Preventing psycological analysis.

En liten paus i städningen tänker jag unna mig! Jag har i alla fall hunnit med att tvätta två maskiner tvätt så det är ju bra! SHIT vad småbarn förbrukar mycket tvätt!! Jag älskar min tvättmaskin såå otroligt mycket!! Hehe!

Jaha, hundfronten då.. What´s new.. Ja det är väl inget nytt att Enya växer som ett ogräs ;) 4 månader prick imorgon och jag ska väga och mäta henne och ta lite nya bilder på henne! Kabbi är som vanligt fruktansvärt okomplicerad och go! Det som är så kul är att båda hundarna är väldigt BRA reklampelare för sina raser! :D Jag tränar Enya framför allt massor vid hundmöten speciellt och möten av folk överhuvudtaget. Att hon ska tycka att vi är mest intressant alltid skapar en bra fördel vid alla möten.. Speciellt eftersom att vi bor i stan. Hon är tuff och det underlättar allt mycket! Hon är inte rädd för större/äldre hundar utan bjuder in till lek om de inte käftar förstås.. Hehe! När vi var på middag hos Jessica så försökte hon verkligen att få igång Hilda i lek.. Hilda tyckte Enya var speciellt barnslig och sa till henne ett par gånger.. Det lyssnade Enya på och i det stora hela så har Enya ett väldigt trevligt förhållningssätt till andra hundar. Ja sen åt hon ju inte upp Hilda 5 år! Hihi! Hon börjar vara hyfsat duktig på att lyssna och förstå tillsägelser från oss också och jag tycker att hon är väldigt lätt att lära. Sååå.. ÄNN SÅ LÄNGE så är jag VÄLDIGT tillfreds med hennes utveckling!! :D Fröken "Happy go lucky" aka. Kabbi är som hon alltid är.. i sin rosa bubbla!! Världen, livet och allt som igår i det är BARA underbart.. Snacka om en positiv och glad hund alltid!! :D Uuuunderbaraste jyckarna mina! <3


Men nu måste jag säga.. Nu är jag LESS på kyla och "vinter" Jag lääängtar till sommaren och alla sallader och grillande osv!Jag är också LESS på att fryyyysa så.. jag slår ett slag för sommaren!!!

Vi var bjudna på middag hemma hos Jessica, Liv och Liam i Lördags.. DET var verkligen en höjdare!! Köttgryta med vin, kladdkaka med grädde och kaffe och allt annat möjligt utöver det! Då var det faktiskt trist att inte kunna äta hur mycket jag ville!! Grytan var sjukt god och det var den jag hade velat äta mer av! Gryta på oxgrytbitar är totalt underskattat!! Jag är inte mycket för kött annars men just oxgryta är vääldigt gott, när köttet fått koka i grytan i fleeera timmar!! Jessica är så lätt och mysig att umgås med också, hon är den typ av människa som jag gillar! Glad och positiv och rak och ärlig.. ingen som man någonsin behöver fundera om hon tycker si eller så eller om hon säger det hon menar.. Det VET jag att hon gör och just därför passar hon perfekt som min vän!

Haha! ja just det, Filip vår käära granne.. han underhåller sannerligen! Go Filip! :D Det är på tiden att det blir lite fart på gatan!



Igår fick jag också bekräftat det jag hela tiden misstänkt... i Norge FINNS det troll!! Haha! Den ska vi se klart i kväll för jag var helt slut igår så vi såg bara en bit in! Men nu... städa klart!

PEACE!!




Spaj bai!

Spaj bai, det betyder Spiderman på Freyas språk. Hehe! Den ungen är för övrigt inte typiskt tjejig.. Hon ÄLSKAR Spiderman och Shrek! xD Fast, okej.. hon älskar ju också råsa och glitter osv också.

Vi är bortbjudna på middag imorgon, MYSIGT ska DET bli! :D
Igår började jag dagen med att städa hela lägenheten, det var skönt att ha det gjort straight away i stället för att dra ut på det! Det som är mindre kul är väl att Freya.. medan jag städade i ett rum, stack in i ett annat och rev ut grejer, blommor osv. :| SKITUNGE!!! ;D Edda gillar dammsugaren så hon hängde med mig och det är ju bra så jag hade lite uppsikt över henne nu när hon håller på att lära sig att gå. Det är ju bra att städa varje dag för det kan ju inte vara varken kul eller bra att bo i en enda röra!! :O


Söta va? :D


Jag satt och kollade igenom mina bilder igår och tänkte tillbaka på Kharma och Ymer.. de hade då VÄLDIGT passande namn båda två! Ymer VAR en jätte och Kharma VAR en bitch! Jag saknar dom fortfarande så mycket  och den som säger att tiden läker alla sår menar nog att man lär sig leva med saker. Jag saknar min farfar OTROLIGT mycket med!! Goa, goa gubbe!! Men.. i alla fall så funderade jag på hur Kabbi och Enya passar in i sina namn.. Kabbi har det mest originella namn jag vet och så ÄR ju hon också.. Totalt unik på alla plan, vackra lilla hjärtat! :D Enya har den mest fantastiska röst jag vet och så är hon ju väldigt vacker också så hon kommer nog ha en hel skara av beundrare ALLTID, hon! Hihi!!! Ja, jag får nog fortsätta fundera ut bra namn för de hundar som kommer i framtiden som de kan växa in i :D Fast.. nu kan jag ju inte ta åt mig äran för varken Kabbis namn eller Enyas ;p

