och mina färger... Hehe!! I julklapp ska de nog få stolar och bord. Fan vad de kommer ha glädje av varandra! Synd att de inte är äldre så Hugo haft glädje av dom på ett annat sätt också. Han är ju så jävla snäll med dom båda! Jag beundrar honom verkligen i hans goa sätt mot dom. Det är samma sak med Kabbi.. Han är så go med henne. Han är helt igenom en riktigt go unge!! Jag fattar knappt att han fyller tio år i Februari!! :O Han är ju snart tonåring!! Jag har en idé om en sak vad han ska få i julklapp i allafall.

 

Tv´n hänger äntligen på väggen!! Bra med plats blev det nu på något konstigt vis. Den är ju inte tjock eller så så egentligen fattar jag inte vad det är som gjort känslan av att det är mycket mer plats! Hehe!! Men när vi höll på att ändra om här så har något hänt med vår jävla routor. Den fungerar inte längre. Förmodligen har någon trampat på den för det var mycket spring vid balkongen. :/ Det var ytterligare 500 i sjön. Ska kolla på blocket om det finns någon billig routor så Hugo kan få in sin dator i sitt rum och få den till att fungera.

 

Jahapp, då ska jag väl sätta igång då. Annars går ju hela dagen åt att sitta här och filisofera. Haha!!

 

Ha en underbar dag gott folk, för det ska jag! :D

 

LOVE & PEACE!!

 Färgklick.

idag tog vi en promenad bort till Drottninghög. När vi kommer på cykelvägen vid studentboendet på Fredriksdal så börjar en gigantisk målning med helt underbara färger som visar sig sträckas i stort sett till Drottninghög!! Helt fantastiska färger och motiv. Som taget ur 60-talet! Helt otroligt vackert och mycket trevligare än att gå på tråkig grå cykelväg. Jag stal några bilder för att visa ungefär hur det såg ut. Nästa gång fotograferar jag det själv.


 

 

 
 

Över 2 kilometer ska målas och detta engagerar de skolbarn i. Skitbra ju!!! Dessutom så jävla fint!!

Nästan värt att ta promenadstråket förbi där imorgon igen och se om vi kan få måla lite också och ta lite bilder om kameran vill.

:D


Ja, just det ja..

Jag kom på nu när jag tänkte på mina blogginlägg om Kharma.

Kharma var resultatet av REN OCH SKÄR SKITAVEL. Kharma är ändå INTE något som jag ångrar!! Folk verkar ju tro att jag är emot skitavel för att det ska vara så, för att jag är dryg, översittare, vill vara cool eller vad nu än folk tror.. Men det är inte därför jag hatar folk som avlar för sin plånbok och sitt egos skull. Nej, jag vet ju vad jag själv fått gå igenom. Inte bara en gång dock! Men Kharma var den första hund jag haft som hade massa problem som var resultatet av skitavel. Kharma fick somna in endast 15 månader gammal. Detta är något som jag helt ärligt inte önskar någon annan, inte ens min värsta ovänn.. vilken av er det nu än må vara ;D

Och ja visst, det hade ju kunnat hända även om hon var ur den mest genomtänkta aveln med BARA tankar på rasen, med alla hälsokoller gjorda osv. Men det är ju inte den enda "pitbull" från Malmö som fått avlivas på förtid. Sedan att det var en blandras spelar ingen som helst roll! Skitavel sker också bakom etablerade kennelnamn. Karismatiska, vältalande folk som säljer till folk som är brand new i rasen är ju inte allt för ovanligt. Det man ska komma ihåg är att en uppfödare är en försäljare, endel är mer bra på att sälja sig själv, endel mindre bra. Men det är en vara de säljer och vill man ha någonting från "wild guesses" eller bra utgångspunkt är ju helt klart upp till var och en. Jag vill inte ha fler "wild guesses" som någon jävla gubbe i lådan som ploppar upp. Vet man inte vad man avlar på så vet man inte och varför vill man INTE veta det? Det är den fråga jag ställer mig när jag ser att folk skiter i stort sett i allt annat än det man ser framför sig och avlar på det. Varför vill man INTE hälsokolla sina hundar? Sedan om man beslutar sig för att avla på en hund helt utan höftskålar eller en hund med kass mentalitet eller full med allergier så kan man väl stå för det? Uppenbarligen så köper ju folk från de förutsättningarna. Jag gjorde det mer än en gång, men jag har lärt mig min läxa! Idag sitter jag med en Staffe som är det jag önskade mig när jag tog hem henne! Hon har i vart fall inte ännu blivit sjuk.. vilket såklart KAN ske så länge hon lever.

Det enda jag tänker på är faktiskt valpköparna och hundarna!! Jag är inte ute efter att svartmåla någon eller ge någon dålig PR, det sköter så många så bra själva ändå. Jag vet vad det innebär att få ta konsekvenserna av skitavel och vem bryr sig om det då. Då är det mcket enklare att skylla allt på valpköparen. Dålig och olämplig valpköpare. Jag är så jävla tacksam över att jag haft stöd från folk som själva varit med om detta. Jag tycker givetvis att man som uppfödare ska finnas där för sin valpköpare i vått och torrt men verkligheten ser inte ut så!
Det är verkligen ingen hemlighet hur jag tänker och känner om den saken. Det är väl därför som jag blir utpekad som dum, dum, dum, dum. För min kritik riktar sig till folk som skiter i vad dom gör, folk som tar valpar för att de har så söt hund eller nåt annat konstigt skäl. Folk som helt enkelt inte är seriösa! Tar man åt sig av min kritik så kanske det finns en anledning till det?


Eftersom att jag inte längre har en Dogo Canario och inte ska skaffa en sån så är själva skvallret i den miljön inte så intressant... Det mesta som folk gör är ju bara sorgligt ändå! Jag VET ju att det är en hel del folk där ute som i mina ögon jobbar stenhårt för något som de alla påstår är för rasens skull men som egentligen bara är skit. Jag skiter faktiskt i vem som köper hund var! Det är inte jag som ska leva med alla dessa hundar. Sedan att många som inte har en aning om vad det är de ger sig in på.. ja de tycker jag så jävla synd om! Jag var en av dom. Jag vet vad jag gått igenom och hur jävla smärtsamt det har varit!! Sen ser man igen och igen folk som vänder sina valpköpare ryggen då problem uppstått.. Sånt kan jag fan inte hjälpa att jag föraktar så jävla mycket!! Jag är JÄVLIGT glad att jag hade någon som stöd på den tiden! De flesta har dessutom gått igenom detta själv.. men bara råkat glömma det då man själv ska börja föda upp. Det är som en mamma och en dotter där mamman är dum och sen när dottern växer upp gör hon precis samma mot sina barn. Ingen eftertanke alls.. Eller så har man bara glömt bort hur kul det var när man själv blev illa behandlad. Eller så kanske man anser sig stå över ALLA ANDRA så man har rätt att vara något som man själv inte accepterade att andra gjorde mot en själv.

Jag blir utpekad att driva någon djungeltelegraf och det mest besynnerliga med detta är att folk som inte hunnit läsa något av allt jag skrivt, knappt (om än) träffat mig eller inte ens vet att jag finns redan fått en varning om mig medföljande valp och valppaket. Skriver man små häften med info om "farliga pesoner" i DC-Miljön eller hur fungerar det? Ja, djungeltelgraf ja.. :D


Frågar någon om var jag kan tipsa om t. ex em Dogo Canario så svarar jag. Jag frågar vad som är viktigt för personen.. och tro mig eller ej.. INGEN har sagt.. så länge hunden är snygg så skiter jag i allt annat. ALLA vill (i allafall hittils) ha en frisk och sund hund och de flesta är till och med villig att tumma på utseendet hellre än hälsan. Vad gör det om man har världens snyggaste hund om man måste skiljas från den i förtid? Ja, det kanske man inte bryr sig om som uppfödare bara man hinner ta några kullar på den... det är alldeles för många uppfödare som resonerar så och som inte ens VILL se sin hund för vad den faktiskt är. Den kan i stort sett hoppa på tre ben och det är inget fel med den hunden. ÄR det verkligen så JÄVLA kontigt att jag inte stöttar skitavel? Är det verkligen så jälva dåligt?? Ja då är jag nog en av världens sämsta människor!


JAG vill i allafall för egen del ALDRIG mer gå igenom det jag fått gå igenom utan att ha haft bra förutsättningar från start och en uppfödare som stöttar mig i vått och torrt!!! Jag vill inte att någon annan ska måsta göra det heller!!
Så DUM är jag!! :D


Det verkar ju inte som att det är BARA jag som är utpekad som Bitterfitta utan fler med starka åsikter får heta det. :D

Ljusen är tända.

Nu har det gått två år sedan hon somnade in, ljusen är tända här och jag funderar på om jag någonsin kommer få en hund som hon. Det känns som att hon var en once in a lifetime hund. Tänkte på det innan när jag var ute med Kabbi. Hon är så jävla lätt att ha att göra med. Hon är löjligt glad, snäll, lyhörd.. ja allt man bara kan önska sig. Men ändå hoppas jag att jag kan få en till Kharma någon gång!?!? Haha!! Ja.. Kharma var fasen speciell alltså!! Men hon var ingen lätt hund egentligen. Hon tydde sig mest till mig.. Peter kunde hon försöka testa ibland, men ALDRIG mig. Inte Hugo heller men hon var sannerligen min hund. Hon följde mig som en liten svans. Haha!! Söta, dryga hund.