Nu tycker jag att Freya kan ta och bli frisk så hon kan komma iväg till dagis igen! Hon har ju varit mer sjuk än frisk sedan hon började där.. GIFTIGA baciller och virus!! Man blir ju helt däckad själv också av dom!! Så får det ju gäääääärna bli sommar nu också så man kan vara ute mer än inne!!! Grönt gräs, blommor, fågelkvitter, gillning, balkonghäng, stranden, SOL och värme.. ja, det säger väl allt! Förvisso så har vi varken speciellt kallt eller någon snö kvar men det är ju som regel blåst som gör att det blir sjukt mycket kallare!!


Ja, då ska jag väl kanske ta en runda med snabeldraken så jag upprätthåller standarden här! Hihi!!!
TJIPP!



Alla hjärtans dag.

Det blir bara ljusare och varmare nu vilket underlättar energin och lusten för det mesta! Även om det inte är sol just nu (utan faktiskt rätt grått och väääldigt blåsigt) så känns det ändå ljusare på något sätt.

Ja Hugo som fyllde 10 år i Lördags.. stora, lilla killen min! <3 Jessica och Liam var här och firade honom och igår kom Nicklas och Inger! :D Sen i slutet av månaden ska han ha kalas för sina vänner och jag hoppas att det blivit ännu lite mer vår då! På Onsdag var det nio år sedan Kim dog!! Jag kan inte fatta att det reda gått så många år! Det är en dag som jag aldrig kommer glömma heller.. fy så sjuk och hemsk den dagen var! Och idag är det då alla hjärtans dag, vilket det är för mig varje dag ;) Men just i dag så tror jag dagens tema för mig är bajs och inte hjärtan! Haha!

Annars är det väl inte så speciellt mycket att berätta om här i alla fall! Jag känner mig fortfarande väldigt glad och tillfreds med livet! Plus att jag har haft väldigt kul de sista dagarna faktiskt! och det är ju bra för dom säger ju att ett gott skratt förlänger livet! :D Då kommer jag att bli gaaaaammal!! Hehe! Nämen allvarligt nu.. Nu måste jag snart ha sommar och värme för jag fryser som en galning heeela tiden!!! Det beror väl med stor sannorlikhet på viktminskningen men lite värme hade inte skadat iaf.

Nåja, nu ska jag plocka upp alla leksaker i tv-rummet och dammsuga innan ungarna vaknar och river ut allt igen! Edda går ju runt nu även om hon måste hålla i sig i saker så nu är det full fart på BÅDE Freya och Edda! :D

På återseende och hoppas ni får en fin alla hjärtans dag!!!
PEACE!






Inte illa!! :D

För någon dag sedan gick jag och Edda hem till Jessica på lite morgonkaffe, då upptäcker jag att mina byxor håller på att trilla av! Haha! Ja det betyder ju att det går framåt i alla fall! När jag kom hem så prövade jag för skojs skull ett par byxor som jag inte kunnat ha på länge.. ja de kunde jag ha utan problem! Wooohooo!!! :D

Imorgon fyller Hugo år! Så det har blivit mest att fixa inför det idag. Han ska ha några kompisar som ska sova över då.

Ja jag måste berätta lite om Enya. Det märks TYDLIGT vems gener hon har!! Haha! Hon är mer som en panter än en hund. Maken till smidigare hund har jag knappt sett!! Hon är trygg och tuff och lätt att ha att göra med. Dessutom så är hon väldigt lik Firo i sina uttryck och har fått hans otroligt vackra ögon! Varje gång jag postar bilder på henne i gruppen på FB så får jag så mycket positiv feedback på de bilderna från spanska folk och uppfödare! DET är verkligen ett gott betyg på något jag redan VET i och försig!! ;D *STOLT MATTE*

På Söndag ska jag ner och hälsa på Zarah på Zawiccas, Zarah är en underbar människa med så mycket kunskap så jag hade lätt kunnat jobba hos henne och lära mig allt hon vet! (Ett drömjobb och oändlig kunskap på köpet.. skulle väl knappast kunna bli bättre än så!)

Just nu sitter jag bara här och myyyser lite :D , Peter är iväg med hundarna på en längre promenad med Nicklas och jag är inte HELT ensam.. men det känns ändå så. Gött!!
Jag känner mig på sjukt bra humör idag, det är ändå inget speciellt som hänt mer än som vanligt då att jag har det sjukt bra med världens bästa ungar och världens bästa hundar. Men idag har kännts som en speciellt bra dag ändå! :D Ja, jag hoppas att ALLA ni som läser här också känner det samma!!! :D Det är så skönt att bara vara glad och lycklig hela tiden. Jag kan knappt önska om något mer.. mina vänner.. noga utvalda och bara godingar, min sambo som jag kan skratta gott med och prata med.. som är min absolut bästa vän, en familj och släkt som är vad den ska, våra uppfödare som är helt fantastiska och hälsan i behåll!! Det är saker som inte går att ersätta med alla pengar i välden och allt det har JAG! <3 Ja, det måste ju betyda att jag gjort några rätt i allafall. Hihi!