Jag kommer ALDRIG glömma när jag och Kharma åkte till mamma och hälsade på. Jag och morsan skulle ner på ICA och handla, det var precis tvärs över vägen så det tog 30 sek att gå dit. Jag frågade morsan om vi inte skulle låsa dörren, men hon menade på att handtaget var så trögt så det var ingen fara. Det var det också!! Så vi gick, handlade de fåtal saker som vi skulle ha och gick hem. När vi kommer upp för trappan till den våningen morsan bodde på så vem står inte där och skakar av glädje och lättnad om inte Kharma! Hahaha!!! Hon hade enorma band till mig och jag kunde inte gå på toa utan att hon var med. Satt jag i soffan låg hon slingrad runt mig. I sängen så låg hon alltid tätt, tätt emot mig.. Oftast i mina knäveck så man vaknade på morgonen helt ledbruten. När hon hade ont och var stel så badade vi badkar ihop. När jag duschade så låg hon inne i badrummet på badrumsmattan, när jag duschat klart så skulle hon hjälpa till att torka mina fötter. Lilla pärlan!!
Det var en hund hon bara inte kunde med.. en golden retriver tik i ungefär hennes ålder. Hon hörde den hunden jämt när den var utanför och jag kunde se på hennes reaktion att det var just den hunden som kom på gården.

Det var krut i din donnan, samtidigt som hon hade ett hjärta av guld. Till och med Nicklas avgudade henne. Morsan tyckte att hon var bortskämd. Hahaha!! Det var hon ju också!!

Jag har så mycket fina minnen från henne och jag vet att Ymer också älskade henne. Vi deppade ihop han och jag hela dagarna. Låg i soffan och gosade eller bara den där tysta förståelsen mellan oss överhuvudtaget. Han var deppig jättelänge efter hon försvann.. Egentligen så blev han aldrig sig själv efter det. Men vad det berodde på var ju inte bara saknaden av Kharma. Nu är dom i allafall tillsammans igen för att aldrig mer skiljas. Mina små hjärtan.L O V E !!!


19:30, 11 September 2008

19:30 Idag, för två år sedan somnade Lilla Kharma in. Efter mycket smärta för henne och helvetisk ångest för mig fick hon tillslut somna in. Det är ett av det mest smärtsamma jag någonsin gjort! Ikväll, 19:30 så tänder jag ljus för min lilla kampgris som jag bara hade till låns på en allt för kort tid.

Lilla hjärtat vad jag saknar dig.. fortfarande efter all denna tid är det som ett öppet sår. Jag hoppas verkligen att du har det bra där du är och att du får vara tillsammans med de andra.

Foto: KIM SALABIM SANDBERG.

 

Foto: KIM SALABIM SANDBERG.

 

 

Du var unik på alla sätt!! Du var lätt den mest krävande hund jag haft men också den hund som gav mig kärlek och feedback som ingen annan. Du var verkligen BARA min. Jag kunde inte ens duscha utan att du var där, precis utanför och väntade på mig. Du var svansen jag inte föddes med. ;) Vila mjukt hjärtat så hoppas jag att vi ses igen!  Ta hand om de andra som bara du kan!

 

Jag saknar dig så!

 

 

 


Ensamma hemma.

Jag och Edda är ensamma hemma.. skönt! Det är rätt mysigt att vara för sig själv ibland. Lite tid för eftertanke också. Det fick mig att tänka på vilket wicked, wild år det varit på gott och ont..
Endel saker är smärtsamma att tänka på.. endel är så smärtsamma att jag inte ens orkar tänka på det, men det mesta är riktigt, riktigt kul!!
Tänka sig att jag besitter så onskefulla krafter så jag kan få hemska saker att ske för en person som jag är arg på!! Det blev jag varse också. Jaa.. tänk på det gott folk! Jag använder inte ens Woodoo dockor utan endast tankekraft. :O

Jag sitter och lyssnar på Slade, Vilka minnen! Det finns så mycket roliga minnen från folk, platser, händelser till mycket musik! Ibland när man minns tillbaka på något så kommer man ihåg det på ett mer förskönande sätt än det kanske egentligen var. Så är det i allafall för mig. Haha!!

 

Man glömmer bort saker som exempelvis med denna låten.. De läskiga fyllorna, spyor och annat tjafs. Hehe!! Tänker man efter mer ingående så minns man det ju såklart.. men första känslan av en låt som man förknippar med en tid är ofta.. Åh, vad kul allt var. ;D Det var det iofs, men kanske inte de där läskiga fyllorna som ledde till att man kräktes som en gris av någon hemsk häxblandning! Haha!!! Eller att jag och en kompis tjuvlånade hennes föräldrars bil och var ute och körde med den. Men visst fan hade vi kul!!

 

Eller när jag och en annan kompis låg på garagetaken och solade och skrev kärleksbrev till killar som vi hade glömt efter en vecka!! Haha!! Men då var jag inte så gammal heller och livet var på lek.

 

Men jag kan med enkelhet säga att jag är glad att jag växte upp där jag växte upp! Jag önskar att jag kunde förmå mig själv att flytta upp till Norrland och ge de samma uppväxt som jag själv fick, men jag får fan ångest så fort jag tänker på att bo så isolerat. Jag skulle GÄRNA bo lantligt, men inte flera hundra mil från resten av världen och med den inskränkthet som råder där uppe. I allafall på många plan. Även om Norrlänningar generellt sett är mer raka än sörlänningar. Ja, jag föredrar helt klart raka och ärliga folk men inte fördommar. Ja visst.. alla har vi väl fördommar, men eftersom att det är så isolerat där så är folk mer främmande för avvikelser från det "normala".

Ja, som jag skrivit innan så vill jag egentligen inte vara kvar i deta landet alls. Det finns inte så mycket som håller kvar.. eller så mycket folk vi skulle lämna.

 

Fattar ni!! Snart är det fan jul!!! :O Detta året ska vi väl fira med Inger och co.. Kewl!! Det är så mysigt att fira jul med Inger. Till Hugo lär vi ju måsta börja handla till nu så han inte bara får julklappar från oss! Edda & Freya fattar inte såå mycket ännu.

 

Happ! Nu kom La familia hem. =) Då ska vi glo på alla tabbar på Idol som är det roligaste med hela programmet!! =) Nästa år ska visst Andy´s son söka.. Då kommer jag fasiken följa programmet så länge han är med! Vår wedding-singer ju!! ;D

Kyss och Hej!!

 


SÖTFIS!!

K Ä R L E K !!

Alla ser väl vem som är Ymer i högen med valpar.. han som är vit i ansiktet och låter mest!

Men vi måste ju ha haft en undermedveten dragning till Presan egentilgen då det var honom vi valde!

Han blev också den hanne som jag tyckte var finast i kullen (Så klart va ;D) av de jag sett.. iofs bara på bild. Men iaf.

G O S E K L U M P !!


Fredag!

Hallå alla glada!! =) Tradigt väder idag!! Inte alls något jag hurrar för egentligen, men det är väl oundvikligt så det är bara gilla läget. Jag ska väl rasta snabeldraken lite. Det är alltid skönt när det är gjort!!
Sen har jag lite samtal att ringa.. hoppa inte ur skorna nu för det är lokalsamtal och har absolut INGET med hundvärlden att göra. Så då vet ni det. Tråkigt va? ;D Sen skulle ju Anna inte vara hemma idag så då kan man ju inte ringa dit och skvallra om våra hundar och livet i största allmänhet.. :O Hehe!! Jobbigt läge.. eller inte.

Edda håller på att få tre nya tänder, så då förstår man ju att hon har det jobbigt! Kraken!! Tydligen ska det finnas någon salva som man kan smörja på på tandköttet så att det blir bedövat i Norge.. synd man inte bodde där då just nu.. ja, jag hade inte haft så mycket emot att bo där överhuvudtaget faktiskt!

Idag ska jag mäta Kabbi, jag har inte gjort det på skitlänge!! Kanske man skulle ta och slänga henne på vågen också.

Jag har hittat lite fina barnkläder som passar Freya som jag har lust att köpa! Sen ska Hugo också få lite nya kläder. Alla våra barn växer ju som ogräs!! =) Sist Hugo mättes var han fan 150 cm lång!! :O Han kommer nog att bli lång som Peter! :D Det gråter jag inte heller för, det är fint med långa killar!

Jaaa.. lite smaskigt skvaller!! Jag tappar massor med hår! Jag är inte så bekymrad om det eftersom att jag har så tjockt hår ändå.. Värre hade det varit om jag bara haft lite fjun. Men kanske jag ska börja med kosttillskottet för håret igen. Riktigt bra var det i allafall. Dyrt också för den delen.. men det är det värt! Sen när man tappar hår när det är så jävla långt så ser det alltid mer ut än vad det är. =)
Ja, jag har riktigt långt hår nu.. FAST att Inger kapade minst 5 cm. Nästan så jag är lite less på det..

Nåja, det får duga så inte folk får spel för allt jag skriver precis varenda dag.. men i brist på annat hittar man väl sääkert något kul att reta sig på ändå!! Hoppas ni får en bra dag i allafall!! :D
Lite gammal skit!

Sånt som jag, The King of the Mountan är så bra på att dra fram! Hehe!! Ja, jag VET att jag är awsome!! Det tycker jag med!! Jag har verkligen inte dåligt självförtoende som man kanske kan tro!


Kharma som alltid skulle ligga nära någon, och NiCklas (observera C:et ;p ) smög hon alltid upp till på morgonen. Annars sov hon jämt som en kil i mina knäveck.

 

Helan & Halvan! =)

 

K Ä R L E K !

Haha!! lilla sötnöt! Observera flugan på nosen. =)

 

Peter med Ymer i famnen och Ymers mamma Tikka. Dessa kort fick jag på mail av Ymers uppfödare (då Peter var där för att hämta Ymer) så jag hade något att vila ögonen på så länge. Tänk alltså.. så gamla mail jag har kvar!! :O

 

Sådär ja, nu har jag dammat luckorna igen med mina skithundar! =) Jävla bra skithundar ändå i mitt tycke. Men så är jag ju en skit själv sägs det! :D

Såg en film om Joan Jett & "The Runaways" innan. Jag visste inte att Lita Ford var med där då det begav sig. Kul att se även om filmen var lite hoppig.

STAY GOLD!!

 

 


;p

 

Ibland hittar man så roliga saker!! ;D


Som det blåser.. :) Inlägg 300!!! :D

Idag blåser det så mycket så att signalen på tv´n försvinner emellanåt! Hehe!!
Freya blåste omkull igår.. hon blev inte ledsen, men det såg rätt kul ut! Hösten är här nu i allafall.. Och det är inget jag direkt glädjer mig åt helt ärligt.