Åh, ja JUST det! Glöm inte att skriva under peditionen för att stoppa vargjakt här i Sverige!! Dela gärna vidare på era Facebook-sidor också!!

That was all for now! Nu får vi unna oss lite fredagsmys!! :D
Peace!!!



Fredriksdal.

I Lördags var vi på Fredriksdals museeum med Andy, Maria och Mikkel och alla barnen + hundarna såklart! :D
Det är faktiskt TOPPEN att man får lov att ta med sig hundarna in där. Dom har lite kor, grisar, hästar, getter, kaniner, katter och en hel del olika fjäderfän där inne och båda hundarna verkade tycka att det var kul och att det luktade mycket intressant! På sommaren är det finare och mysigare med alla blommor och så men det var mysigt ändå.. lite kallt bara.
Så har de ett stall där det finns personal som berättar om djuren och där man får klappa djuren. Sedan är resten av museeumet uppbyggt som hur det såg ut förr i tiden med halmtak och murar uppbyggda av stenar som är staplade på varandra. Det finns även en del med "gamla Helsingborg" dom har försäljning av div saker som är handgjort osv. Riktigt mysigt!! Ännu mer mysigt är det att detta museeum ligger mitt i Helsingborg. Det kan man inte tro när man är där inne, det är som att åka ut på landet. De har till och med en väderkvarn, eller mölla som de säger här. Där var vi några timmar och både ungar och hundar var helt SLUT när vi kom hem. :D


De vackra hästarna!



Jättefina kor!



Freya tyckte att korna var kul!

När vi kom ut från museeumet så mötte vi en familj som frågade om hundarna. Alltid lika kul när någon vill veta och frågar i stället för att ha en massa förutfattade meningar. :D

Som ni kan se så har vi inte speciellt mycket snö kvar här.. vilket är RIKTIGT skönt!! Nu väntar jag bara på SOLEN och VÄRMEN!! Det ska bli kul att åka till stranden med ungarna och hundarna. Kabbi badar som vi vet och Enya badar hon med.. i badkaret med ungarna!! xD Så det ska bli kul att se när hon ska bada i havet!! Haha!!

På Lördag fyller Hugo 10 år!!! :D Då ska Linus sova över här och så ska Hugo bestämma vad i ska äta för mat den dagen (känner jag honom rätt så blir det väl palt, haha!!). 10 år!!! Det är inte KLOKT!!! Han är så underbar "lilla" Hugo!! På alla sätt och vis! Han är speciellt go med sina syskon och en gudomligt snäll unge över huvudtaget. Han är trevlig och artig och omtänksam, det är ett kvitto på att vi gjort NÅGOT rätt!! Hehe! BRA gener dessutom!! ;P Snart har han vuxit om mig!! Förvisso är jag ju inte så lång men han är!!

Nåja, då har ni fått lite nytt att läsa och lite kort att titta på! :D

På återseende!

Kvällspromendad.

Vi har nyss varit ute på en timmes promenad och jag måste bara skryta om vovvarna.. De är bara bäst helt enkelt!! Det går över all förväntan med att gå med båda doggarna och Kabbi hon struttar runt till kopplet är spänt men drar inte. Enya går mycket och söker ögonkontakt brevid en om hon inte raggar pinnar och annat skoj att busa med. Men i det stora hela är det faktiskt en fröjd att gå med dom!! Vi gick rundan förbi och runt olympia, förbi Mc donalds och sen in genom Fredriksdalsskogen. Jag HATAR att gå där när det är mörkt!! Det var inga problem när vi hade Ymer.. han var jag aldrig rädd med för han skrämde lätt folk med sina utfall. Enya är för liten och alldeles för trygg för att visa någon vakt ännu.. eller skeptism ska jag väl säga och Kabbi ÄLSKAR ju allt och alla.. no matter what!! Hihi!
Men ja, som synes så överlevde vi den promenaden. Haha! Men kolla själv, det är inte sååå mysig miljö att promenera i mörkret i.



När vi kom in brevid Fredriksdals museum så går vi och snackar om att det är rätt kusligt att gå där när det är mörk och plötsligt hör vi någon som säger "Hallå"..  Jag var INTE beredd på det och skrekt till och hoppade till. Hundarna reagerade inte alls!! Duktiga hundar!!! :D
Det var en kvinna som skulle ut från museet och behövde ficklampa för att se så hon slog in rätt kod. Haha!

Nu sussar båda vovvarna gott i alla fall!!

Jahapp!! Det var allt för nu!

PEACE från en VÄLDIGT stolt matte till de absolut BÄSTA hundarna i världen!! :D


RSS 2.0