På Lördag är det två år sedan Kharma somnade in. :( På Söndag är det två år sedan Ymer blev analyserad av en expert inom Dogo Canario. Tänk vad mycket man kan se genom att träffa en hund en gång, ja som när man ser en hund strutta runt i en utställningsring exempelvis. Hehe!! Det var också två år sedan jag träffade Anna & Anders för första gången på Söndag! Då hade jag ALDRIG kunnat gissa på att det var såhär framtiden såg ut. Att folk utanför allt detta skulle få höra om oss och vår "djungeltelegraf" av folk som själva aldrig säger något om någon eller någonting.. :D Ja, faktiskt mer än jag själv vet!! För tydligen ringer vi land och rike runt om allt möjligt! :O  Det roliga med allt är sedan jag begränsade min kontakt så har alla nyheter om vem som köpt hund var och vad det är för fel på den osv, osv slutat droppa in också... Anna är ett ganska dåligt nyhetsankare måste jag säga!! Hehe!! Dessutom så är hon rätt så kass på engleska så det droppar heller inte in bilder på muterade valpar eller nåt sånt. Faktum är så jag trivs rätt bra med denna djungeltelegraf. :D Det ploppar inte upp en massa tragiska livsnoveller på min facebook mer heller. Sånt som suger energi och livsglädje ur en rakt genom skärmen. Energitjuvar är verkligen inte något jag letar och längtar efter. Denna sommar har varit en riktig boost för mig. Många tråkiga irritationsmoment är borta och jag håller mig på min kant. Suzzie är ett undantag.. Henne fick jag kontakt med genom hennes blogg.. Precis så som jag fick kontakt med Anna. Henne kan jag känna igen mig så mycket i, hur det var för mig för 2.5-2 år sedan. Då var jag otroligt tacksam för de jag hade kontakt med då. Att stå ensam när det är motgång och folk gör åtlöje av en och vänder en ryggen är tungt. Av den anledningen så fick jag och Suzzie kontakt. Så då vet ni det! :D

Se så fin han hade varit med kuperade öron! <3  Foto:Anna WallmonLilla Kabban är inne på sitt andra levnadsår. Shit vad fort det går!! Så mycket som har hänt och vilken underbar hund hon är idag jämförelse med valptiden som ÄR jäkligt mysig.. men rätt så dryg egentligen! Ändå så är jag jäääkligt valpsugen!! Men jag kommer inte köpa en hund för att reta andra.. det känns som överkurs i idioti..
Nej, jag har rätt klart för mig vad jag vill ha och det vill jag ha för min alldeles egna del. Jag är inte beredd att tuma på en massa saker. Det minsta man kan göra är i allafall att veta VAD man avlar på. Jag har mer respekt för någon vet att de avlar på hd/ad belastning än någon som avlar för avlandets skull. Men hd/ad är ju inte allt.. det är mycket som ska hänga bra ihop!! Därför är det väl en konst det där med avel.

Kabbi ska testa WP på valpträffen. Foto: Hanna Hiltunen.Kabbi är i allafall en riktigt trevlig hund och en bra representant för rasen. Hon har till och med lyckats "omvända" folk som är hundrädda och sånna som har fördommar/är rädd mot/för den typen av hund. =)
Helsingborg ska vara stolt över Kabban som lätt är bästa Staffen här och Bengt-Göran & Rebekah kan också vara stolt över Kabbi som gör så gott intryck på alla hon möter!! Anna tyckte Kabbi var jättego, men för mycket hund för hennes smak. Det ÄR mycket hund också!! Fast så träffade Anna Kabbi när hon fortfarande inte landat helt!! Haha!! Men man kan väl knappast säga att hon är en soffpotatis... inte ens nu när hon börjat landa. Kabbi är en ÄKTA sportmodell!! xD Hihi.. mitt lilla gryn! Det som var mest imponerande var väl hur Panthera tog Kabbi FAST hon var som en riktig Staffe.. dampig i sin bästa dampålder!

Vi såg en film igår.. Frozen. Inte den bästa, men fan vilken ångest!

Happ, livet utanför skärmen kallar! :D

LOVE & PEACE!!


Förresten, detta var inlägg nr 300!! :O :D
Hej alla glada & Hej alla bittra, sorgliga jävlar! :D

Till alla er glada säger jag bara Kyss och Hej!! :D Till er bitterfittor som inte får tillräckligt att göra TROTS hundar, heltidsjobb, lydnaskurser, WP-träningar, utställningar och privatliv på det. Jag känner med er! Det kan inte vara lätt att ha så MYCKET att må dåligt över och reta sig på och när man själv sitter med med vad man anser (eller försöker få alla andra att tro) det perfekta livet, det perfekta jobbet, den perfekta sambon, de perfekta vännerna och de perfekta hundarna! xD Att vara bitter innan man ens blivit gammal är ju bara.. SORGLIGT!http://oka042.blogg.se/2010/august/suzzie-ares.html#comment Inlägget + mina kommentarer tåls att läsas Igen och Igen och Igen och IGEN  och IGEN så kanske man får med sig ALLT och exakt vad jag skrev och slipper fundera så jävla mycket. Hjärnspöken kan inte vara lätt alltså!! :D


Att mina åsiker kan göra sån jävla inpact på så mycket folk!! Wow!! Tackar ödmjukast för komplimangen!! :D

 

Ha en bra dag!!

Kyss & Hej!! :D
Uppdatering.

Ja, då är Edda vägd och mätt och allt var precis som jag misstänkte, som det skulle. =)  7940 Gram väger hon och är 66 cm lång. =) Fast Edda är inte som Freya, hon är rädd för folk hon inte ser så ofta/inte känner. Hihi!! Lilla gryn! Hon och Hugo är nog mer lik både till utseende och sätt.

Snart är tvättmaskinen klar och då är det dax för en till. Idag ska sängkläderna bytas! Det finns inget skönare än att lägga sig nyduschad i rena sängkläder.. Ahh!! Då kanske jag kommer i säng i lagom tid ikväll. :p

Det gick inte att förhandsrösta idag. Det kan man tydligen bara göra på Onsdag, Torsdag och Fredag. Så då får det bli på Onsdag då! Jag är ju så virrig så jag vill ha det gjort så fort som möjligt så jag inte glömmer det. Haha!!

Lottoraden måste vi förnya också.. Lite pengar har vi ju håvat in på den och då är frågan.. ska man kanske byta rad i stället?? Men mitt i alltihop så kan det ju bli någon big slam på massa miljoner eller nåt :D Kanske lämna in den och en ny? Ja, får se hur vi gör.

Snart ska jag sätta mig vid Peters dator och skriva lite byråkratiskt skit så jag kan skriva ut det direkt. =)

Eftersom att jag inte kan ta en massa kort får det bli ett stulet kort från Hanna igen på Kabbi =)

Foto: Hanna Hiltunen.


Later!! =)
Morgonstund...

Är fan dryg alltså.. Men det kan bero på att jag alltid komer i säng aaaalldeles för sent. Hehe!!
Idag ska Edda till BVC. hon ska vägas och mätas och kollas så hon utvecklas ordentligt. Det ska bli intressant! :D Jag tycker ju att hon växer som ett litet ogräs nu! Bengt ringde igår, allt var bra med honom bortsett från att han håller på att bli förkyld. Ja, det är ju dom tiderna så jag hoppas han äter ordentligt och dricker ordentlig! Freya pratade med honom igår också, hon blir ju så glad när hon hör hans röst eller namn. Lilla Freya.. Vi satt och tittade på kort igår på min blogg och då var det en blid på honom där.. så glad hon blev när hon såg den.. Aww!! Hon kommer fortfarande ihåg honom. Så såg hon en bild på Layla. Så säger hon "Layjal" Hehehe!! Fisunge!!

Foto: KIM SALABIM SANDBERG.

Fy vad jag saknar Layla!!


Idag ska jag hjälpa Hugo att fixa iordning i hans rum. Han hade panik över nåt kryp han sett igår.

Så är det papper som vanligt som ska fixas med! Usch vad jag hatar alla jävla papper hit och dit!

Solen skiner idag med, såå härligt!! Även om man känner att det är betydligt kallare i luften nu så är det vackert och uppiggande med sol i allafall.

Jahapp nu ska jag ta mig en god kopp kaffe! Inget slår lite kaffe på morgonen.

Återkommer senare! Kyss & Hej!

YEAH!!!

Ord är överflödiga.

Förmodligen finns det någon som känner sig träffad och det tar jag inte ansvar för!! Låten & rösten är GRYM!!!

Ja, Dilanas röst är helt magisk!!


Men vad fan??

Det går ett program på tv nu om djurägare som har problem med sina djur på ett eller annat sätt. Bland annat en liten golvmopp som familjen tar på kläder och behandlar som en bebis. Och hunden beter sig som en bebis också.. Får hunden inte som den vill så protestkissar den inne så de har BLÖJA på honom!?!?!
"Vi säger inte fy, han vet att det är fel" Vad fan alltså!! Addresserar man inte problemet så blir man väl inte av med det? Jag blir mörkrädd!!

Folk som skaffar söta små grisar som växer upp till att bli stora as! Men totalt utan någon som helst koll på sina djur. Tror folk verkligen att de söta kultingarna ska vara små för evighet?

Någon som skaffat sig en JRT och blir helt chockad att hunden är hyyyperaktiv!?! Hunden demolerar hemmet och flickvännen är less och tänker flytta om det inte blir bättre. Hmm.. ja, jag behöver väl inte skriva så mycket mer om det kan jag tro!

Programmet efter handlar om fler folk som förmänskligar sina hundar med påföljd av att de blir feta. Sjukligt feta alltså. De skjutsar runt på sina hundar i barnvagnar och matar dom vid matbordet med människomat. =/ Endel hundar är så feta så de har andningsproblem. :O
Varför låter man det bli så?? Hemskt!
Det måste finnas en balansgång. Det finns folk som fullständigt urmärglar sin hund och de som göder dom som att de vore årets julgris.
Hunden bör få så mycket mat efter hur mycket den rör sig och ALLTID ha tillgång till friskt vatten. Det är då i allafall vad jag fått lära mig! Och det KÄNNS som sunt förnuft. Men extrema åsikter på båda hållen finns och jag tänker hålla mig för mig själv som vanligt! Jag är rätt sugen på att skaffa Kabbi en WP-sele och dra lite för oss själva. Och ett vikthalsband. Men att börja tävla osv är lika lite min grej som att springa vänstervarv och avla på vilken dynga som helst för att det gått bra i utställningsringen. Näe, by my self is the shit!
En mill skulle vara schysst att ha också.

Jag stal lite fler kort på Kabban av Hanna. ;D

Jahapp, det var det!
SES!! :D

:D

Fan vad intressanta människor det finns!! Jag snackade med en kille iförrgår som kände till Curto och Presan och hade träffat en del folk som hade Presor och folk som hade "Presor" :D Ja, ni fattar.. Det behövs ingen större fördjupning om det där. Hahaha!!!
Ja, intressant i allafall!! Jag är glad att jag reggat mig på pitbullforum och att jag lärt mig så jävla mycket sedan jag reggade mig där!! Men sen har jag inte varit online där på nästan ett år.. Men det är kul att kika in och läsa vad folk som bryr sig så mycket om sina hundar skriver!! :D
idag skiner solen igen!! Fan vad underbart!!

Jag fick lite bilder från Hanna igår på Kabbi från valpträffen... TACK söta Hanna!!!

 

 

Foto: Hanna Hiltunen.


Vackra Kabbi!! :DSen hoppas jag innerligt att folk slutar lägga ord i min mun och läser det jag faktiskt skriver i stället!! Mycket enklare för alla parter!! Men det är klart, vill man ha tjafs så gör man vad man vill med faktan. :D Det är ju inte första gången och förmodligen inte sista gången. Har man vaneföreställningar så kan texten också flyta ihop till vad som helst förstås. ;DOkej, det var det. Nu ska jag slänga igång lite kaffe!! :D
Hoppas ni ALLA får en fin dag och att ni inte är så bittra och förtrödna. ;D
LOVE & PEACE!!


Flummiga tankar!

Om jag skulle få en chans att göra allt igen så skulle jag gjort det utan att tveka! Även om det i sig var de största misstag jag gjort... Jag är glad för att jag gjorde det ändå!! De två hade mer personlighet än många människor ens kommer i närheten av!!

Man har bara en chans, ett liv och jag ska göra det bästa jag kan av det! Oavsett vad så ska jag finnas där för mina barn så länge jag lever! Oavsett vad ska jag ta tillvara på var enda dag jag har! Jag ska njuta av varje dag vi alla får tillsammans. Jag ska njuta av vår tid med Kabbi.
Jag kommer aldrig någonsin mer acceptera att någon utnyttjar mig för sin egen skull och på min bekostnad. Den typen av människa hör inte ihop med mig i allafall. Dax att sluta tro bra om folk och förutsätta att det alltid finns ett alternativt motiv.

I morgon ska jag nog gå och rösta så jag får det gjort! Hur det blev nu bevisar ytterligare för mig att det måste hända något! :D

Hösten är här nu, men vilken sommar vi hade och då menar jag inte vädret först och främst utan allt vi gjorde i somras och vad det betyder för mig... ja, oss för den delen. =)

Jag är jävligt tacksam för det jag har!! Jag är lätt road av mycket av det som finns runt mig. Och jag kan ju inte göra annat än glädjas av mina minnen, även om långt ifrån alla finns i mitt liv idag.


Jag har en otroligt go och glad liten bebis som vill bada så jag ska gå och bada med henne!! :D GOA UNGE!! 

Foto: NIKLAS LÖFGREN

Foto: KIM SALABIM SANDBERG.Kharma & Ymer.

Igår hade vi videokameran på laddning. När det var färdigladdat så kollade vi på filmen som var i.. Då har vi först spelat in massor från Köpenhamns Zoo och sen ifrån Pålsjöskog när vi var där med Kharma och Ymer vid ett av de sista tillfällena som Kharma fortfarande levde. Fy FAN vad jag saknar dom båda!!! Det gjorde ont i hjärtat samtidigt som jag blev glad att se dom och höra dom.
Kharma hade helt spikraka bakben som gjorde att hon såg mycket högre ut bak än fram och hon hade ju helvetiska plågor i sina höfter. Men faktiskt, trots att hon fick vara lös och busa den dagen så märktes det inte ens efteråt. Några dagar senare somnade hon in. Många gånger har jag tvivlat på mitt beslut om det såhär i efterhand! Men det betyder ju inte att det inte var rätt utan bara att mitt ego tvivlade på det beslutet!! Det samma känner jag ju om Ymer även om jag vet att det inte gick mer.. att vi väntade för länge ändå. Men så kan då ingen säga att vi inte gav honom chanser. Eller att vi lät Kharma leva sitt liv fullproppad med mediciner eller nåt sånt dumt! Hahaha!! VEM försöker jag lura egentligen?? Bara för att det är JAG och MINA (iaf delvis) hundar så finns det miljoner saker att ha åsikter om vad jag/vi gjorde för fel och dåligt osv, osv. :D Jo, det är jag förbannat medveten om. Plus att min sambo som inte gjort något för att reta upp folk eller så också får en känga i rena farten eftersom att det var HANS hundar med!

Ja, fy fasen!! Jag kommer så väl ihåg första gången som Ymer attackerade någon. Det har jag ju skrivit om här mer än en gång.. men den kvinnan som råkade gå en aning för nära. Hon fick inga skador fysiskt och jag blev helt... WHAT?? Ringde den person som jag kände att jag kunde rådfråga bäst och då var det ingen fara, Ymer var inte avvikande eller störd.. ingen manbiter.. nej minsann för då var vi ju "vänner". Ymer var ingen Golden och det skulle jag vara medveten om, vad det var jag hade i mitt koppel. Jo, jag håller med om att det med Linus var värre.. Det var fanemej illa på alla jävla sätt och vis!! Och min första reaktion när jag fick veta det (för jag var inte hemma själv) var "Nu får han somna in, vi kan inte ha honom kvar när han gör så" Ja, ni är välkomna att fråga Peter själv vad min reaktion på det hela var! Och vill man avliva sin hund, nej oftast inte. Man vill ju försöka få bort oönskat beteende!! Avlivning är det sista alternativet, men visst.. jag känner också att vi väntade FÖR länge oavsett.. Och jag är ju inte den enda som äger hund tillsammans med min sambo och måste ta hänsyn till min sambo. För hur otroligt det än må låta så lever inte VI i diktatur här hemma. ;D

Men FÅ var dom som frågade mig om saken och lika FÅ var dom som vågade säga det rakt till mig att jag var en idiot som inte avlivade honom omgående!! Jag fick rakt och ärligt bemötande om det av TVÅ personer!! :D Inte illa egentligen! Jag sätter STOR uppskattning på det faktiskt! Istället för att hänga ut mig med sina åsikter om min "jävla skithund" på div internetsidor.. Ja, ni vet.. bakom skärmen.. ryggrad.. stor och stark.. Ahh, nu är de då döda så lär väl finnas en och annan måste känna stor glädje och frid nu i allafall. :)

Jag är faktiskt lättnad jag med! För nästa gång någon blir biten av en Dogo Canario så är det inte Ymer som skapar rubriker på hundvärldens lunarstorm eller något annat ställe.

Något som är lite konstigt är att Linus föräldrar är dom som BORDE varit mest arg och upprörd.. Men... Jag måste tyvärr göra er besvikna.. Det var dom inte, inte en enda jävla gång påpekade de att han skulle varit avlivad eller slutade umgås.. eller ens slutade hälsa på oss!! De kelade med Ymer varje gång de kom, av EGEN önskan och vilja! Ymer var instängd när Linus kom! Ja, det var han! Men det var vi som tog det beslutet att stänga in honom hellre än att han skulle kunna bita igen! Men Andy och Tessan tyckte mycket om Ymer och Tessan var med mig den dagen Ymer fick somna in, hon grät nästan lika mycket som jag! 

Rätt udda alltså att de som fått sin son biten av vår hund tog allt med sådan ro och i hundvärlden blev detta värsta skandalen!! Konstigt det ändå, för de som borde vara upprörda är väl snarare de som VET vad som hände den där dagen!! :O Komiskt och konstigt! I din´t see that coming! Men å andra sidan är det ju faktiskt FÅ som VET allt också!

Jaha, då var det färdigdammat för idag!! ;D Nu ska jag fortsätta med tvätten innan föräldramötet ikväll!

Hugo Hjärtat! :D

Jag fick lite gamla kort på Hugo av Niklas igår :) Hugo som har blivit så stor och duktig på allt! Han är så snäll och omtänksam mot andra människor och vad jag har förstått så är han otroligt lik min morbror Jocke när han var liten! :)

Här är min lilla morbror Jocke.. ja, han är nämligen inte så mycket äldre än mig... 39 år! :)

Men jag kan verkligen tänka mig att Hugo är lik honom när han var liten till sättet!! I allafall fick jag lite kort på Hugo av Niklas igår..

Peter & Hugo ett år då vi firade jul hos Inger. :)

 

Jag gillar att han ville ha Burzum-tröjan han har på sig!

Observera armbandet som Hugo köpte för sina egna pengar på en loppis. Hehe!!!

 

Hugo, redo för att lussa med dagis när vi bodde i ÖDebro! (Snitsiga tapeter och golv måste jag tillägga ;p )

SÖTUNGE!!!!

Lilla, goa Hugo hjärtat!!! Nu har han blivit så stor!!! Han är fan 1.50 lång och har storlek 39 i skor!! :O Han kommer ju växa om mig på nolltid!! Han fyller 10 nu i Februari. SHIT vad tiden går fort!!!! Tack och lov så har han inte ärvt mina pygme-gener.. Hehe!!

 

Nästa månad tänkte jag börja riva tapeterna i flickornas rum och styra upp det finaly!!

Jawol, nu ska jag hoppa in i duschen så jag får något vettigt gjort!

 

LOVE & PEACE!!

 

 

 

 


RSS 2.0